De mosterd van Meus in Georgië

Jeroen ontrafelde Georgië's culinaire DNA via de lokale bevolking met tips van chef Guram Baghdoshvili. De recepten die hij tegenkwam tijdens zijn reis bracht hij in zijn eigen, Dagelijkse kost-versie op tafel. Zo ging hij aan de slag met chirbuli, zeg maar de Georgische shakshuka, khachapuri, een typisch Georgisch kaasbrood met ei, en natuurlijk ook heel veel walnoten.

In de tweede aflevering van De mosterd van Meus trok Jeroen naar Georgië, land van wijn en honing. Samen koken en lekker eten zijn hier een belangrijk deel van het dagelijkse leven. Met de tips van chef Guram Baghdoshvili ontdekte Jeroen het hart van de Georgische keuken via de lokale bevolking. Van tenili, een vergeten kaastraditie, tot wijn uit ondergrondse kleivaten. Jeroen ontmoette onderweg bijzondere figuren zoals de 'botervrouwen' in Adzjara en een 71-jarige honingklimmer die op indrukwekkende wijze wilde honing oogst. Madloba, Georgië! 

Herbekijk de aflevering op VRT MAX

Dagelijkse kost uit Georgië

Ook de afleveringen van Dagelijkse kost stonden zes weken lang in het teken van De mosterd van Meus. Benieuwd wat Jeroen tijdens zijn avontuur in Georgië klaarmaakte? Bekijk hier de vijf recepten uit de Georgische keuken:

nieuws Created with Sketch.

Nieuws