dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Madeleintjes met passievruchtenslagroom (thumbnail)Madeleintjes met passievruchtenslagroom

Madeleintjes met passievruchtenslagroom

2u 20m
13
-
4.7K
Recepten

Madeleintjes met passievruchtenslagroom

Deze alombekende schelpvormige koekjes hoeven geen introductie. Ze zijn heerlijk zacht aan de binnenkant en lekker knapperig aan de buitenkant! Jeroen maakt er nog wat extra slagroom met passievrucht bij om het feest compleet te maken.
Madeleintjes met passievruchtenslagroom (thumbnail)Madeleintjes met passievruchtenslagroom

Madeleintjes met passievruchtenslagroom

2u 20m
13
-
4.7K
Recepten

Madeleintjes met passievruchtenslagroom

Deze alombekende schelpvormige koekjes hoeven geen introductie. Ze zijn heerlijk zacht aan de binnenkant en lekker knapperig aan de buitenkant! Jeroen maakt er nog wat extra slagroom met passievrucht bij om het feest compleet te maken.
Type gerechtDessert
Totale tijd2u 20m
Ingrediënten13
Beoordeling-
Aantal likes4.7K

Ingrediënten

4 personen
Meli Honing (thumbnail)Meli Honing
Meli Honinghoning
10 g
Eieren
3
Melk
20 g
Kristalsuiker
125
Vanillestok
1
Boter
140 g
Bloem
65 g
Amandelpoeder
125 g
Zout
1 snuifje
Arachideolie
1 scheutje
Bloemsuiker
30 g
Passievruchten
4
Vanillestokje
1
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door Meli
Meli Honing (thumbnail)Meli Honing
Meli Honing
100% natuurlijk, 100 jaar lang
100 jaar lang, 100% natuurlijk Zachte, 100% natuurlijke honing van Meli – perfect om te doseren in al je recepten.

Instructies

3 eieren, 20 g melk, 10 g Meli Honing, 125 kristalsuiker, 1 vanillestok, 140 g boter
1
Laat de boter smelten in een steelpannetje en laat ze lichtjes kleuren. Breek de eieren en doe ze met de melk, de honing, de suiker, de zaadjes van de vanillestok in de kom van de keukenmachine en laat de machine even draaien met de K.
Ad door Meli
Meli Honing (thumbnail)Meli Honing
100 jaar lang, 100% natuurlijk Zachte, 100% natuurlijke honing van Meli – perfect om te doseren in al je recepten.
65 g bloem, 125 g amandelpoeder, 1 snuifje zout
2
Spatel er vervolgens de bloem, het amandelpoeder en een snuif zout onder tot je een glad beslag hebt. Laat de hazelnootboter even afkoelen en voeg ze toe aan het beslag. Meng alles goed onder elkaar, schep het beslag in een spuitzak en laat het minstens 2 uur afkoelen in de koelkast.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem (thumbnail)Volkoren bloem
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
1 scheutje arachideolie
3
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C. Wrijf de bakvorm voor de madeleintjes in met wat arachideolie en schuif de bakvorm 5 minuten in de oven.
4
Haal de bakvorm uit de oven. Spuit de vormpjes voor 3/4 vol met het afgekoelde beslag en bak de koekjes 10 minuten, tot ze goudbruin zijn.
30 g bloemsuiker, 4 passievruchten, 1 vanillestokje
5
Doe de slagroom met de zaadjes van de vanillestok en de bloemsuiker in een ruime kom en klop de slagroom op. Snijd de passievruchten in twee en haal het vruchtvlees eruit met een lepel.
6
Schep het vruchtvlees bij de slagroom en spatel het onder de room. Haal de madeleintjes uit de oven, laat ze even afkoelen en haal ze uit de vorm. Serveer ze met de slagroom met passievrucht.
1
Laat de boter smelten in een steelpannetje en laat ze lichtjes kleuren. Breek de eieren en doe ze met de melk, de honing, de suiker, de zaadjes van de vanillestok in de kom van de keukenmachine en laat de machine even draaien met de K.
2
Spatel er vervolgens de bloem, het amandelpoeder en een snuif zout onder tot je een glad beslag hebt. Laat de hazelnootboter even afkoelen en voeg ze toe aan het beslag. Meng alles goed onder elkaar, schep het beslag in een spuitzak en laat het minstens 2 uur afkoelen in de koelkast.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Ad door Meli
Meli Honing (thumbnail)Meli Honing
Meli Honing
100% natuurlijk, 100 jaar lang
100 jaar lang, 100% natuurlijk Zachte, 100% natuurlijke honing van Meli – perfect om te doseren in al je recepten.

