Kip tandoori aan het spit met opgelegde groenten en naan
Kip tandoori aan het spit met opgelegde groenten en naan
Kip tandoori aan het spit met opgelegde groenten en naan
Kip tandoori aan het spit met opgelegde groenten en naan
Ingrediënten
4 personen
Peper
Zout
Limoen
1
Koriander
1 bosje
Koriander
Boter
1 een flinke klont
Braadkip
1
Natuuryoghurt
4 el
Tandoori-pasta
2 el
Kippenkruiden
1 flinke snuif
Tandoorikruiden
1 flinke snuif
Tandoorikruiden
1 een beetje extra
Look
4 teentjes
Olijfolie
Azijn
0,6 l
Water
0,2 l
Gember
1 duim
Kristalsuiker
4 el
Sambal
3 tl
Kurkuma
1 flinke snuif
Korianderzaad
1 el
Komijnzaad
1 el
Mosterdzaad
1 tl
Rode ui
1
Komkommer
1
Spitskool
0,5
Bloemkolen
0,5
Wortels
2
Naan
2
Benodigdheden
Barbecue met spit, glazen potten
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
peper, zout, 1 limoen, 1 bosje koriander, 1 een flinke klont boter, 1 braadkip
1
Breng de binnenkant van de kip op smaak met peper, zout, het limoensap (met de hele limoen), de stengels van de koriander (de blaadjes heb je straks nodig) en een grote klont boter. Prik de kip op een spies.
4 el natuuryoghurt, 2 el tandoori-pasta, 1 flinke snuif kippenkruiden, 1 flinke snuif tandoorikruiden, 2 teentjes Look
2
Doe de yoghurt in een mengkom met de tandooripasta, de kippenkruiden, de tandoorikruiden en de geraspte teentjes look. Meng goed onder elkaar.
1 een beetje extra tandoorikruiden, olijfolie
3
Smeer de kip (op en voorzichtig onder het vel) in met het mengsel. Doe er een likje olijfolie en extra tandoorikruiden over en bevestig het spit aan de barbecue. Plaats een bakje in aluminium onder de kip om het sap in op te vangen. Laat ongeveer 1,5 uur garen. Smeer er regelmatig opnieuw wat van het mengsel over.
0,6 l azijn, 0,2 l Water
4
Zet een pot op het vuur met de azijn en het water op het vuur.
1 duim gember, 2 teentjes Look, 4 el kristalsuiker, zout, 3 tl sambal, 1 flinke snuif kurkuma
5
Rasp er een stuk gember bij, gevolgd door de geraspte teentjes look, de suiker, het zout, de sambal en de kurkuma.
1 el korianderzaad, 1 el komijnzaad, 1 tl mosterdzaad
6
Rooster het korianderzaad, het komijnzaad en het mosterdzaad kort in een pannetje. Voeg het vervolgens toe aan de kookpot met het azijnwater.
1 rode ui
7
Snijd de rode ui in fijne ringen en leg in een mengkom.
1 komkommer, 0,5 spitskool, 0,5 bloemkolen, 2 Wortels
8
Snijd de komkommer in vier stukken en haal er de zaadjes uit. Snijd het vruchtvlees in blokjes, de spitskool in reepjes en de wortel in schijfjes. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Voeg de groenten toe aan de mengkom met rode ui.
9
Verdeel de groenten over twee grote potten (weckpot), giet er het hete azijnwater op en laat minstens 20 minuten marineren met gesloten deksel.
2 Naan
10
Rooster de naan en haal de kip van de barbecue.
11
Verdeel de kip in porties (vleugels, billen, ...) en serveer een stuk vlees op een bord.
koriander
12
Haal de naan van de barbecue. Leg de opgelegde groenten naast de kip en serveer er een stuk naan bij. Werk het bord af met blaadjes koriander en een toefje tandooriyoghurt.
1
Breng de binnenkant van de kip op smaak met peper, zout, het limoensap (met de hele limoen), de stengels van de koriander (de blaadjes heb je straks nodig) en een grote klont boter. Prik de kip op een spies.
2
Doe de yoghurt in een mengkom met de tandooripasta, de kippenkruiden, de tandoorikruiden en de geraspte teentjes look. Meng goed onder elkaar.
peper, zout, 1 limoen, 1 bosje koriander, 1 een flinke klont boter, 1 braadkip
1
Breng de binnenkant van de kip op smaak met peper, zout, het limoensap (met de hele limoen), de stengels van de koriander (de blaadjes heb je straks nodig) en een grote klont boter. Prik de kip op een spies.
4 el natuuryoghurt, 2 el tandoori-pasta, 1 flinke snuif kippenkruiden, 1 flinke snuif tandoorikruiden, 2 teentjes Look
2
Doe de yoghurt in een mengkom met de tandooripasta, de kippenkruiden, de tandoorikruiden en de geraspte teentjes look. Meng goed onder elkaar.
1 een beetje extra tandoorikruiden, olijfolie
3
Smeer de kip (op en voorzichtig onder het vel) in met het mengsel. Doe er een likje olijfolie en extra tandoorikruiden over en bevestig het spit aan de barbecue. Plaats een bakje in aluminium onder de kip om het sap in op te vangen. Laat ongeveer 1,5 uur garen. Smeer er regelmatig opnieuw wat van het mengsel over.
0,6 l azijn, 0,2 l Water
4
Zet een pot op het vuur met de azijn en het water op het vuur.
1 duim gember, 2 teentjes Look, 4 el kristalsuiker, zout, 3 tl sambal, 1 flinke snuif kurkuma
5
Rasp er een stuk gember bij, gevolgd door de geraspte teentjes look, de suiker, het zout, de sambal en de kurkuma.
