1. Parfait van tiramisu
Parfait is een ijsbereiding waarvoor je geen roomijsmachine nodig hebt. Het leukste van al: je kunt ze in 101 verschillende smaken maken. Jeroen koos voor parfait van tiramisu, inclusief lange vingers, mascarpone en een vleugje amaretto voor de liefhebbers. Serveer ze in dessertcoupes en werk af met een laagje chocoladeschilfers voor een feestelijk effect.
Naar het recept: parfait van tiramisu
2. Chocoladesabayon
Chocoholics, zet jullie schrap. In dit verrukkelijke nagerecht gebruikt Jeroen maar liefst drie (!) keer chocolade: in de sabayon, in het roomijs én in de saus. Daarbij maakt hij een krokante mix van gekarameliseerde nootjes uit de oven. Leg je bakplaat goed vol, en bewaar de overschot van de noten in een afgesloten pot als lekker tussendoortje.
Naar het recept: chocoladesabayon met gesuikerde notenmix
3. Wittechocolademousse met mango en passievrucht
Dit is een nagerecht voor echte zoetebekken. Mousse van witte chocolade met een slaatje van mango en passievrucht. Jeroen voegt een scheutje Grand Marnier (sinaasappellikeur) toe, maar dit kan je gerust weglaten als er kinderen mee-eten.
Naar het recept: wittechocolademousse met mango en passievrucht
4. Trifle met aardbei
Trifle is een typisch Brits laagjesdessert dat gewoonlijk in een gigantische, glazen kom of schaal geserveerd wordt. Zo zie je elk laagje mooi zitten. Traditioneel bestaat trifle uit cake, vers fruit, room en custard (een soort pudding). Jeroen vult kleine glaasjes met trifle van verse aardbeien, vier-vierdencake, luchtig meringue en een zalige advocaatmousse. Het resultaat is een indrukwekkend nagerechtje waarmee je ongetwijfeld zal uitpakken bij vrienden en familie.
Naar het recept: trifle met aardbei, advocaatmousse, cake en meringue
5. Coupe rabarber met sabayon
Hou je van een goede ijscoupe? Zet dan zeker deze versie met stukjes gemarineerde rabarber, luchtige sabayon op basis van Belgisch bier en zanderige amandelcrumble eens op het menu. Dit is één groot feest in een dessertglas.
Naar het recept: coupe rabarber met sabayon, cassis en amandelcrumble