Karamelsaus
Karamelsaus
Zelf geslaagde karamel maken is helemaal niet zo moeilijk, als je de kneepjes van het vak kent.
Karamelsaus
Karamelsaus
Zelf geslaagde karamel maken is helemaal niet zo moeilijk, als je de kneepjes van het vak kent.
Ingrediënten
4 personen
Suiker
120 g
Natuurlijke zoetmakerBananen of dadels als suikervervanger
Water
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Natuurlijke zoetmaker
Bananen of dadels als suikervervangerWist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
Karamelsaus
120 g suiker, Water
1
Giet de suiker in een pannetje en voeg er een scheutje water bij. Zet de pan op een hoog vuur. Hou alvast ook een glas met een scheutje koud water bij de hand. (Hou de kinderen uit de buurt want kokende suiker is ziedendheet.)
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
2
Nu is het de kunst om een perfecte karamel te bereiden.Blijf bij de les en wacht tot al het water uit het kokende suikermengsel verdwenen is. Zodra het water verdampt is, zal de gesmolten suiker kleuren. Wanneer je een goudbruine karamel krijgt, schenk je voorzichtig een beetje extra water in de pan, zodat het karameliseren stopt. (Let op voor spatten!)
3
Laat nog een beetje van het water verdampen tot je saus dik genoeg is.
1
Giet de suiker in een pannetje en voeg er een scheutje water bij. Zet de pan op een hoog vuur. Hou alvast ook een glas met een scheutje koud water bij de hand. (Hou de kinderen uit de buurt want kokende suiker is ziedendheet.)
2
Nu is het de kunst om een perfecte karamel te bereiden.Blijf bij de les en wacht tot al het water uit het kokende suikermengsel verdwenen is. Zodra het water verdampt is, zal de gesmolten suiker kleuren. Wanneer je een goudbruine karamel krijgt, schenk je voorzichtig een beetje extra water in de pan, zodat het karameliseren stopt. (Let op voor spatten!)
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Natuurlijke zoetmaker
Bananen of dadels als suikervervangerWist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
Karamelsaus
120 g suiker, Water
1
Giet de suiker in een pannetje en voeg er een scheutje water bij. Zet de pan op een hoog vuur. Hou alvast ook een glas met een scheutje koud water bij de hand. (Hou de kinderen uit de buurt want kokende suiker is ziedendheet.)
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Wist je dat…? De beste, meest natuurlijke suikervervangers zijn bananen en medjoul-dadels. Het zijn heerlijk zoete en voedzame vervangers van suiker die je makkelijk in gebak of andere desserts kan gebruiken. Geniet gewoon bourgondisch én gezond tegelijk!
2
Nu is het de kunst om een perfecte karamel te bereiden.Blijf bij de les en wacht tot al het water uit het kokende suikermengsel verdwenen is. Zodra het water verdampt is, zal de gesmolten suiker kleuren. Wanneer je een goudbruine karamel krijgt, schenk je voorzichtig een beetje extra water in de pan, zodat het karameliseren stopt. (Let op voor spatten!)
3
Laat nog een beetje van het water verdampen tot je saus dik genoeg is.
1
Giet de suiker in een pannetje en voeg er een scheutje water bij. Zet de pan op een hoog vuur. Hou alvast ook een glas met een scheutje koud water bij de hand. (Hou de kinderen uit de buurt want kokende suiker is ziedendheet.)
2
Nu is het de kunst om een perfecte karamel te bereiden.Blijf bij de les en wacht tot al het water uit het kokende suikermengsel verdwenen is. Zodra het water verdampt is, zal de gesmolten suiker kleuren. Wanneer je een goudbruine karamel krijgt, schenk je voorzichtig een beetje extra water in de pan, zodat het karameliseren stopt. (Let op voor spatten!)
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
5m
Ingrediënten
Suiker
120 g
Water
Karamelsaus
Zelf geslaagde karamel maken is helemaal niet zo moeilijk, als je de kneepjes van het vak kent.Instructies
Karamelsaus
120 g suiker, Water
1
Giet de suiker in een pannetje en voeg er een scheutje water bij. Zet de pan op een hoog vuur. Hou alvast ook een glas met een scheutje koud water bij de hand. (Hou de kinderen uit de buurt want kokende suiker is ziedendheet.)
2
Nu is het de kunst om een perfecte karamel te bereiden.Blijf bij de les en wacht tot al het water uit het kokende suikermengsel verdwenen is. Zodra het water verdampt is, zal de gesmolten suiker kleuren. Wanneer je een goudbruine karamel krijgt, schenk je voorzichtig een beetje extra water in de pan, zodat het karameliseren stopt. (Let op voor spatten!)
3
Laat nog een beetje van het water verdampen tot je saus dik genoeg is.