9 onvertelde weetjes uit 2.000 afleveringen van Dagelijkse kost

2.000 afleveringen, een belangrijke mijlpaal die we deze week mochten vieren. Wij genieten nog na door 9 weetjes te delen over Dagelijkse kost waar jullie nog niet van op de hoogte waren. Waarom kwam er ooit een fanfare op bezoek? En wie zong de eerste jingle in? Lees er hier alles over! 

Wist je dat… 

1. … Jeroen in de best bekeken aflevering ooit van Dagelijkse kost … *tromgeroffel* tomatensoep met balletjes klaarmaakte. Was jij een van de 908.000 kijkers? Je vindt het recept hier.

2. … er na al die jaren één persoon is die bijna iedere aflevering al draaide: cameraman Frank Schulte. De enige die het beter deed dan hem was Jeroen zelf, gelukkig maar! 

3. … er op 22 maart 2016, de dag waarop de bomaanslagen plaatsvonden in Zaventem en Maalbeek, een speciale aflevering werd gedraaid van Dagelijkse kost? Die aflevering werd ‘s ochtends opgenomen om ‘s avonds al op televisie te verschijnen. Jeroen maakte toen een speciaal gerecht klaar voor zijn zoontje Georges en sloot af met prachtige woorden. 

4. … er ooit fake news is verspreid over het bekendste kookprogramma van Vlaanderen? Zo zouden er plannen geweest zijn om Dagelijkse kost in het Spaans te dubben en uit te zenden op TV Cocina. Zien jullie Jeroen Meus voortaan al in het Spaans kokerellen? La Comida Diaria con Meus klinkt wel leuk!

VRT

5. … er een hele fanfare kwam spelen in de keuken om Jeroens 35ste verjaardag onvergetelijk te maken? 

6. … Dagelijkse kost in totaal al zes televisiesterren heeft gewonnen? Vier keer op rij de televisiester voor Beste Lifestyleprogramma (2011, 2012, 2013, 2014), een keer die voor het Populairste Televisieprogramma algemeen (2012) en een keer voor Jeroen als TV-persoonlijkheid van het Jaar (2012).

7. … wij de 500ste, 1.000ste en de 1.500ste aflevering ook niet zomaar aan ons voorbij hebben laten gaan? Ter ere van de 500ste aflevering deelden we exact evenveel rijsttaartjes uit aan onze collega’s van VRT. Voor de 1.000ste aflevering organiseerden we een heuse Nationale Stoofvlees-Frietdag (1 maart)! De 1.500ste aflevering hebben we gevierd door Jeroen te verrassen met een coupe de champagne, of eerder de hele fles. Zet jullie alvast schrap voor meer feest, want volgend jaar in september start het feestjaar ter ere van 10 jaar Dagelijkse kost!

Yorick Jansens

8. … de oude jingle een fantastisch nummer was van de Frank Vander Linden en Dirk Jans, die je misschien ook wel kent van rockgroep De Mens? Sinds kort hebben we een nieuwe jingle: het heerlijke nummer ‘Out of the Blue' van The Me in You

9. … Dagelijkse kost de cameramannen goed kan sparen maar wel al meerdere regisseurs versleten heeft? Zo waren er al acht regisseurs om precies te zijn, en hun namen doen vandaag vast nog steeds een belletje rinkelen. De allereerste regisseur was Kat Steppe, die je nu onder meer kent als regisseur van Taboe. Zij werd later opgevolgd door onder meer Inti Calfat (regisseur van o.a. Over Water), Jeroen De Greef, Len Bogaert, Katrien Vanderlinden (vrouw van Steven Van Herreweghe), Toon Van de Vyver (regisseur van o.a. De Baard van Bartel) en ook Bart Verbeelen en Nico Van de Velde (oprichters Hotel Hungaria) in willekeurige volgorde. 'Ons Katrientje' heeft momenteel de regie in handen maar haar echte naam is én blijft een goed bewaard geheim. 

nieuws Created with Sketch.

Nieuws