11 x heerlijke herfstsoepen

Een tas dampende soep smaakt altijd, zeker wanneer de dagen korter en kouder worden. Inspiratie genoeg met deze heerlijke soeprecepten om in de herfst van te genieten.

Een stevige kop dampende pompoensoep doet altijd deugd, zeker als je die zachte smaak een beetje pit geeft. Daarom roostert Jeroen de stukken pompoen vooraf en er mogen ook wat specerijen in de pot terecht komen.

Een eenvoudige courgettesoep wordt plots speciaal door er toastjes met zachte geitenkaas bij te geven.

Een heerlijke groentesoep met stukken, zo heeft Jeroen het graag. Hij gebruik niet zo alledaagse groenten als zoete aardappel en koolrabi. De lavasolie zorgt voor de finishing touch.

Deze pittige wintersoep met schorseneren en rapen warmt je meteen op. De garnituur bestaat uit knapperige spek en tarwekorrels.

Last van een typische herfstverkoudheid? Van een kommetje oosterse noedelsoep kikker je zo weer op. De verrukkelijke gehaktballetjes maken er een waar festijn van.

De klassieke pompoensoep maar dan anders met een garnituur van peterseliepesto en gerookte kip.

Een Russische klassieker in soepvorm. Vaste waarden zijn dunne reepjes rundvlees, tomaat en paprika. Rode chilipeper zorgt voor een pittige toets. Hier krijg je meteen warm van!

Pastinaak en pompoen zijn een goudgeel duo. In combinatie met pittige chorizoballetjes is dit echt dé soep waarnaar je verlangt op een koude dag.

Gemixte soep is een goede manier om je kinderen groenten te leren eten. Deze spruitensoep valt alvast in de smaak ten huize Meus.

Wat smaakt beter dan een stevige maaltijdsoep op een koude dag? Deze soep is gebaseerd op de wereldberoemde chili con carne. Alle basisingrediënten zitten erin: gehakt, rijst, bonen en veel pittige specerijen.

Belgische bloemkolen in een Oosterse soep? Het kan, en het smaakt! De exotiek komt vooral van de gele currypasta en romige kokosmelk.

Nog meer lekkere soeprecepten

Krijg je maar niet genoeg van soep? Bekijk hier de eindeloze soeprecepten van Jeroen Meus.
devierseizoenen Created with Sketch.

De 4 seizoenen