dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Roux (thumbnail)Roux

Roux

5m
2
-
3.3K
Recepten

Roux

Dé basis, hét fundament waarop elke witte saus kan bouwen. In twee stappen en klaar!
Roux (thumbnail)Roux

Roux

5m
2
-
3.3K
Recepten

Roux

Dé basis, hét fundament waarop elke witte saus kan bouwen. In twee stappen en klaar!
Type gerechtBasisbereiding
Totale tijd5m
Ingrediënten2
Beoordeling-
Aantal likes3.3K

Ingrediënten

4 personen
Bloem
40 g
Volkoren bloem (thumbnail)Volkoren bloem
Volkoren bloemEven lekker, veel gezonder
Boter
30 g

Benodigdheden

Een garde klopper

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem (thumbnail)Volkoren bloem
Volkoren bloem
Even lekker, veel gezonder
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!

Instructies

Roux

30 g boter, 40 g bloem
1
Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer met de garde.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem (thumbnail)Volkoren bloem
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
2
Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je een heerlijke biscuitgeur ruikt.
1
Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer met de garde.
2
Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je een heerlijke biscuitgeur ruikt.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem (thumbnail)Volkoren bloem
Volkoren bloem
Even lekker, veel gezonder
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!

Instructies

Roux

30 g boter, 40 g bloem
1
Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer met de garde.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem (thumbnail)Volkoren bloem
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
2
Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je een heerlijke biscuitgeur ruikt.
1
Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer met de garde.
2
Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je een heerlijke biscuitgeur ruikt.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Roux (thumbnail)Roux
4 personen
5m
Ingrediënten
Boter
30 g
Bloem
40 g

Roux

Dé basis, hét fundament waarop elke witte saus kan bouwen. In twee stappen en klaar!
Instructies

Roux

30 g boter, 40 g bloem
1
Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer met de garde.
2
Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je een heerlijke biscuitgeur ruikt.