1 el korianderzaad, 1 el komijnzaad, 1 tl mosterdzaad
6
Rooster het korianderzaad, het komijnzaad en het mosterdzaad kort in een pannetje. Voeg het vervolgens toe aan de kookpot met het azijnwater.
1 rode ui
7
Snijd de rode ui in fijne ringen en leg in een mengkom.
1 komkommer, 0,5 spitskool, 0,5 bloemkolen, 2 Wortels
8
Snijd de komkommer in vier stukken en haal er de zaadjes uit. Snijd het vruchtvlees in blokjes, de spitskool in reepjes en de wortel in schijfjes. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Voeg de groenten toe aan de mengkom met rode ui.
9
Verdeel de groenten over twee grote potten (weckpot), giet er het hete azijnwater op en laat minstens 20 minuten marineren met gesloten deksel.
2 Naan
10
Rooster de naan en haal de kip van de barbecue.
11
Verdeel de kip in porties (vleugels, billen, ...) en serveer een stuk vlees op een bord.
koriander
12
Haal de naan van de barbecue. Leg de opgelegde groenten naast de kip en serveer er een stuk naan bij. Werk het bord af met blaadjes koriander en een toefje tandooriyoghurt.
1
Breng de binnenkant van de kip op smaak met peper, zout, het limoensap (met de hele limoen), de stengels van de koriander (de blaadjes heb je straks nodig) en een grote klont boter. Prik de kip op een spies.
2
Doe de yoghurt in een mengkom met de tandooripasta, de kippenkruiden, de tandoorikruiden en de geraspte teentjes look. Meng goed onder elkaar.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 30m
Ingrediënten
Peper
Zout
Limoen
1
Koriander
1 bosje
Koriander
Boter
1 een flinke klont
Braadkip
1
Natuuryoghurt
4 el
Tandoori-pasta
2 el
Kippenkruiden
1 flinke snuif
Tandoorikruiden
1 flinke snuif
Tandoorikruiden
1 een beetje extra
Look
4 teentjes
Olijfolie
Azijn
0,6 l
Water
0,2 l
Gember
1 duim
Kristalsuiker
4 el
Sambal
3 tl
Kurkuma
1 flinke snuif
Korianderzaad
1 el
Komijnzaad
1 el
Mosterdzaad
1 tl
Rode ui
1
Komkommer
1
Spitskool
0,5
Bloemkolen
0,5
Wortels
2
Naan
2
Kip tandoori aan het spit met opgelegde groenten en naan
Weerstaan aan de geur van kip aan ‘t spit is een moeilijke opdracht. Al zeker als de kip gehuld is in een heerlijke marinade van yoghurt en tandooripasta. Jeroen serveert er ‘atjar tjampoer’ of opgelegde groenten in een zoetzure marinade bij.Instructies
peper, zout, 1 limoen, 1 bosje koriander, 1 een flinke klont boter, 1 braadkip
1
Breng de binnenkant van de kip op smaak met peper, zout, het limoensap (met de hele limoen), de stengels van de koriander (de blaadjes heb je straks nodig) en een grote klont boter. Prik de kip op een spies.
4 el natuuryoghurt, 2 el tandoori-pasta, 1 flinke snuif kippenkruiden, 1 flinke snuif tandoorikruiden, 2 teentjes Look
2
Doe de yoghurt in een mengkom met de tandooripasta, de kippenkruiden, de tandoorikruiden en de geraspte teentjes look. Meng goed onder elkaar.
1 een beetje extra tandoorikruiden, olijfolie
3
Smeer de kip (op en voorzichtig onder het vel) in met het mengsel. Doe er een likje olijfolie en extra tandoorikruiden over en bevestig het spit aan de barbecue. Plaats een bakje in aluminium onder de kip om het sap in op te vangen. Laat ongeveer 1,5 uur garen. Smeer er regelmatig opnieuw wat van het mengsel over.
0,6 l azijn, 0,2 l Water
4
Zet een pot op het vuur met de azijn en het water op het vuur.
1 duim gember, 2 teentjes Look, 4 el kristalsuiker, zout, 3 tl sambal, 1 flinke snuif kurkuma
5
Rasp er een stuk gember bij, gevolgd door de geraspte teentjes look, de suiker, het zout, de sambal en de kurkuma.
1 el korianderzaad, 1 el komijnzaad, 1 tl mosterdzaad
6
Rooster het korianderzaad, het komijnzaad en het mosterdzaad kort in een pannetje. Voeg het vervolgens toe aan de kookpot met het azijnwater.
1 rode ui
7
Snijd de rode ui in fijne ringen en leg in een mengkom.
1 komkommer, 0,5 spitskool, 0,5 bloemkolen, 2 Wortels
8
Snijd de komkommer in vier stukken en haal er de zaadjes uit. Snijd het vruchtvlees in blokjes, de spitskool in reepjes en de wortel in schijfjes. Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Voeg de groenten toe aan de mengkom met rode ui.
9
Verdeel de groenten over twee grote potten (weckpot), giet er het hete azijnwater op en laat minstens 20 minuten marineren met gesloten deksel.
2 Naan
10
Rooster de naan en haal de kip van de barbecue.
11
Verdeel de kip in porties (vleugels, billen, ...) en serveer een stuk vlees op een bord.
koriander
12
Haal de naan van de barbecue. Leg de opgelegde groenten naast de kip en serveer er een stuk naan bij. Werk het bord af met blaadjes koriander en een toefje tandooriyoghurt.