De mosterd van Meus in Turkije

Met de tips van Refika Bargul doorkruiste Jeroen Turkije op zoek naar verse kookinspiratie. De recepten die hij tegenkwam tijdens zijn reis bracht hij in zijn eigen, Dagelijkse kost-versie op tafel. Zo ging Jeroen aan de slag met typische ingrediënten uit de regio zoals walnoten en pekmez of druivenmelasse.

In de vierde aflevering van De mosterd van Meus doorkruiste Jeroen Turkije, smeltkroes van culturen en smaken. Tv-kok Refika Birgul schotelde Jeroen haar beste reistips en - uiteraard - thee voor. Zo leerde hij pekmez maken, bezocht hij een buffelboerderij en draaide hij mee met een ambachtelijke pottenbakker. Natuurlijk mocht een kebab onderweg ook niet ontbreken. Tot slot was Jeroen te gast op een traditionele 'Gouddag' waar hij getrakteerd werd op een heerlijk feestmaal. Nergens smaken de sarma, dolma en baklava beter. 

Herbekijk deze aflevering op VRT MAX

Dagelijkse kost uit Turkije

Ook de afleveringen van Dagelijkse kost stonden zes weken lang in het teken van De mosterd van Meus. Benieuwd wat Jeroen tijdens zijn rondreis in Turkije zoal op tafel toverde? Bekijk hier zijn vijf recepten uit de Turkse keuken:

nieuws Created with Sketch.

Nieuws