Veelgestelde vragen over de app van Dagelijkse kost

De app van Dagelijkse kost is voor iedereen beschikbaar. Meld je aan met je VRT-profiel en laat elke dag smaken. Heb je een vraag over het downloaden van de app, je profiel, de privacy van je gegevens, bepaalde functionaliteiten of andere zaken? Bekijk hier het overzicht van regelmatig gestelde vragen.

Downloaden en aanmelden

Waar kan ik de app van Dagelijkse kost vinden?

Iedereen kan de app van Dagelijkse kost downloaden in de App Store (iOS) en Google Play (Android) voor smartphone. 

Hoe kan ik mij registreren en aanmelden in de app?

Het enige wat je nodig hebt om de app ten volle te gebruiken, is een VRT-profiel. Dat is een algemeen, gratis profiel waarmee je je kunt aanmelden in de app van Dagelijkse kost, maar ook op alle andere websites en apps van VRT.

Waarom zou ik me registreren om de app te gebruiken? Op de website hoeft dit niet.

Door je te registreren in de app van Dagelijkse kost kunnen we je een persoonlijke ervaring aanbieden. Daarvoor moeten we wel weten wie je bent. Op deze manier kun jij bijvoorbeeld je favoriete recepten opslaan en krijg je gepersonaliseerde suggesties aangeboden.

Is de app gratis?

De app van Dagelijkse kost is gratis. We financieren de app met reclame-inkomsten. De app werkt, net zoals de website, met advertenties en partnerschappen met adverteerders. Gesponsorde content wordt duidelijk aangegeven.

Ik ben in het buitenland, kan ik gebruik maken van de Dagelijkse kost app?

Je kunt de app zonder beperkingen gebruiken in het buitenland.

Recepten zoeken

Welke recepten kan ik bekijken in de app?

De app bevat alle recepten uit de afleveringen van Dagelijkse kost. Je kunt ook alle blogartikels uit het Kookmagazine terugvinden in de app.

Hoe vind ik een recept terug?

Je kunt recepten terugvinden via de zoekfunctie. Daarnaast kun je via de filters op zoek gaan naar specifieke recepten binnen een bepaalde categorie zoals type gerecht (bv. voorgerecht), dieet (bv. vegetarisch) of wereldkeuken (bv. Italiaans). Je kunt ook filteren op bereidingstijd. Een selectie van recepten vind je meteen terug op de startpagina waar de meest recente recepten uit de afleveringen en verschillende seizoensgebonden thema’s uitgelicht worden. 

Hoe kan ik recepten opslaan?

De app biedt een handige swipe-functie aan om je recepten die je leuk vindt, aan te duiden en te bewaren. Al je gelikete recepten kun je raadplegen via je profiel onder ‘Favorieten’.

Andere features

Wat kan ik nog meer met de app doen behalve recepten bekijken? 

Je kunt met de app onder andere een weekmenu samenstellen, een boodschappenlijstje laten maken op basis van je weekmenu en recepten bewaren in je eigen collecties per thema. Ontdek hier in detail welke features er nog meer zijn en hoe je ze gebruikt.

Kan ik alle video’s bij de recepten ook herbekijken in de app zoals dat kan op de website?

Ja, net zoals op de website www.dagelijksekost.be kun je in de Dagelijkse kost-app alle fragmenten herbekijken. In de app kun je bovendien gebruik maken van een pauzeknop om het fragment te pauzeren en daarna terug verder te kijken. Zo kan je stap per stap kijken en koken.

Welke volgende stappen worden er nog genomen met de app? 

De app wordt steeds geüpdatet en verbeterd. Nieuwe features zullen geleidelijk aan worden toegevoegd. 

Privacy

Wat gebeurt er met mijn gebruikersgegevens?

Jouw gegevens worden alleen gebruikt voor een betere dienstverlening en worden niet verkocht aan derde partijen. Picky, de technologieleverancier, heeft enkel toegang tot gegevens over het gedrag van gebruikers om bepaalde features van de app te verbeteren. Dit valt binnen de privacyregels van VRT.

Picky is de leverancier van de app en onderhoudt de app, zoals ook bij verschillende andere apps van VRT wordt gewerkt met een externe partij. 

Welke data krijgen adverteerders door van gebruikers van de app? 

Als gebruiker bepaal je via de cookie-instellingen of je persoonlijke advertenties wenst te ontvangen. Persoonlijke informatie wordt niet gedeeld met de advertentiepartijen.

Andere vragen

Picky heeft al een app onder de naam ’Picky’. Wat gebeurt er met die gebruikers en die app? 

De app van Picky zal op termijn worden stopgezet. Huidige gebruikers van de app krijgen de kans om over te stappen naar de app van Dagelijkse kost, waarbij ze hun gegevens (zoals opgeslagen recepten) niet verliezen.

Een aantal jaar geleden was er al eens een app van Dagelijkse kost (betalend). Waarom is die toen afgeschaft en waarom denken jullie dat de app nu wel kan werken? 

Dat is al een heel aantal jaar geleden (2011). Er werd toen gekozen om volop in te zetten op de website en een sterke mobiele website. De betalende app werd afgeschaft.

Intussen is het mediagebruik sterk veranderd. De nieuwe app heeft ook een ander gebruiksmodel dan de vorige. We merken dat 70% van huidige websitegebruikers de website al via mobiel of tablet bekijkt. De app maakt het nu nog handiger om recepten via smartphone te raadplegen. 

nieuws Created with Sketch.

Nieuws