De mosterd van Meus in Italië

Chef Max Mariola introduceerde Jeroen in de 'cucina povera' van Calabrië. De smaken, lokale ingrediënten en recepten die hij tegenkwam tijdens zijn culinair avontuur bracht Jeroen in zijn eigen, Dagelijkse kost-versie op tafel. Op het menu: echte varkensragù, 'torta della nonna' en antipasti, ofwel een kleurrijk assortiment Italiaanse hapjes om je tafel mee te vullen.

In de zesde en laatste aflevering van De mosterd van Meus introduceerte chef Max Mariola Jeroen in de Italiaanse keuken van Calabrië, de streek van de 'cucina povera'. Zo staat in Tropea alles in het teken van zoete, rode uien. Bij Rosella kreeg Jeroen een heerlijke lunch met zelfgemaakte pesto, ricotta en gedroogd vlees geserveerd. Het ideale krachtvoer om daarna mee op zwaardvisjacht te gaan, een beroep dat met uitsterven bedreigd is. Als afsluiter beleefden Jeroen en co een bijzonder laatste avondmaal met een traditionele 'fritole'. Wat een feest in Italië!

Herbekijk deze aflevering op VRT MAX

Dagelijkse kost uit Italië

De afleveringen van Dagelijkse kost stonden zes weken lang in het teken van De mosterd van Meus. Benieuwd wat Jeroen tijdens zijn rondreis door Italië zoal klaarmaakte? Ontdek hier vijf keer authentieke, Italiaanse kost zoals je ze op een zonovergoten terras in Calabrië of bij de 'nonna' thuis geserveerd krijgt.

culinaireinspiratie Created with Sketch.

Culinaire inspiratie