dako logo
Populaire thema's
Zoeken op

Waarom alles kruiden met peper en zout? Elk product heeft toch een eigen smaak!

Waarom alles kruiden met peper en zout? Elk product heeft toch een eigen smaak!

"Zijn wij de eigen smaak van de producten die wij voor onze maaltijden gebruiken niet vergeten? Waarom voegen wij telkens zoveel zout en peper toe? Dat is toch niet nodig. Je kunt de smaak van producten toch versterken door ze op een juiste manier met elkaar te combineren. Dit kan zorgen voor exquise gerechten met uitgebalanceerde smaken die kunnen bekoren en betoveren. Zout, peper en andere basiskruiden zijn zeker niet noodzakelijk om goed gecombineerde ingrediënten van degelijke kwaliteit op te peppen van een zogenaamd karakterloos hoopje voeding naar een culinair hoogstandje. Is zo een queeste geen mogelijkheid voor een moderne chef om zich van anderen te onderscheiden?"

P. Wouters

Antwoord van Dagelijkse kost

Misschien lust je dit ook wel?