7 x klassiek broodbeleg om zelf te maken

Ene met hesp en ene met kees? Rijkelijk belegde sandwiches en pistolets op zondagochtend smaken zoveel beter met zelfgemaakt broodbeleg. Vooral kant-en-klare slaatjes zijn in trek om onze dagelijkse boterham te beleggen. Denk aan klassiekers zoals eiersla, tonijnsla en kipcurry maar ook paté en uiterzure (bouilliesalade), … Door je boterhamsalades af en toe zelf te maken, til je een eenvoudig broodje naar nieuwe hoogtes. Ontdek hier alvast zeven heerlijk eenvoudige recepten van Dagelijkse kost.

Eiersla met spek

Zoals je zal merken, hoef je het niet altijd ver te gaan zoeken om toch tot een schitterende lunch te komen. Deze eiersla is snel klaar en makkelijk om mee te nemen. Werk af met wat krokant gebakken spek voor extra spektakel!

Garnaalsla

Op zondag met het hele gezin ontbijten met verse pistolets van de warme bakker – dat is één van de prettigste dingen die er bestaan. Zeker als je je broodje kan beleggen met huisgemaakte garnalensalade. Jeroen geeft zijn versie een smakelijke toets met avocado.

Vissla

Deze vissla is een smeuïge boterhamsalade op basis van koolvis. Een lekkernij waar zowel je huisgenoten als je collega's van zullen willen mee-eten. Tip: om geen hopeloos vet slaatje te maken, kan je ook yoghurt gebruiken. 

Kipcurry

Jeroen maakt verse kipcurry en belegt er een stuk ciabatta mee. Met een hard gekookt eitje en wat tuinkers erbij zal je broodje nooit meer hetzelfde zijn.

Uiterzure

Uiterzure is een mengeling van kleine stukjes gekookt rundvlees, tomaat, ajuin, peterselie en een lichte dressing. Heerlijk op een boterham maar ook op een aperitieftoastje of om tomaten mee te vullen zoals Jeroen het al voordeed. Dit streekproduct is een echte Vlaams-Brabantse vleesspecialiteit met geschiedenis. Meer weten? Lees alles over uiterzure in ons Kookmagazine.

Paté

In elke beenhouwersetalage liggen tal van patés en pasteien. Het doet wel vermoeden dat we dat gewoon graag eten. Vreemd genoeg maken we zo’n vleesbereiding maar zelden zelf klaar. Toch is het geen ‘mission impossible’, en dat wilt Jeroen  graag bewijzen met dit recept voor een heerlijke smeerpaté op basis van verse kippenlevers. Leg de verse boterhammen alvast klaar, of maak er een gedurfd aperitiefhapje van.

Tonijnsla

Deze tonijnsla is klaar in een handomdraai. Met tonijn uit blik, ei, mayonaise en ketchup als basis maak je heel eenvoudig je eigen tonijnsla. Jeroen voegt rode ui, Griekse yoghurt en bieslook toe om de boterhamsalade lekker fris te houden van smaak.

dagelijkskoken Created with Sketch.

Dagelijks koken