Roux
Roux
Dé basis, hét fundament waarop elke witte saus kan bouwen. In twee stappen en klaar!
Roux
Roux
Dé basis, hét fundament waarop elke witte saus kan bouwen. In twee stappen en klaar!
Ingrediënten
4 personen
Bloem
40 g
Volkoren bloemEven lekker, veel gezonder
Boter
30 g
Benodigdheden
Een garde klopper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Volkoren bloem
Even lekker, veel gezonderWist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
Roux
30 g boter, 40 g bloem
1
Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer met de garde.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
2
Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je een heerlijke biscuitgeur ruikt.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Volkoren bloem
Even lekker, veel gezonderWist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
Roux
30 g boter, 40 g bloem
1
Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer met de garde.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
2
Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je een heerlijke biscuitgeur ruikt.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
5m
Ingrediënten
Boter
30 g
Bloem
40 g
Roux
Dé basis, hét fundament waarop elke witte saus kan bouwen. In twee stappen en klaar!Instructies
Roux
30 g boter, 40 g bloem
1
Smelt de boter in een kookpot op een matig vuur. Schep de bloem bij de bruisende boter en roer met de garde.
2
Laat het mengsel al roerend een beetje ‘opdrogen’, tot je een heerlijke biscuitgeur ruikt.