Samen koken tegen kanker: wie maak jij blij met een zelfgemaakte maaltijd?

Op donderdag 21 oktober is het Dag tegen Kanker. In Dagelijkse kost roert Jeroen die dag in de potten voor iemand die het nodig heeft, en hij roept jou en alle Vlamingen op om hetzelfde te doen.

Door te koken tegen kanker steken we samen een hart onder de riem van kankerpatiënten en hun naasten. Kook samen met Jeroen voor iemand die het nodig heeft, deel een foto van je gerecht met de gratis postkaart van Dagelijkse kost en wie weet verschijnt jouw gerecht wel op televisie!

Koken tegen kanker

Ook dit jaar krijgt de Dag tegen Kanker een prominente plaats in Dagelijkse kost. Vorig jaar trakteerde Jeroen zijn buurtbewoners, vrienden of familie op een zelfgemaakte maaltijd. Dit jaar roept hij alle Vlamingen op om hetzelfde te doen op donderdag 21 oktober. Want wat zegt meer ‘ik ben er voor je’ dan een verse, warme maaltijd die je zelf gaat afleveren aan de voordeur?

Met liefde gemaakt: download jouw gratis postkaart

Met een lief woordje erbij smaakt jouw huisbereide maaltijd tegen kanker des te beter. Download de gratis Dagelijkse kost-postkaart hier, druk hem af, bedenk een warme boodschap of aanmoedigende quote en geef het kaartje samen met je gerecht af.

Missie volbracht? Deel dan zeker een foto van je gerecht met het kaartje op Facebook en/of Instagram en tag Dagelijkse kost. Wie weet verschijnt jouw foto dan wel in de aflevering op televisie!

VRT

Print hier jouw postkaart

Wat maak jij klaar?

In de aflevering op de Dag tegen Kanker maakt Jeroen een Vlaamse klassieker die iédereen lust: vol-au-vent met smeuïge aardappelpuree. Dat is fantastisch lekker comfort food waar je veel liefde kan insteken!

Maak je net zoals Jeroen een koninginnenhapje of kies je voor iets anders? Elk gerecht dat je makkelijk in een grote(re) hoeveelheid kan klaarmaken en in porties kan meenemen komt in aanmerking. Stoofvlees, witloof met kaas en hesp, spaghetti bolognaise of een verse quiche? Alles kan, zolang het maar zelfgemaakte en hartverwarmende kost is. Want dat is waar koken tegen kanker om draait.

Over de Dag tegen Kanker

Elk jaar op de derde donderdag van oktober organiseert Kom op tegen Kanker de Dag tegen Kanker. Dan steken we met z’n allen kankerpatiënten en hun naasten een groot hart onder de riem, en tonen we hen dat ze omringd zijn door mensen die hen steunen. Meer info vind je hier.

nieuws Created with Sketch.

Nieuws