Stoemp met erwtjes, spek en witloof
Stoemp met erwtjes, spek en witloof
Stoemp, een heerlijk Belgisch gerecht, gecombineerd met erwtjes, spek en witloof van bij ons. Wie houdt er nu niet van deze combinatie?
Stoemp met erwtjes, spek en witloof
Stoemp met erwtjes, spek en witloof
Stoemp, een heerlijk Belgisch gerecht, gecombineerd met erwtjes, spek en witloof van bij ons. Wie houdt er nu niet van deze combinatie?
Ingrediënten
4 personen
Diepvrieserwten
200 g
Gezonde diepvriesDiepvriesgroenten: sneller en even gezond
Bloemige aardappel
1.000 g
Witloof
500 g
Spekblokjes
200 g
Melk
100 ml
Boterklontje
1
Nootmuskaat
Peper
Zout
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Gezonde diepvries
Diepvriesgroenten: sneller en even gezondGoed bezig! Want soms bevatten diepvriesgroenten zelfs méér vitamines en mineralen dan verse groenten die al een paar dagen in je koelkast liggen. Dus, geen tijd om groenten te snijden? Diepvriesgroenten zijn echt helemaal oké! Op voorwaarde dat ze onbewerkt zijn (niet met toegevoegde room bijvoorbeeld). Een diepvries vol groenten is geweldig handig om er altijd achter de hand te hebben. Smakelijk!
1.000 g Bloemige aardappel, 200 g diepvrieserwten
1
Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook ze beetgaar. Voeg 5 minuten voor het einde de erwtjes toe.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Goed bezig! Want soms bevatten diepvriesgroenten zelfs méér vitamines en mineralen dan verse groenten die al een paar dagen in je koelkast liggen. Dus, geen tijd om groenten te snijden? Diepvriesgroenten zijn echt helemaal oké! Op voorwaarde dat ze onbewerkt zijn (niet met toegevoegde room bijvoorbeeld). Een diepvries vol groenten is geweldig handig om er altijd achter de hand te hebben. Smakelijk!
500 g witloof
2
Verwijder de harde onderkant van het witloof. Snijd ze doormidden in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd in fijne reepjes.
200 g spekblokjes
3
Bak de spekblokjes krokant op een middelhoog vuur.
100 ml melk, 1 boter, peper, zout, nootmuskaat
4
Giet de aardappelen en erwtjes af. Stamp ze tot een grove puree samen met de melk en boter.Voeg het fijngesneden witloof toe en kruid af met peper zout en nootmuskaat.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Gezonde diepvries
Diepvriesgroenten: sneller en even gezondGoed bezig! Want soms bevatten diepvriesgroenten zelfs méér vitamines en mineralen dan verse groenten die al een paar dagen in je koelkast liggen. Dus, geen tijd om groenten te snijden? Diepvriesgroenten zijn echt helemaal oké! Op voorwaarde dat ze onbewerkt zijn (niet met toegevoegde room bijvoorbeeld). Een diepvries vol groenten is geweldig handig om er altijd achter de hand te hebben. Smakelijk!
1.000 g Bloemige aardappel, 200 g diepvrieserwten
1
Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook ze beetgaar. Voeg 5 minuten voor het einde de erwtjes toe.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter

Goed bezig! Want soms bevatten diepvriesgroenten zelfs méér vitamines en mineralen dan verse groenten die al een paar dagen in je koelkast liggen. Dus, geen tijd om groenten te snijden? Diepvriesgroenten zijn echt helemaal oké! Op voorwaarde dat ze onbewerkt zijn (niet met toegevoegde room bijvoorbeeld). Een diepvries vol groenten is geweldig handig om er altijd achter de hand te hebben. Smakelijk!
500 g witloof
2
Verwijder de harde onderkant van het witloof. Snijd ze doormidden in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd in fijne reepjes.
200 g spekblokjes
3
Bak de spekblokjes krokant op een middelhoog vuur.
100 ml melk, 1 boter, peper, zout, nootmuskaat
4
Giet de aardappelen en erwtjes af. Stamp ze tot een grove puree samen met de melk en boter.Voeg het fijngesneden witloof toe en kruid af met peper zout en nootmuskaat.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Bloemige aardappel
1.000 g
Diepvrieserwten
200 g
Witloof
500 g
Spekblokjes
200 g
Melk
100 ml
Boterklontje
1
Nootmuskaat
Peper
Zout
Stoemp met erwtjes, spek en witloof
Stoemp, een heerlijk Belgisch gerecht, gecombineerd met erwtjes, spek en witloof van bij ons. Wie houdt er nu niet van deze combinatie?Instructies
1.000 g Bloemige aardappel, 200 g diepvrieserwten
1
Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook ze beetgaar. Voeg 5 minuten voor het einde de erwtjes toe.
500 g witloof
2
Verwijder de harde onderkant van het witloof. Snijd ze doormidden in de lengte en verwijder de harde kern. Snijd in fijne reepjes.
200 g spekblokjes
3
Bak de spekblokjes krokant op een middelhoog vuur.
100 ml melk, 1 boter, peper, zout, nootmuskaat
4
Giet de aardappelen en erwtjes af. Stamp ze tot een grove puree samen met de melk en boter.Voeg het fijngesneden witloof toe en kruid af met peper zout en nootmuskaat.