Dit maak je met Ruby Red, een van de lekkerste tomaten van het moment

De tomaat is een veelzijdige vruchtgroente die we zomer en winter op het menu zetten. Soep, verse tomatensaus, een frisse salade caprese of gevulde tomaten in de oven? De mogelijkheden zijn eindeloos. Net zoals de keuze in de winkel. Er is voor elke bereiding wel een tomaat. Ben je op zoek naar een stevige pruimtomaat van eigen kweek die eruit springt qua smaak en kleur? Dan raadt Jeroen je de Ruby Red tomaat van BelOrta aan. Lees snel verder en ontdek waarom.

Wat je moet weten over de Ruby Red pruimtomaat

Pruimtomaten herken je aan de langwerpige vorm. Ze horen stevig en glanzend rood te zijn bij aankoop. De Ruby Red tomaten van BelOrta springen eruit dankzij hun prachtige, dieprode kleur. Je koopt ze in trossen per 5 of 6 bij je groentespeciaalzaak of detailhandelaar. Ruby Red is een tomatensoort die goed bewaart. Dat doe je best op een koele plek met een constante temperatuur tussen 13 en 16°C is. 

Ruby Red is letterlijk een tomaat voor elke dag. Wat denk je van een verfrissende tomatengazpacho, gevulde tomaten in de oven op een koude dag of een verse tomatensalsa bij je aperitief? Het kan allemaal want de Ruby Red is 365 dagen per jaar verkrijgbaar. Of het nu winter of zomer is, dit speciaal geselecteerde tomatenras biedt je altijd dezelfde heerlijke smaak en kwaliteit.

BelOrta

3 redenen waarom Jeroen graag met Ruby Red kookt

  1. Ruby Red brengt als geen ander kleur op je bord brengt en tilt je gerechten naar een hoger niveau. De uitgesproken kleur van de schil en het vruchtvlees geeft je bereidingen namelijk dezelfde dieprode tint. 
  2. Het buitengewone, smaakvolle aroma van de Ruby Red tomaat geeft je gerechten een onmiskenbare tomatensmaak die je met geen enkele andere tomatensoort kan vergelijken. 
  3. Ruby Red is erg stevig en tegelijk lekker sappig. Deze pruimtomaat komt zowel in koude als warme gerechten dus helemaal tot zijn recht. 

Tip: De smaak van je tomaten komt het beste tot uiting als ze op kamertemperatuur zijn wanneer je aan je bereiding begint.

Wist je dat …

De Ruby Red tomaat groeit in geen enkel ander land dan België. Het is dus een op en top lokaal geteeld product. Een uitstekende keuze als je net zoals Jeroen een voorliefde hebt voor producten van eigen kweek.

Aan de slag met Ruby Red tomaten

Met de succesrecepten van Jeroen Meus tover je in een handomdraai heerlijke dagelijkse kost op tafel met de Ruby Red tomaten van BelOrta in een glansrol.

Kies voor BelOrta Ruby Red tomaten van hier

Kook je net zoals Jeroen Meus het liefst van al met kraakverse tomaten die recht van het veld komen? Variatie troef dankzij BelOrta, of je nu kiest voor Ruby Red of een van de 25 andere soorten. Koken met de tomaten van BelOrta is verbazend plezant, lekker en gezond, en dat het hele jaar rond. 

Meer weten? Check www.belorta.be.

culinaireinspiratie Created with Sketch.

Culinaire inspiratie