dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Char siu met gebakken rijst (thumbnail)Char siu met gebakken rijst

Char siu met gebakken rijst

40m
18
-
2.6K
Recepten

Char siu met gebakken rijst

Char siu betekent letterlijk: geroosterd op een vork. Jeroen maakt er een eigentijdse Dagelijkse kost-versie van. Hij roostert en lakt een stuk varkensspiering op de barbecue. Overheerlijk met een portie gebakken rijst!
Char siu met gebakken rijst (thumbnail)Char siu met gebakken rijst

Char siu met gebakken rijst

40m
18
-
2.6K
Recepten

Char siu met gebakken rijst

Char siu betekent letterlijk: geroosterd op een vork. Jeroen maakt er een eigentijdse Dagelijkse kost-versie van. Hij roostert en lakt een stuk varkensspiering op de barbecue. Overheerlijk met een portie gebakken rijst!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten18
Beoordeling-
Aantal likes2.6K

Ingrediënten

4 personen
Varkensschouder
1.000 g
Sojasaus
4 el
Hoisinsaus
3 el
Rijstwijn
7 el
Bruine suiker
4 el
Honing
3 el
Vijfkruiden
1 snuifje
Hongfuru
3 el
Rijst
125 g
Look
2 teentjes
Gember
40 g
Olijfolie
1 scheutje
Sjalotten
1
Chilipeper
1
Eieren
4
Lente-uien
4 stengels
Paksoi
1
Koriander
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1.000 g varkensschouder
1
Kruid het vlees met peper en zout.
2 el sojasaus, 3 el hoisinsaus, 5 el rijstwijn, 4 el bruine suiker, 3 el honing, 1 snuifje vijfkruiden, 3 el hongfuru
2
Meng in een steelpannetje de sojasaus met de hoisinsaus, de honing, de bruine suiker, de rijstwijn, het five spice poeder en de hongfuru (of wat geraspte rode biet) en breng het geheel aan de kook. Laat de saus enkele minuten koken en zet het vuur uit.
3
Leg het vlees op een ovenschaal en smeer het helemaal in met de saus, maar houd zeker nog wat saus apart. Zet de ovenschaal op de bbq en laat het vlees 1u30 rustig garen op de bbq van 150°C onder een gesloten deksel. Smeer het vlees gedurende het garingsproces af en toe in met de overgebleven saus om te voorkomen dat het uitdroogt.
125 g rijst
4
Kook de rijst in 10 minuten gaar, giet hem af en laat hem even afkoelen.
2 teentjes Look, 40 g gember, 1 scheutje olijfolie
5
Pel de look, schil de gember en snijd ze beide fijn. Laat een scheut olie warm worden in een diepe pan en fruit de look en de gember krokant in de olie.
6
Giet de gember en de look door een zeefje en vang de olie op. Laat de gember en de look even uitlekken op wat keukenpapier. Doe de olie van de gember en de look weer in de pan en laat ze weer opwarmen.
1 Sjalotten, 1 chilipeper, 2 el sojasaus, 2 el rijstwijn
7
Snipper de sjalot en de chilipeper fijn en stoof aan in de opgevangen olie. Werk af met sojasaus (of XO-saus) en de rijstwijn
4 eieren
8
Kluts de eieren, en bak een omelet in een aparte pan. Snijd de omelet vervolgens in stukken.
9
Doe de stukjes omelet en de rijst bij de rest in de pan met de sjalot en de chilipeper. Meng alles goed onder elkaar en laat even bakken.
4 stengels lente-uien, 1 Paksoi
10
Snipper de lente ui en de paksoi fijn en meng ze onder de rijst. Laat alles goed bakken. Meng tenslotte de gefruitte gember en look onder de gebakken rijst.
koriander
11
Haal het vlees van de bbq en snij het in dunne plakjes. Serveer de plakjes varkensvlees met de gebakken rijst. Werk af met enkele takjes koriander.
1
Kruid het vlees met peper en zout.
2
Meng in een steelpannetje de sojasaus met de hoisinsaus, de honing, de bruine suiker, de rijstwijn, het five spice poeder en de hongfuru (of wat geraspte rode biet) en breng het geheel aan de kook. Laat de saus enkele minuten koken en zet het vuur uit.

