dako logo
Populaire thema's
Zoeken op

Mijn zuurdesembrood van rogge mislukt altijd!

Mijn zuurdesembrood van rogge mislukt altijd!

"Laatst zag ik bij een bakker die zuurdesembrood bakte van roggebloem. Homo en Hetero.. fermentatie...1/1 deel rogge-lauw water. Ik heb dat nu 2 keer geprobeerd en de 1ste keer had ik het mengsel 1 week in de woonkamer laten staan, na 3 dagen was het verdubbeld, en daarna zakte het weer in. Toen ik het wou mengen met witte bloem, heb ik alles weggesmeten want het was zo zuur. Nu heb ik het 2 dagen en 2 nachten laten staan, dan op 30°C 40 min. laten rijzen. Was nog niet hoger gekomen. Daarna bloem erbij gedaan tot een nat stevig mengsel. Nu zit het weer in de oven voor 30 min. rijzen. Maar ik denk niet dat het goed komt. Wij bakken wekelijks 2 broden en zuurdesem lukt niet. "

F. Follebout

Antwoord van Dagelijkse kost

Misschien lust je dit ook wel?