Lekker eenvoudige Halloween recepten voor kinderen

Een avondje griezelen is nog leuker met een aantal mysterieuze Halloween hapjes erbij. Zeker als je kleine spook(jes) ze zelf kunnen klaarmaken. Ontdek hier onze beste Halloween recepten en serveertips voor echte griezelgerechten. Opgelet, ze zijn écht verschrikkelijk… lekker!

VRT

1. Paprikamonsters

Heb je het uitkerven helemaal onder de knie nu die mooi versierde pompoen aan je deur staat? Top, want je kan hetzelfde idee ook toepassen in de keuken. Voor deze akelige paprikamonsters bijvoorbeeld. Geef je paprika’s een monsterlijke look door ze een gek gezicht te geven. Neem voor de gelegenheid gele of oranje paprika’s en snijd enkel het hoedje eraf. Met onderstaande recepten maak je er griezelige gevulde paprika’s van!

VRT

2. Spinnensoep

Een zijdezachte pompoensoep van butternut misstaat natuurlijk nooit op een avond als 31 oktober. Geef je herfstsoep een Halloween make-over met een spinnenweb van room(kaas) of balsamicocrème. Of wat dacht je van echte spinnetjes in de soep? Prik vier rauwe, harde spaghettislierten door je balletjes en laat ze een aantal minuten meekoken in de soep. De spinnen zullen al snel komen bovendrijven in de soeppot.

3. Creepy tortilla chips

Nog een hartig hapje dat je makkelijk zelf kan maken: Halloween chips. Steek met een koekjesvorm van een pompoen, spook, vleermuis of spin chips uit een tortillawrap of pitabroodje en leg ze op een ovenplaat. Bestrooi de chips met kruiden naar keuze en bak ze krokant in de oven. Een creepy en crispy hapje voor tijdens een griezelfilm!

VRT

4. Geestige meringue

Mag het wat zoeter zijn? Onze favoriete tip om een overschotje eiwitten te verwerken: meringue! Voor de gelegenheid kan je er grappige geesten van maken. Meng de eiwitten met suiker en spuit het mengsel in grote druppels op een bakplaat om luchtige meringues te vormen. Werk ze na het bakken in de oven af met oogjes en een mond in chocolade om ze helemaal Halloween proof te maken. Bekijk het recept hieronder voor het meringuebeslag.

5. Spookkoekjes

Ook met koekjes kan je het heel geestig maken aan tafel. Maak een koekjesdeeg naar keuze en bak ze in een langwerpige vorm of gebruik een griezelige koekjesvorm. Hoe geef je de koekjes een spookachtige look? Dip de afgekoelde koekjes in gesmolten witte chocolade. Gebruik daarna donkere chocolade, rozijnen of nootjes om je spookkoekjes nog een gezicht te geven en klaar. Griezelen maar!

Ben je op zoek naar een gezondere variant? Probeer hetzelfde eens met een stuk fruit. Denk aan een halve banaan, appelpartjes of ander fruit dat je kinderen graag eten.

VRT

6. Spinnenwebtaart

Ga je voor een Halloween met alles erop en eraan? Bak dan eens een lekkere taart! Een klassieke frangipanetaart doet het altijd goed, bij jong én oud! Bovendien kan je met het glazuurlaagje bovenop creatief aan de slag. Wat dacht je van een gigantisch spinnenweb van witte glazuur en chocoladesaus? Maak een spinnenwebpatroon met behulp van een satéprikker en laat de glazuurlaag afkoelen voor een glanzende griezeltaart om u tegen te zeggen.

Gebruik het recept van Jeroens frangipanetaart als basis en bekijk daarna het recept van tompoezen om je taart te versieren.

VRT

7. Bloedrode limonade

Een lekker Halloween drankje mag uiteraard ook niet ontbreken. Met deze bloedrode limonade, inclusief oogballen of een afgehakte hand, zal je hoge ogen gooien. Hoe ga je te werk? Vul een latex handschoen met (gekleurd) water en vries hem in. Serveer de enorme ijsblok in een grote punchbowl gevuld met aardbeien- of frambozenlimonade voor het beste effect. Voeg je graag extra oogballen toe? Vul ronde ijsblokvormpjes met water en leg er een blauwe bes in, of maak ze met lychees die je opvult met een blauwe bes. Succes gegarandeerd!

devierseizoenen Created with Sketch.

De 4 seizoenen