Zwezeriken met appel, cider en gebakken aardappelen
Zwezeriken met appel, cider en gebakken aardappelen
Zwezeriken met appel, cider en gebakken aardappelen
Zwezeriken met appel, cider en gebakken aardappelen
Ingrediënten
4 personen
Kalfs zwezeriken
500 g
Azijn
1 scheutje
Jeneverbessen
Tijm
Tijm
1 takje
Laurier
4 blaadjes
Laurier
1 blaadje
Vastkokende aardappelen
600 g
Veldsla
150 g
Boter
1 klontje
Boter
Ajuin
1
Appels
3
Cider
0,3 l
Appelazijn
1 scheutje
Luikse stroop
2 el
Mosterd
1 el
Bruine fond
0,2 l
Bloem
4 el
Kristalsuiker
1 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
500 g kalfs zwezeriken, 1 scheutje azijn, Jeneverbessen, tijm, 4 blaadjes laurier
1
Spoel de zwezeriken grondig onder koud water en zet ze onder water in een keteltje. Voeg er een flinke scheut azijn, de jeneverbessen, de tijm en de laurier aan toe. Breng het geheel aan de kook en laat de zwezeriken net onder het kookpunt zachtjes pocheren tot ze gaar zijn.
600 g Vastkokende aardappelen
2
Spoel de aardappelen onder koud water en kook ze in de schil gaar in gezouten water.
150 g veldsla
3
Was de veldsla en laat hem uitlekken in een zeef.
1 klontje boter, 1 ajuin, 1 appel, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier
4
Laat een klontje boter smelten in een steelpannetje. Pel de ui, snijd ze grof en stoof ze aan in de boter.
0,3 l cider, 1 scheutje appelazijn, 2 el Luikse stroop, 1 el mosterd
5
Voeg de stroop toe aan de appel en de ui, gevolgd door de appelazijn, de mosterd en de cider. Breng de saus aan de kook en laat ze even inkoken.
6
Draai het vuur uit onder zwezeriken en laat ze even afkoelen. Ontvlies ze nadien.
7
Giet de aardappelen af, spoel ze kort onder koud water en pel ze.
0,2 l bruine fond
8
Voeg de bruine fond toe aan de saus en laat ze weer even inkoken.
4 el bloem
9
Snijd de zwezeriken in plakken en haal ze door de bloem.
boter
10
Laat wat boter smelten in een pan om de zwezeriken te bakken. Laat in een andere pan ook een klontje boter smelten en bak de aardappelen goudbruin.
2 appels, 1 el kristalsuiker
11
Neem een derde pannetje, schil de appelen, snijd ze in stukken en bak de appel in de boter. Voeg er een snuif suiker aan toe.
12
Giet de saus door een zeefje en breng ze weer aan de kook.
13
Kruid de aardappelen en de zwezeriken met peper en zout.
14
Schep wat gebakken aardappel en appel op een bord. Leg er een toefje veldsla bij en werk hem af met een scheutje balsamico. Leg de gebakken zwezeriken erbij en werk het geheel af met de saus.
1
Spoel de zwezeriken grondig onder koud water en zet ze onder water in een keteltje. Voeg er een flinke scheut azijn, de jeneverbessen, de tijm en de laurier aan toe. Breng het geheel aan de kook en laat de zwezeriken net onder het kookpunt zachtjes pocheren tot ze gaar zijn.
2
Spoel de aardappelen onder koud water en kook ze in de schil gaar in gezouten water.
500 g kalfs zwezeriken, 1 scheutje azijn, Jeneverbessen, tijm, 4 blaadjes laurier
1
Spoel de zwezeriken grondig onder koud water en zet ze onder water in een keteltje. Voeg er een flinke scheut azijn, de jeneverbessen, de tijm en de laurier aan toe. Breng het geheel aan de kook en laat de zwezeriken net onder het kookpunt zachtjes pocheren tot ze gaar zijn.
600 g Vastkokende aardappelen
2
Spoel de aardappelen onder koud water en kook ze in de schil gaar in gezouten water.
150 g veldsla
3
Was de veldsla en laat hem uitlekken in een zeef.
1 klontje boter, 1 ajuin, 1 appel, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier
4
Laat een klontje boter smelten in een steelpannetje. Pel de ui, snijd ze grof en stoof ze aan in de boter.
0,3 l cider, 1 scheutje appelazijn, 2 el Luikse stroop, 1 el mosterd
5
Voeg de stroop toe aan de appel en de ui, gevolgd door de appelazijn, de mosterd en de cider. Breng de saus aan de kook en laat ze even inkoken.
