Ramen met kalfvlees
Ramen met kalfvlees
Ramen, maar dan met een Belgische twist. Deze versie met malse reepjes kalfsvlees, broccolini en een romige bouillon met rode curry en kokosmelk is heerlijk verwarmend. Afgewerkt met een zachtgekookt eitje en frisse lente-ui heb je in no-time een kom vol comfort.
Ramen met kalfvlees
Ramen met kalfvlees
Ramen, maar dan met een Belgische twist. Deze versie met malse reepjes kalfsvlees, broccolini en een romige bouillon met rode curry en kokosmelk is heerlijk verwarmend. Afgewerkt met een zachtgekookt eitje en frisse lente-ui heb je in no-time een kom vol comfort.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Kokosmelk
1
AH KokosmelkAltijd prijsfavoriet bij Albert Heijn
Water
2.000 ml
Rode currypasta
2 el
Sojasaus
4 el
Groentebouillon
2
Lente-uien
4
Kerstomaten
20
Kalfslapjes
500 g
Broccolini
500 g
Noedels
300 g
Eieren
4
Peper
Verse tijmOptional
Zout
2.000 ml Water, 1 kokosmelk, 2 el rode currypasta, 4 el sojasaus, 2 groentebouillon
1
Breng het water aan de kook. Voeg er de kokosmelk, rode currypasta, sojasaus en de bouillonblokjes aan toe.
4 lente-uien, 20 kerstomaten, 500 g kalfslapjes, peper, zout
2
Snipper de lente-uien fijn en halveer de kerstomaten. Snijd de kalfslapjes in reepjes en kruid ze met peper en zout.
500 g broccolini
3
Voeg de broccolini toe aan de kokende bouillon en laat ze zo'n 5 minuten zachtjes koken.
300 g noedels, kerstomaten, kalfslapjes, lente-uien
4
Doe er daarna de noedels, de gehalveerde kerstomaten, de reepjes kalfsvlees en de helft van de gesnipperde lente-ui bij. Laat alles nog zo'n 5 minuten zachtjes koken met het deksel op de pot.
4 eieren
5
Kook intussen de eieren zacht in zo'n 5 minuten.
lente-uien, verse tijm (Optional)
6
Verdeel de ramen over diepe kommen. Leg in elke kom een gehalveerd eitje en bestrooi met de rest van de gesnipperde lente-ui. Werk eventueel af met wat verse koriander.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!2.000 ml Water, 1 kokosmelk, 2 el rode currypasta, 4 el sojasaus, 2 groentebouillon
1
Breng het water aan de kook. Voeg er de kokosmelk, rode currypasta, sojasaus en de bouillonblokjes aan toe.
4 lente-uien, 20 kerstomaten, 500 g kalfslapjes, peper, zout
2
Snipper de lente-uien fijn en halveer de kerstomaten. Snijd de kalfslapjes in reepjes en kruid ze met peper en zout.
500 g broccolini
3
Voeg de broccolini toe aan de kokende bouillon en laat ze zo'n 5 minuten zachtjes koken.
300 g noedels, kerstomaten, kalfslapjes, lente-uien
4
Doe er daarna de noedels, de gehalveerde kerstomaten, de reepjes kalfsvlees en de helft van de gesnipperde lente-ui bij. Laat alles nog zo'n 5 minuten zachtjes koken met het deksel op de pot.
4 eieren
5
Kook intussen de eieren zacht in zo'n 5 minuten.
lente-uien, verse tijm (Optional)
6
Verdeel de ramen over diepe kommen. Leg in elke kom een gehalveerd eitje en bestrooi met de rest van de gesnipperde lente-ui. Werk eventueel af met wat verse koriander.