Instructies

3 eieren, 20 g melk, 10 g Meli Honing, 125 kristalsuiker, 1 vanillestok, 140 g boter
1
Laat de boter smelten in een steelpannetje en laat ze lichtjes kleuren. Breek de eieren en doe ze met de melk, de honing, de suiker, de zaadjes van de vanillestok in de kom van de keukenmachine en laat de machine even draaien met de K.
Ad door Meli
Meli Honing (thumbnail)Meli Honing
100 jaar lang, 100% natuurlijk Zachte, 100% natuurlijke honing van Meli – perfect om te doseren in al je recepten.
65 g bloem, 125 g amandelpoeder, 1 snuifje zout
2
Spatel er vervolgens de bloem, het amandelpoeder en een snuif zout onder tot je een glad beslag hebt. Laat de hazelnootboter even afkoelen en voeg ze toe aan het beslag. Meng alles goed onder elkaar, schep het beslag in een spuitzak en laat het minstens 2 uur afkoelen in de koelkast.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem (thumbnail)Volkoren bloem
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
1 scheutje arachideolie
3
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C. Wrijf de bakvorm voor de madeleintjes in met wat arachideolie en schuif de bakvorm 5 minuten in de oven.
4
Haal de bakvorm uit de oven. Spuit de vormpjes voor 3/4 vol met het afgekoelde beslag en bak de koekjes 10 minuten, tot ze goudbruin zijn.
30 g bloemsuiker, 4 passievruchten, 1 vanillestokje
5
Doe de slagroom met de zaadjes van de vanillestok en de bloemsuiker in een ruime kom en klop de slagroom op. Snijd de passievruchten in twee en haal het vruchtvlees eruit met een lepel.
6
Schep het vruchtvlees bij de slagroom en spatel het onder de room. Haal de madeleintjes uit de oven, laat ze even afkoelen en haal ze uit de vorm. Serveer ze met de slagroom met passievrucht.
1
Laat de boter smelten in een steelpannetje en laat ze lichtjes kleuren. Breek de eieren en doe ze met de melk, de honing, de suiker, de zaadjes van de vanillestok in de kom van de keukenmachine en laat de machine even draaien met de K.
2
Spatel er vervolgens de bloem, het amandelpoeder en een snuif zout onder tot je een glad beslag hebt. Laat de hazelnootboter even afkoelen en voeg ze toe aan het beslag. Meng alles goed onder elkaar, schep het beslag in een spuitzak en laat het minstens 2 uur afkoelen in de koelkast.

Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Madeleintjes met passievruchtenslagroom (thumbnail)Madeleintjes met passievruchtenslagroom
4 personen
2u 20m
Ingrediënten
Eieren
3
Melk
20 g
Meli Honinghoning
10 g
Kristalsuiker
125
Vanillestok
1
Boter
140 g
Bloem
65 g
Amandelpoeder
125 g
Zout
1 snuifje
Arachideolie
1 scheutje
Bloemsuiker
30 g
Passievruchten
4
Vanillestokje
1

Madeleintjes met passievruchtenslagroom

Deze alombekende schelpvormige koekjes hoeven geen introductie. Ze zijn heerlijk zacht aan de binnenkant en lekker knapperig aan de buitenkant! Jeroen maakt er nog wat extra slagroom met passievrucht bij om het feest compleet te maken.
Instructies
3 eieren, 20 g melk, 10 g Meli Honing, 125 kristalsuiker, 1 vanillestok, 140 g boter
1
Laat de boter smelten in een steelpannetje en laat ze lichtjes kleuren. Breek de eieren en doe ze met de melk, de honing, de suiker, de zaadjes van de vanillestok in de kom van de keukenmachine en laat de machine even draaien met de K.
65 g bloem, 125 g amandelpoeder, 1 snuifje zout
2
Spatel er vervolgens de bloem, het amandelpoeder en een snuif zout onder tot je een glad beslag hebt. Laat de hazelnootboter even afkoelen en voeg ze toe aan het beslag. Meng alles goed onder elkaar, schep het beslag in een spuitzak en laat het minstens 2 uur afkoelen in de koelkast.
1 scheutje arachideolie
3
Laat de oven voorverwarmen tot 180°C. Wrijf de bakvorm voor de madeleintjes in met wat arachideolie en schuif de bakvorm 5 minuten in de oven.
4
Haal de bakvorm uit de oven. Spuit de vormpjes voor 3/4 vol met het afgekoelde beslag en bak de koekjes 10 minuten, tot ze goudbruin zijn.
30 g bloemsuiker, 4 passievruchten, 1 vanillestokje
5
Doe de slagroom met de zaadjes van de vanillestok en de bloemsuiker in een ruime kom en klop de slagroom op. Snijd de passievruchten in twee en haal het vruchtvlees eruit met een lepel.
6
Schep het vruchtvlees bij de slagroom en spatel het onder de room. Haal de madeleintjes uit de oven, laat ze even afkoelen en haal ze uit de vorm. Serveer ze met de slagroom met passievrucht.