6
Draai het vuur uit onder zwezeriken en laat ze even afkoelen. Ontvlies ze nadien.
7
Giet de aardappelen af, spoel ze kort onder koud water en pel ze.
0,2 l bruine fond
8
Voeg de bruine fond toe aan de saus en laat ze weer even inkoken.
4 el bloem
9
Snijd de zwezeriken in plakken en haal ze door de bloem.
boter
10
Laat wat boter smelten in een pan om de zwezeriken te bakken. Laat in een andere pan ook een klontje boter smelten en bak de aardappelen goudbruin.
2 appels, 1 el kristalsuiker
11
Neem een derde pannetje, schil de appelen, snijd ze in stukken en bak de appel in de boter. Voeg er een snuif suiker aan toe.
12
Giet de saus door een zeefje en breng ze weer aan de kook.
13
Kruid de aardappelen en de zwezeriken met peper en zout.
14
Schep wat gebakken aardappel en appel op een bord. Leg er een toefje veldsla bij en werk hem af met een scheutje balsamico. Leg de gebakken zwezeriken erbij en werk het geheel af met de saus.
1
Spoel de zwezeriken grondig onder koud water en zet ze onder water in een keteltje. Voeg er een flinke scheut azijn, de jeneverbessen, de tijm en de laurier aan toe. Breng het geheel aan de kook en laat de zwezeriken net onder het kookpunt zachtjes pocheren tot ze gaar zijn.
2
Spoel de aardappelen onder koud water en kook ze in de schil gaar in gezouten water.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
50m
Ingrediënten
Kalfs zwezeriken
500 g
Azijn
1 scheutje
Jeneverbessen
Tijm
Tijm
1 takje
Laurier
4 blaadjes
Laurier
1 blaadje
Vastkokende aardappelen
600 g
Veldsla
150 g
Boter
1 klontje
Boter
Ajuin
1
Appels
3
Cider
0,3 l
Appelazijn
1 scheutje
Luikse stroop
2 el
Mosterd
1 el
Bruine fond
0,2 l
Bloem
4 el
Kristalsuiker
1 el
Zwezeriken met appel, cider en gebakken aardappelen
Voor de liefhebbers maakt Jeroen kalfszwezeriken met appeltjes klaar, een klassieke combinatie. Dit is koken met een grote K! Het is net of je op restaurant bent, maar dan bij jou thuis.Instructies
500 g kalfs zwezeriken, 1 scheutje azijn, Jeneverbessen, tijm, 4 blaadjes laurier
1
Spoel de zwezeriken grondig onder koud water en zet ze onder water in een keteltje. Voeg er een flinke scheut azijn, de jeneverbessen, de tijm en de laurier aan toe. Breng het geheel aan de kook en laat de zwezeriken net onder het kookpunt zachtjes pocheren tot ze gaar zijn.
600 g Vastkokende aardappelen
2
Spoel de aardappelen onder koud water en kook ze in de schil gaar in gezouten water.
150 g veldsla
3
Was de veldsla en laat hem uitlekken in een zeef.
1 klontje boter, 1 ajuin, 1 appel, 1 takje tijm, 1 blaadje laurier
4
Laat een klontje boter smelten in een steelpannetje. Pel de ui, snijd ze grof en stoof ze aan in de boter.
0,3 l cider, 1 scheutje appelazijn, 2 el Luikse stroop, 1 el mosterd
5
Voeg de stroop toe aan de appel en de ui, gevolgd door de appelazijn, de mosterd en de cider. Breng de saus aan de kook en laat ze even inkoken.
6
Draai het vuur uit onder zwezeriken en laat ze even afkoelen. Ontvlies ze nadien.
7
Giet de aardappelen af, spoel ze kort onder koud water en pel ze.
0,2 l bruine fond
8
Voeg de bruine fond toe aan de saus en laat ze weer even inkoken.
4 el bloem
9
Snijd de zwezeriken in plakken en haal ze door de bloem.
boter
10
Laat wat boter smelten in een pan om de zwezeriken te bakken. Laat in een andere pan ook een klontje boter smelten en bak de aardappelen goudbruin.
2 appels, 1 el kristalsuiker
11
Neem een derde pannetje, schil de appelen, snijd ze in stukken en bak de appel in de boter. Voeg er een snuif suiker aan toe.
12
Giet de saus door een zeefje en breng ze weer aan de kook.
13
Kruid de aardappelen en de zwezeriken met peper en zout.
14
Schep wat gebakken aardappel en appel op een bord. Leg er een toefje veldsla bij en werk hem af met een scheutje balsamico. Leg de gebakken zwezeriken erbij en werk het geheel af met de saus.