Kindvriendelijke recepten waarbij het eten snel op tafel staat

Tussen de dagelijkse drukte van het schooljaar of werkleven blijft er soms weinig tijd over om iets lekkers op tafel te zetten. Daarom schieten we je te hulp met enkele makkelijke recepten die in no-time zorgen voor lachende monden en gevulde magen.

1. Een klassieker voor kinderen: worst met puree

Worst met puree valt al jaar en dag in de smaak bij de allerjongsten, maar ook bij de oudere generaties. Met een goed timemanagement is het gerecht zo klaar. Zet daarvoor het water vroeg genoeg op het vuur zodat de aardappelen gaar zijn tegen dat je de worsten begint te bakken. Ook kies je best voor een dunne worst, zoals chipolata. Deze zijn sneller gaar en smaken zeker even lekker! Met de groenten en de puree kun je elke keer een andere variatie maken. Zo komt deze klassieker elke week op tafel zonder gezeur.

2. Kip met (verse) appelmoes en (verse) frieten (en groenten?)

Schrik vooral niet van de voorbereidingstijd van dit recept. Je kan de duur op verschillende manieren een hele poos inperken. Maak de appelmoes gerust al op voorhand en bewaar deze in de diepvries. Zo hoef je maar één keer te schillen en geniet je maandenlang van het resultaat. Ook de kip aan het spit kan klaargemaakt gekocht worden op de markt of in de winkel. Daarmee win je aan tijd, maar verlies je zeker niet aan smaak! Samen met wat koude groenten en (verse) frieten is je heerlijke avondmaal klaar om te serveren. 

3. Een briljante vervanger: spaghetti alla carbonara

Bij veel kinderen val je met een pastamaaltijd al snel in de smaak. Ook voor jou is dit een goede optie door de vele variaties en korte voorbereidingstijd. Deze spaghetti alla carbonara is een goede vervanger van de klassieke macaroni met ham en kaas. Met dit recept heb je ook de vrijheid om groenten toe te voegen die je kinderen graag eten. Favorieten zijn champignons, broccoli of erwten.

4. Pita in alle kleuren en vormen 

Mals varkensvlees in een warm pitabroodje kan een schot in de roos zijn aan de eettafel. Een pita kan bovendien volledig gepimpt worden met groenten en sauzen zoals je kinderen dat graag hebben. Aan variatiemogelijkheden geen gebrek! Ook de ‘pita-pizza’ of een vegetarische variant vormen een leuke afwisseling.

5. Een eetbare vulkaan? Of toch gewoon gehaktballetjes op een berg van rijst met saus naar keuze

Een goede gehaktbal, daar zegt niemand snel nee tegen. Leg ze op een bedje van rijst met een crèmige saus en je hebt in een mum van tijd een zeer kindvriendelijke maaltijd. We bieden je alvast twee variaties aan: een recept met een pindasaus voor de liefhebbers en een balletjes met een barbecuesausje. Ook hier kan je spelen met combinaties en groenten toevoegen naar keuze.

culinaireinspiratie Created with Sketch.

Culinaire inspiratie