Al van kindsbeen af is Jeroen Meus gek op pompoensoep. Hij kreeg zelfs de koosnaam ‘pompoentje’ van zijn mama. Voor Dagelijkse kost zet hij de beste recepten voor lekkere pompoensoep op een rij. Scroll verder en ontdek hoe je een stevige en smakelijke herfstsoep bereid met verschillende type pompoenen. # **1. Pompoensoep van geroosterde hokkaido** Een stevige kop dampende pompoensoep doet altijd deugd, zeker als je die zachte smaak een beetje pit geeft. Daarom **roostert** Jeroen de **stukken pompoen vooraf** en er mogen ook wat **specerijen** in de pot terechtkomen. Jeroen gebruikt o.a. garam masala en sambal. Tip: smijt de pitten van de pompoen niet weg. Je kan ze bakken en serveren als garnituur voor een beetje extra ‘beet’. {r:rpH1UqZnbmUDsLgWKqWS} # **2. Pompoensoep met kaasblokjes en croutons** Grote pompoenen zijn ideaal om een stevige en smakelijke herfstsoep te bereiden. Wil je de soep feestelijk of met een knipoog opdienen? Serveer ze dan aan tafel **in een uitgeholde pompoen**. Jeroen brengt deze pompoensoep op smaak met twee specerijën: **korianderzaad en kardemompeulen**. Gecombineerd met **brokjes oude kaas en** **goudbruine broodcroutons** is dit een ideaal herfstrecept voor iedereen die graag geniet van een flinke kom seizoenssoep. {r:gEuXamXRIArrE3puCFwj} # **3. Pompoensoep met peterseliepesto en gerookte kip** De pompoensoep van zijn moeder blijft natuurlijk de lekkerste. Jeroen probeert altijd de smaak te evenaren. Het geheim? Lekker **veel tijm**! Deze keer serveert Jeroen er ook nog een garnituur van **peterseliepesto en blokjes gerookte kipfilet** bij. {r:4iZ2fO6ohzJBjQPZ2KJC} # **4. Pastinaak-pompoensoep met chorizoballetjes** Pastinaak en pompoen vormen het ideale herfstduo. Deze soep met hokkaido pompoen heeft het grote voordeel dat de **pompoenschil oplost** tijdens het garen waardoor je **niet moet schillen**. In combinatie met de **pittige chorizoballetjes** is dit echt dé soep waar je naar verlangt op een koude dag. {r:7Zg9zAKDiNY8O3MwkPCu} # **5. Pompoensoep met geitenkaas en ham** Jeroen Meus zijn geheim voor een **fluweelzachte, romige pompoensoep**? Mix op het einde wat **verse geitenkaas** door de soep. Zo deed Jeroen het vroeger in zijn eigen restaurant. De zachte smaak van pompoen en geitenkaas combineert wonderwel met **gerookte ham** die voor een stevige, zoute punch zorgt. {r:7NLnBzQY7UV8fzKmsEHF} # **6. Pompoensoep met curry** Pompoen is zo veelzijdig dat je de groente ook heel makkelijk met pittige smaken kan combineren. Deze pittige pompoensoep is gekruid met **oosterse specerijen** waaronder **rode curry, ras el hanout en garam masala**. Maak er ineens een volwaardige maaltijd van door er **rijst en reepjes kalkoen** bij te serveren. {r:XpCgUPxEKZMdkqHwpCv1} # **7. Butternutsoep met balletjes** Butternut is een te gekke pompoen om soep van te maken. Net zoals de hokkaido hoef je deze pompoen niet te schillen. Jeroen combineert **butternut met frisse selder en rode bonen**. Om het helemaal af te maken rolt hij verse balletjes van **kippengehakt**. {r:mbOVpYOXCq2cMzXdhuIG} # **8. Pompoensoep tandoori** De milde smaak van pompoen laat zich ook heel goed combineren met enkele exotische smaken en stukjes kip. Dat bewijst deze pompoensoep ‘tandoori’ met **pulled chicken** als geen ander. De oosterse topcombinatie van **tandoorikruiden met gember, citroengras en kokosmelk** is een lekkere variatie op de klassieke herfstsoep. {r:u7ql7r0krv5Y5qSvoiZ9} # **9. Tomaat-pompoensoep** Twee soepklassiekers gecombineerd. Deze tomaat-pompoensoep is **eenvoudig te bereiden**. Deze keer niet met klassieke balletjes maar wel **met kikkererwten en verkruimelde feta**. {r:iyNSwl4AP3H5nbKKIhSg}