Keukeninspiratie: een trendy keuken in hout

Of je nu op zoek bent naar een chique landelijke keuken of een keuken met een strakke, moderne look, hout is één van de grootse sfeermakers in je interieur. Fineerhout is daarvoor een uitstekende keuze. Dit veelzijdige materiaal krijgt steeds meer belangstelling door zijn unieke look en feel. Wat is fineerhout precies en wat zijn de voordelen? Je leest het hier.

De keuken is hoe langer hoe meer de belangrijkste leefruimte in huis. Het is de plek waar je kookt en eet, maar ook waar je leest of huiswerk maakt, waar iedereen samenkomt en nog even blijft natafelen. Naast een praktische keuken wil je dus ook vooral een gezellige keuken, en die sfeer wordt grotendeels bepaald door de materiaalkeuze.

Dovy Keukens

Hout in de keuken is een populaire keuze. In de keuken van Dagelijkse kost bestaan de keukenkasten uit hout, meer bepaald massieve eik. Steeds meer mensen kiezen ook voor de unieke look en feel van fineer. Maar wat is dat nu precies?

Dovy Keukens

Wat is fineerhout?

Fineer is dun laagje hout dat aangebracht wordt op een meubelplaat. De fineerlaag is vervaardigd uit echt hout. Daardoor kan je het amper van massief hout onderscheiden. Een keuken afgewerkt met fineer bootst het effect van massief hout quasi perfect na, én combineert het met de veelzijdigheid en duurzaamheid van moderne materialen. Fineerhout is met andere woorden ideaal als je droomt van een keuken met het uiterlijk maar niet met het prijskaartje van een massief houten keuken.

Dovy Keukens

Bij Dovy Keukens gebruiken ze de techniek om keukenkasten en fronten een authentieke houtlook te geven. Fineerhout geeft zowel landelijke als strakke, moderne keukens een prachtige uitstraling en charme.

Dovy Keukens

Scarved Oak

Nieuw in het aanbod bij Dovy Keukens is Scarved Oak. Het is een speciale techniek waarbij horizontale markeringen aangebracht worden over de verticale houtstructuur. Dit geeft het fineerhout een unieke uitstraling. De lichte groeven zijn mooi zichtbaar, maar nauwelijks voelbaar en geven je keukenkasten een verouderde houtlook die heel chic oogt. Zeker in combinatie met witte keukenkasten.

Meer weten over fineer? Neem hier een kijkje.

nieuws Created with Sketch.

Nieuws