Proef de zomer: 6 verrassende desserts met aardbei

Van april tot september is het volop aardbeienseizoen. Belgische aardbeien, lekker sappig en onweerstaanbaar zoet. Geen wonder dat we er zo dol op zijn. Aardbeien zijn niet alleen heerlijk om puur te eten, maar ze vormen ook de perfecte basis voor verrukkelijke desserts. Met deze desserts blaas jij je gasten omver:

1. Eton Mess 

Liefhebber van meringue? Dan is dit dessert gegarandeerd iets voor jou. Eton Mess is een Britse klassieker en een echte eyecatcher. Een combinatie van knapperig, zoet en luchtig. Smullen maar!

2. Aardbeien shortcake 

Zomer op je bord dankzij een heerlijke aardbeien shortcake. Het verschil tussen shortcake en cake? Het komt allemaal neer op de textuur. Shortcake is meer kruimelig en knapperig, terwijl cake meestal licht en luchtig is.

3. Aardbeiensoep 

Het perfecte dessert dat smaakt naar de zomer: lekker zoet, snel en bovendien ook gezond. De soep kan je combineren met een heerlijke granité van munt en afwerken met enkele blaadjes basilicum en munt. Wauw-effect gegarandeerd.

4. Limoen-tiramisu taart 

Zin om de handen uit de mouwen te steken om een overheerlijke taart te maken? Met deze tiramisu-variatie kun je bijna niet missen. Een fantastische taart voor iedere gelegenheid bij zonnig lenteweer.

5. Panna cotta van witte chocolade met aardbeien en crunch

‘Panna cotta’ of ‘gekookte room’, een dessert waarvoor je de oven een keertje achterwege mag laten. Jeroen werkt dit dessert af met witte chocolade, aardbeien en pistachenootjes voor een heerlijk crunchy effect.

6. Rijsttaart met aardbeien

Rijsttaart met aardbeien, een Vlaamse klassieker with a twist. Heerlijk smeuïg en een echte crowd-pleaser. Met dit recept sla je de bal nooit mis. Laat de zomer maar komen!

Zo haal je álles uit dat bakje Belgische aardbeien

culinaireinspiratie Created with Sketch.

Culinaire inspiratie