Instructies

1.000 g varkensschouder
1
Kruid het vlees met peper en zout.
2 el sojasaus, 3 el hoisinsaus, 5 el rijstwijn, 4 el bruine suiker, 3 el honing, 1 snuifje vijfkruiden, 3 el hongfuru
2
Meng in een steelpannetje de sojasaus met de hoisinsaus, de honing, de bruine suiker, de rijstwijn, het five spice poeder en de hongfuru (of wat geraspte rode biet) en breng het geheel aan de kook. Laat de saus enkele minuten koken en zet het vuur uit.
3
Leg het vlees op een ovenschaal en smeer het helemaal in met de saus, maar houd zeker nog wat saus apart. Zet de ovenschaal op de bbq en laat het vlees 1u30 rustig garen op de bbq van 150°C onder een gesloten deksel. Smeer het vlees gedurende het garingsproces af en toe in met de overgebleven saus om te voorkomen dat het uitdroogt.
125 g rijst
4
Kook de rijst in 10 minuten gaar, giet hem af en laat hem even afkoelen.
2 teentjes Look, 40 g gember, 1 scheutje olijfolie
5
Pel de look, schil de gember en snijd ze beide fijn. Laat een scheut olie warm worden in een diepe pan en fruit de look en de gember krokant in de olie.
6
Giet de gember en de look door een zeefje en vang de olie op. Laat de gember en de look even uitlekken op wat keukenpapier. Doe de olie van de gember en de look weer in de pan en laat ze weer opwarmen.
1 Sjalotten, 1 chilipeper, 2 el sojasaus, 2 el rijstwijn
7
Snipper de sjalot en de chilipeper fijn en stoof aan in de opgevangen olie. Werk af met sojasaus (of XO-saus) en de rijstwijn
4 eieren
8
Kluts de eieren, en bak een omelet in een aparte pan. Snijd de omelet vervolgens in stukken.
9
Doe de stukjes omelet en de rijst bij de rest in de pan met de sjalot en de chilipeper. Meng alles goed onder elkaar en laat even bakken.
4 stengels lente-uien, 1 Paksoi
10
Snipper de lente ui en de paksoi fijn en meng ze onder de rijst. Laat alles goed bakken. Meng tenslotte de gefruitte gember en look onder de gebakken rijst.
koriander
11
Haal het vlees van de bbq en snij het in dunne plakjes. Serveer de plakjes varkensvlees met de gebakken rijst. Werk af met enkele takjes koriander.
1
Kruid het vlees met peper en zout.
2
Meng in een steelpannetje de sojasaus met de hoisinsaus, de honing, de bruine suiker, de rijstwijn, het five spice poeder en de hongfuru (of wat geraspte rode biet) en breng het geheel aan de kook. Laat de saus enkele minuten koken en zet het vuur uit.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Char siu met gebakken rijst (thumbnail)Char siu met gebakken rijst
4 personen
40m
Ingrediënten
Varkensschouder
1.000 g
Sojasaus
4 el
Hoisinsaus
3 el
Rijstwijn
7 el
Bruine suiker
4 el
Honing
3 el
Vijfkruiden
1 snuifje
Hongfuru
3 el
Rijst
125 g
Look
2 teentjes
Gember
40 g
Olijfolie
1 scheutje
Sjalotten
1
Chilipeper
1
Eieren
4
Lente-uien
4 stengels
Paksoi
1
Koriander

Char siu met gebakken rijst

Char siu betekent letterlijk: geroosterd op een vork. Jeroen maakt er een eigentijdse Dagelijkse kost-versie van. Hij roostert en lakt een stuk varkensspiering op de barbecue. Overheerlijk met een portie gebakken rijst!
Instructies
1.000 g varkensschouder
1
Kruid het vlees met peper en zout.
2 el sojasaus, 3 el hoisinsaus, 5 el rijstwijn, 4 el bruine suiker, 3 el honing, 1 snuifje vijfkruiden, 3 el hongfuru
2
Meng in een steelpannetje de sojasaus met de hoisinsaus, de honing, de bruine suiker, de rijstwijn, het five spice poeder en de hongfuru (of wat geraspte rode biet) en breng het geheel aan de kook. Laat de saus enkele minuten koken en zet het vuur uit.
3
Leg het vlees op een ovenschaal en smeer het helemaal in met de saus, maar houd zeker nog wat saus apart. Zet de ovenschaal op de bbq en laat het vlees 1u30 rustig garen op de bbq van 150°C onder een gesloten deksel. Smeer het vlees gedurende het garingsproces af en toe in met de overgebleven saus om te voorkomen dat het uitdroogt.
125 g rijst
4
Kook de rijst in 10 minuten gaar, giet hem af en laat hem even afkoelen.
2 teentjes Look, 40 g gember, 1 scheutje olijfolie
5
Pel de look, schil de gember en snijd ze beide fijn. Laat een scheut olie warm worden in een diepe pan en fruit de look en de gember krokant in de olie.
6
Giet de gember en de look door een zeefje en vang de olie op. Laat de gember en de look even uitlekken op wat keukenpapier. Doe de olie van de gember en de look weer in de pan en laat ze weer opwarmen.
1 Sjalotten, 1 chilipeper, 2 el sojasaus, 2 el rijstwijn
7
Snipper de sjalot en de chilipeper fijn en stoof aan in de opgevangen olie. Werk af met sojasaus (of XO-saus) en de rijstwijn
4 eieren
8
Kluts de eieren, en bak een omelet in een aparte pan. Snijd de omelet vervolgens in stukken.
9
Doe de stukjes omelet en de rijst bij de rest in de pan met de sjalot en de chilipeper. Meng alles goed onder elkaar en laat even bakken.
4 stengels lente-uien, 1 Paksoi
10
Snipper de lente ui en de paksoi fijn en meng ze onder de rijst. Laat alles goed bakken. Meng tenslotte de gefruitte gember en look onder de gebakken rijst.
koriander
11
Haal het vlees van de bbq en snij het in dunne plakjes. Serveer de plakjes varkensvlees met de gebakken rijst. Werk af met enkele takjes koriander.