De mosterd van Meus in Mexico

Tv-chef Benito Molina wees Jeroen de weg door Oaxaca, het culinaire hart van Mexico. De recepten die hij tegenkwam tijdens zijn reis bracht hij in zijn eigen, Dagelijkse kost-versie op tafel. Jeroen ging aan de slag met zwarte mole, ceviche, guacamole, pico de gallo en natuurlijk heel veel taco's!

Jeroen trok in de vijfde aflevering van De mosterd van Meus door Oaxaca, het culinaire hart van Mexico. Eerst nam tv-chef Benito Molina hem mee voor een duik in de zee en de lokale keuken. Van seafood tot streetfood, van mais tot mole. Jeroen ontdekte eeuwenoude culinaire tradities bij de 'cocineras tradicionales’, zoals Roberta. Samen maakten ze tamales, het lievelingsgerecht van Frida Kahlo. De cowboys van Zoquitlan nodigden Jeroen uit voor een speciale ‘barbacoa’, inclusief paardenrit en de nodige glaasjes mezcal. Mexico op z’n best!

Herbekijk deze aflevering op VRT MAX

Dagelijkse kost uit Mexico

Ook de afleveringen van Dagelijkse kost stonden zes weken lang in het teken van De mosterd van Meus. Benieuwd wat Jeroen tijdens zijn culinaire roadtrip door het Oaxaca klaarmaakte? Bekijk hier zijn vijf Mexicaanse recepten:

nieuws Created with Sketch.

Nieuws