9 verfrissende drankjes voor bij de brunch

Mag het eens wat anders zijn dan de gewoonlijke kop koffie of klassieke mimosa (mousserende wijn met sinaasappelsap)? Met deze verfrissende smoothies, cocktails en mocktails scoor je bij iedereen.

1. Homemade limonade

Komen er veel vrienden over de vloer voor een brunch? Dan is dit het ideale moment om zelf limonades van rode vruchten te maken. Jeroen maakt een aardbeilimonade zonder prik en een limonade van frambozen en blauwe bessen met prik.

2. Verse ijsthee

De basis van deze ice tea is fruit: perziken, pompelmoes en citroen. Jeroen gebruikt jasmijnthee omdat die een heerlijk bloemige smaak heeft. 

3. Gezond groentesapje

Een explosie van smaak en vitaminen om de dag goed te beginnen? Dit groentesapje bevat je dagelijkse behoefte aan groenten zodat jij lekker in de koffiekoeken kan vliegen.

4. Frisse gemberlimonade en frambozencocktail

Een verfrissende gemberlimonade is een uitstekend alcoholvrij aperitiefje, maar kan je eigenlijk de hele dag door serveren. Met de frambozencocktail ben je maar beter wat spaarzamer, tenminste als je nog in één rechte lijn naar het brunchbuffet wil wandelen.

5. Smoothie van banaan, mango, sinaasappel en passievrucht

Een simpele smoothie met exotische smaken scoort bij jong én oud. Zet meteen een grote kan van dit banaan-mango-sinaas-passievruchtdrankje op tafel en voor je het weet is die op.

6. Zomercocktails en een smoothie

Drie drankjes voor de moeite van één. Nu ja, als je dan toch bezig bent … Jeroen deelt zijn recepten voor een frisse smoothie met peer, bes en mandarijnensap. Zijn daiquiri pimpt hij met framboos en de whiskeycocktail geeft hij een hint van clementine. Dan is de cocktailbar nu officieel geopend!

7. Sinaasappellimonade

Een ijskoud glas homemade sinaasappellimonade is een leuk en zomers alternatief voor fruitsap.

8. Citrusdrank

Een brunch, dat is het perfecte moment om je te wagen aan foodpairing. Jeroen serveert zijn toast met gemarineerde zalm het liefst van al met een bijpassend drankje: een heerlijk frisse citrusdrank op basis van citroen, limoen, sinaasappel en roze pompelmoes. Verkwikkend lekker!

9. Caipirinha parfait

Een ‘drankje’ als dessert? Moet kunnen, al zeker tijdens een leuke brunch. Caipirinha is een drankje op basis van cachaça. Het was ooit een medicijn, maar werd later de nationale cocktail van Brazilië. Je kunt er dit lekkere dessert van maken, en dat zonder ijsmachine.

De paasbrunch van Dagelijkse kost

De drankjes heb je al, nu nog een paar lekkere brunchrecepten. Ontdek hier de ultieme paasbrunch van Dagelijkse kost!
culinaireinspiratie Created with Sketch.

Culinaire inspiratie