Tips voor een vlekkeloos ontbijt op bed

Wakker worden met een ontbijt op bed, wie droomt er niet van? Een plateau vol lekkers op je schoot geschoven krijgen, is de perfecte start van de dag. Wat mag niet ontbreken en hoe bereid je een ontbijt op bed tot in de puntjes voor? Met deze tips verloopt de ochtend vlekkeloos.

1. Eerst cafeïne, daarna vitamine

Verse koffie is de beste wekker, alleen al voor de heerlijke geur. Kies je toch voor thee? Vul het glas of kannetje met warm water pas vlak voor je serveert. Voorzie naast een warme drank ook versgeperst fruitsap voor extra vitaminen. Je kan de appelsienen de avond voordien al persen en koel bewaren. De volgende ochtend zullen de vezels naar de bodem van de kan gezonken zijn, maar dat los je snel op door het sap even door te roeren.

2. Brood op de ontbijtplank

Brood is het lekkerst als het vers is. Koop het de ochtend zelf of bak verse ovenbroodjes. Wil je extra punten scoren? Serveer dan een assortiment van warme broodjes of koffiekoeken die het huis vullen met een heerlijke geur. Wentelteefjes zijn natuurlijk ook altijd een succes en je werkt er sneetjes oud(er) brood mee weg. Blije gezichten gegarandeerd.

Zelf koffiekoeken maken? Probeer deze recepten uit:

3. ‘Hartige’ zoetigheden

Veel mensen beginnen de dag graag met zoete smaken, en die kan je letterlijk ‘hartig’ maken. Bak wafels of pannenkoeken in hartjesvorm. Duw met een steekvormpje een leuke vorm uit een krokante toast of stukken fruit. Of bak een spiegelei in de vorm van een hart met behulp van een boterham. Zo steek je een extra vleugje liefde in je zelfgemaakte ontbijt op bed.

VRT

4. Beleg van het huis

Alles smaakt net dat tikkeltje beter als het zelfgemaakt is. Met homemade beleg maak je gegarandeerd indruk. Denk aan verse salade zoals vissla, ham-preisla of zalm-seldersla. Liever iets zoet? Ga voor zelfgemaakte choco of confituur. Dit kan je allemaal op voorhand maken en ’s ochtends kant-en-klaar uit de (koel)kast halen.

5. Kruimelvrij ontbijten

Kruimels in bed horen erbij, of niet? Met originele ontbijtburrito’s, een stevig English breakfast, smoothie bowl of pannenkoeken kan je kruimelvrij ontbijten op bed. Of serveer iets lekkers in een glazen potje: fruitsla, yoghurt met granola, pudding, …

6. Overnight magic

Waarom zelf vroeg opstaan als de frigo ook het werk kan doen? Overnight oats (havermout) en chiapudding, of een combinatie van de twee, zijn twee topontbijtjes waar je zelf amper werk hebt. Door de havermoutvlokken of chiazaden een nachtje te laten 'trekken' in (plantaardige) melk staat er 's ochtends een smeuïg ontbijt voor je klaar.

VRT
culinaireinspiratie Created with Sketch.

Culinaire inspiratie