dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Stoemp met erwtjes, spek en witloof (thumbnail)Stoemp met erwtjes, spek en witloof

Stoemp met erwtjes, spek en witloof

40m
9
92%
12.4K
Recepten

Stoemp met erwtjes, spek en witloof

Stoemp, een heerlijk Belgisch gerecht, gecombineerd met erwtjes, spek en witloof van bij ons. Wie houdt er nu niet van deze combinatie?
Stoemp met erwtjes, spek en witloof (thumbnail)Stoemp met erwtjes, spek en witloof

Stoemp met erwtjes, spek en witloof

40m
9
92%
12.4K
Recepten

Stoemp met erwtjes, spek en witloof

Stoemp, een heerlijk Belgisch gerecht, gecombineerd met erwtjes, spek en witloof van bij ons. Wie houdt er nu niet van deze combinatie?
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten9
Beoordeling92%
Aantal likes12.4K

Ingrediënten

4 personen
Bloemige aardappel
1.000 g
Diepvrieserwten
200 g
Witloof
500 g
Spekblokjes
200 g
Melk
100 ml
Boterklontje
1
Nootmuskaat
Peper
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1.000 g Bloemige aardappel, 200 g diepvrieserwten
1
Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook ze beetgaar. Voeg 5 minuten voor het einde de erwtjes toe.
500 g witloof
2
Verwijder de harde onderkant van het witloof. Snijd ze doormidden in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd in fijne reepjes.
200 g spekblokjes
3
Bak de spekblokjes krokant op een middelhoog vuur.
100 ml melk, 1 boter, peper, zout, nootmuskaat
4
Giet de aardappelen en erwtjes af. Stamp ze tot een grove puree samen met de melk en boter.Voeg het fijngesneden witloof toe en kruid af met peper zout en nootmuskaat.
1
Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook ze beetgaar. Voeg 5 minuten voor het einde de erwtjes toe.
2
Verwijder de harde onderkant van het witloof. Snijd ze doormidden in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd in fijne reepjes.

Instructies

1.000 g Bloemige aardappel, 200 g diepvrieserwten
1
Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook ze beetgaar. Voeg 5 minuten voor het einde de erwtjes toe.
500 g witloof
2
Verwijder de harde onderkant van het witloof. Snijd ze doormidden in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd in fijne reepjes.
200 g spekblokjes
3
Bak de spekblokjes krokant op een middelhoog vuur.
100 ml melk, 1 boter, peper, zout, nootmuskaat
4
Giet de aardappelen en erwtjes af. Stamp ze tot een grove puree samen met de melk en boter.Voeg het fijngesneden witloof toe en kruid af met peper zout en nootmuskaat.
1
Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook ze beetgaar. Voeg 5 minuten voor het einde de erwtjes toe.
2
Verwijder de harde onderkant van het witloof. Snijd ze doormidden in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd in fijne reepjes.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Stoemp met erwtjes, spek en witloof (thumbnail)Stoemp met erwtjes, spek en witloof
4 personen
40m
Ingrediënten
Bloemige aardappel
1.000 g
Diepvrieserwten
200 g
Witloof
500 g
Spekblokjes
200 g
Melk
100 ml
Boterklontje
1
Nootmuskaat
Peper
Zout

Stoemp met erwtjes, spek en witloof

Stoemp, een heerlijk Belgisch gerecht, gecombineerd met erwtjes, spek en witloof van bij ons. Wie houdt er nu niet van deze combinatie?
Instructies
1.000 g Bloemige aardappel, 200 g diepvrieserwten
1
Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook ze beetgaar. Voeg 5 minuten voor het einde de erwtjes toe.
500 g witloof
2
Verwijder de harde onderkant van het witloof. Snijd ze doormidden in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd in fijne reepjes.
200 g spekblokjes
3
Bak de spekblokjes krokant op een middelhoog vuur.
100 ml melk, 1 boter, peper, zout, nootmuskaat
4
Giet de aardappelen en erwtjes af. Stamp ze tot een grove puree samen met de melk en boter.Voeg het fijngesneden witloof toe en kruid af met peper zout en nootmuskaat.