dako logo
Populaire thema's
Zoeken op

Kan ik stoofvlees probleemloos garen in de oven?

Kan ik stoofvlees probleemloos garen in de oven?

"Om aanbranden te voorkomen probeer ik stoofpotjes te garen in de oven maar soms lukt het, soms niet. Vorig weekend stoofvlees gemaakt (recept Jeroen), bier opgekookt en in een warme oven van 170 graden gezet. Na anderhalf uur eens gecheckt maar er lag een drijvende laag (gesmolten vet?) op het vlees en dit was ondertussen een beetje verschrompeld. Er was ook geen vocht op de binnenkant van het deksel en dit verwacht je toch bij een stoofpot? Ik heb dan 2 uur verder gegaard op een laag vuur maar nog was het vlees niet mals en toch ook weer een beetje aangebrand. De smaak was wel best in orde.. Welke temperatuur is dan wel ok?"

B. Geeraerts

Antwoord van Dagelijkse kost

Misschien lust je dit ook wel?