Witte chocolademousse, advocaat en Natuurboterwafels met chocolade
Witte chocolademousse, advocaat en Natuurboterwafels met chocolade
Ingrediënten
4 personen
Witte chocolade
200 g
Gelatineblaadje
1
Melk
1 scheutje
Grand marnier
1 scheutje
Eierdooiers
4
Eiwitten
4
Room
175 ml
Kristalsuiker
50 g
Gecondenseerde melk
120 ml
Vanille-extract
1 dopje
Jenever
80 g
Natuurboterwafeltjes
4
Benodigdheden
Waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
200 g witte chocolade, 1 gelatineblaadje, 1 scheutje melk, 1 scheutje Grand Marnier
1
Laat de gelatine weken in koud water. Breek de witte chocolade in een kom, voeg er een scheut melk en een scheutje Grand Marnier aan toe en laat de chocolade au bain-marie smelten.
4 eierdooiers, 4 eiwitten
2
Splits de eieren en hou de dooiers even apart voor de advocaat. Klop de eiwitten stijf. Knijp het gelatineblaadje uit en los het op in de warme gesmolten chocolade.
175 ml Room
3
Doe de room in de kom van de keukenmachine en klop hem half op. Spatel de eiwitten onder de witte chocolade, gevolgd door de slagroom. Giet de chocolade mousse in een kom en laat hem opstijven in de koelkast.
50 g kristalsuiker, 120 ml gecondenseerde melk, 1 dopje vanille-extract, 80 g jenever
4
Doe de dooiers met de suiker in een kom en roer alles goed onder elkaar. Roer de gecondenseerde melk eronder, gevolgd door het vanille-extract en de jenever. Giet het mengsel in een steelpan en warm het voorzichtig op tot de advocaat dikker begint te worden
5
Laat de advocaat afkoelen. Vul een maatbeker met heet water en zet er een lepel in.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
4 natuurboterwafeltjes
6
Schep een lepel advocaat op een bord en wrijf de advocaat een beetje open. Schep een mooie lepel mousse in het midden van het bord. Breek de koekjes in stukken en steek ze in de mousse.
1
Laat de gelatine weken in koud water. Breek de witte chocolade in een kom, voeg er een scheut melk en een scheutje Grand Marnier aan toe en laat de chocolade au bain-marie smelten.
2
Splits de eieren en hou de dooiers even apart voor de advocaat. Klop de eiwitten stijf. Knijp het gelatineblaadje uit en los het op in de warme gesmolten chocolade.
200 g witte chocolade, 1 gelatineblaadje, 1 scheutje melk, 1 scheutje Grand Marnier
1
Laat de gelatine weken in koud water. Breek de witte chocolade in een kom, voeg er een scheut melk en een scheutje Grand Marnier aan toe en laat de chocolade au bain-marie smelten.
4 eierdooiers, 4 eiwitten
2
Splits de eieren en hou de dooiers even apart voor de advocaat. Klop de eiwitten stijf. Knijp het gelatineblaadje uit en los het op in de warme gesmolten chocolade.
175 ml Room
3
Doe de room in de kom van de keukenmachine en klop hem half op. Spatel de eiwitten onder de witte chocolade, gevolgd door de slagroom. Giet de chocolade mousse in een kom en laat hem opstijven in de koelkast.
50 g kristalsuiker, 120 ml gecondenseerde melk, 1 dopje vanille-extract, 80 g jenever
4
Doe de dooiers met de suiker in een kom en roer alles goed onder elkaar. Roer de gecondenseerde melk eronder, gevolgd door het vanille-extract en de jenever. Giet het mengsel in een steelpan en warm het voorzichtig op tot de advocaat dikker begint te worden
5
Laat de advocaat afkoelen. Vul een maatbeker met heet water en zet er een lepel in.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
4 natuurboterwafeltjes
6
Schep een lepel advocaat op een bord en wrijf de advocaat een beetje open. Schep een mooie lepel mousse in het midden van het bord. Breek de koekjes in stukken en steek ze in de mousse.
1
Laat de gelatine weken in koud water. Breek de witte chocolade in een kom, voeg er een scheut melk en een scheutje Grand Marnier aan toe en laat de chocolade au bain-marie smelten.
2
Splits de eieren en hou de dooiers even apart voor de advocaat. Klop de eiwitten stijf. Knijp het gelatineblaadje uit en los het op in de warme gesmolten chocolade.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
35m
Ingrediënten
Witte chocolade
200 g
Gelatineblaadje
1
Melk
1 scheutje
Grand marnier
1 scheutje
Eierdooiers
4
Eiwitten
4
Room
175 ml
Kristalsuiker
50 g
Gecondenseerde melk
120 ml
Vanille-extract
1 dopje
Jenever
80 g
Natuurboterwafeltjes
4
Witte chocolademousse, advocaat en Natuurboterwafels met chocolade
Een luchtige mousse van witte chocolade, huisgemaakte advocaat én zalige Natuurboterwafels met chocolade. Wie hier neen tegen zegt, is simpelweg niet van deze wereld.Instructies
200 g witte chocolade, 1 gelatineblaadje, 1 scheutje melk, 1 scheutje Grand Marnier
1
Laat de gelatine weken in koud water. Breek de witte chocolade in een kom, voeg er een scheut melk en een scheutje Grand Marnier aan toe en laat de chocolade au bain-marie smelten.
4 eierdooiers, 4 eiwitten
2
Splits de eieren en hou de dooiers even apart voor de advocaat. Klop de eiwitten stijf. Knijp het gelatineblaadje uit en los het op in de warme gesmolten chocolade.
175 ml Room
3
Doe de room in de kom van de keukenmachine en klop hem half op. Spatel de eiwitten onder de witte chocolade, gevolgd door de slagroom. Giet de chocolade mousse in een kom en laat hem opstijven in de koelkast.
50 g kristalsuiker, 120 ml gecondenseerde melk, 1 dopje vanille-extract, 80 g jenever
4
Doe de dooiers met de suiker in een kom en roer alles goed onder elkaar. Roer de gecondenseerde melk eronder, gevolgd door het vanille-extract en de jenever. Giet het mengsel in een steelpan en warm het voorzichtig op tot de advocaat dikker begint te worden
5
Laat de advocaat afkoelen. Vul een maatbeker met heet water en zet er een lepel in.
4 natuurboterwafeltjes
6
Schep een lepel advocaat op een bord en wrijf de advocaat een beetje open. Schep een mooie lepel mousse in het midden van het bord. Breek de koekjes in stukken en steek ze in de mousse.