Alwéér gourmet? Vier feest met deze originele recepten voor een niet-zo-klassieke gourmetavond

De feestdagen staan voor veel Belgen gelijk aan gezellig gourmetten! Ben je na al die jaren het klassieke gourmet assortiment van vlees, vis en groenten echter beu gegeten? Wij geven je 21 verrassende gerechten die je ook kan klaarmaken met je gourmetstel. (Ja, ook desserts!)

Gourmet hapjes

De kleine pannetjes van je gourmetstel lenen zich perfect voor de bereiding van aperitiefhapjes. Wat denk je van mini-pizza's van tortillawraps, (gevulde) dadels in spek of een eenpersoons nachoschotel?

Gourmet hoofd- en bijgerechten

1. Omeletten en tortilla’s

Van omelet tot een rijkgevulde Spaanse tortilla of Italiaanse frittata, vul de pannetjes van je gourmetstel eens met eieren. Laat je eibereiding een tiental minuten rustig garen voor een smeuïg resultaat. Intussen kan je verder bakken op de grote bakplaat.

2. Verse burgers

Feest of niet, een sappige burger kan iedereen bekoren. Maak mini-versies van je favoriete burgers en bak ze tot de perfectie in je gourmetpannetje of op de hete plaat.

3. Visgerechten

Een hele visfilet past maar moeilijk in je gourmetpannetje. Gelukkig zijn er tal van lekkere alternatieven om met vis te gourmetten:

4. Vegetarische gourmet en bijgerechten

Op zoek naar een gourmetrecept zonder vlees of vis? Of nog een lekker bijgerecht nodig? Deze recepten zijn vegetarisch én gourmet proof.

Gourmet nagerechten

Tijd voor het dessert? Schuif je gourmetstel nog niet meteen aan de kant want deze nagerechten kan je ook op de bakplaat of in je gourmetpannetje maken.

Moeite met het inschatten van de porties?

Je kan al deze recepten makkelijk afstemmen op één persoon met behulp van de handige tool op onze website. Vul het aantal personen in boven de ingrediëntenlijst en wij berekenen voor jou automatisch de gewenste hoeveelheden.

culinaireinspiratie Created with Sketch.

Culinaire inspiratie