Tortellinisoep met boerenkool
Tortellinisoep met boerenkool
Ingrediënten
4 personen
Groente- of kippenbouillon
0,5 liter
Olijfolie
Rode uien
2
Look
1 teentje
Bleekselder
4 stengels
Venkel
1
Wortels
4
Rode chilipepers
0,5
Tomatenblokjes
800 g
Tomaten passata
500 g
Gedroogde oregano
Peper
Zout
Laurier
Tijm
Peterselie
Rozemarijn
1 takje
Parmezaanse korst
Boerenkool
1
Tortellini
250 g
Basilicum
Parmezaanse kaas
75 g
Benodigdheden
Een dunschiller, waterkoker
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
0,5 liter groente- of kippenbouillon
1
Verwarm de bouillon op het vuur. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken vind je hier.
olijfolie
2
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote soepketel.
2 rode uien
3
Pel de rode uien en snijd ze in halve ringen. Stoof de uien in de olijfolie.
1 teentje Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en bak hem bij de uien.
4 stengels bleekselder, 1 venkel
5
Spoel de bleekselder schoon. Snijd de stengels in stukken. Snijd ook de venkel in niet al te fijne blokjes. Stoof de groenten met de ui.
4 Wortels
6
Schil de wortelen en snijd ze in stukken. Stoof aan met de rest van de groenten.
0,5 rode chilipepers
7
Snijd de rode chilipeper in fijne plakjes en doe ze mee in de soepketel.
800 g Tomatenblokjes
8
Giet er de tomatenblokjes bij. Spoel de blikjes uit met een beetje water en giet het bij de saus.
500 g Tomaten passata
9
Doe er de passata bij. Bevochtig met de groente- of gevogeltebouillon. Roer goed.
gedroogde oregano, peper, zout
10
Kruid met gedroogde oregano, peper en zout.
laurier, tijm, peterselie, 1 takje rozemarijn
11
Verzamel een flinke portie kruiden om er een bouquet garni van te maken. Bind de laurier, de tijm, de peterselie en de rozemarijn stevig vast. Gebruik voldoende keukentouw, zodat de kruiden enkel smaak afgeven, en geen taaie blaadjes verliezen. Leg de kruidentuil in de soepketel.
Parmezaanse korst
12
Snijd de korst van de Parmezaanse kaas en leg hem in de soepketel. Laat de soep minstens een uur sudderen onder deksel.
1 boerenkool
13
Was tussendoor de boerenkool en verwijder de taaie stengels. Snijd de koolbladeren in stukken. Doe ze in de soepketel zo’n kwartier voor de soep klaar is en laat meekoken. Roer goed.
zout, 250 g tortellini
14
Breng water aan de kook met een snuifje zout. Kook de tortellini kort (2 à 3 minuten) tot ze bovendrijven. Giet af.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
15
Vis de kruidentuil en de kaaskorst uit de soepketel.
basilicum, peper, 75 g Parmezaanse kaas
16
Serveer de soep in een diep bord. Doe er een schep tortellini bij en werk af met enkele blaadjes basilicum. Breng op smaak met peper en wat geraspte Parmezaanse kaas.
0,5 liter groente- of kippenbouillon
1
Verwarm de bouillon op het vuur. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken vind je hier.
olijfolie
2
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote soepketel.
2 rode uien
3
Pel de rode uien en snijd ze in halve ringen. Stoof de uien in de olijfolie.
1 teentje Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en bak hem bij de uien.
4 stengels bleekselder, 1 venkel
5
Spoel de bleekselder schoon. Snijd de stengels in stukken. Snijd ook de venkel in niet al te fijne blokjes. Stoof de groenten met de ui.
4 Wortels
6
Schil de wortelen en snijd ze in stukken. Stoof aan met de rest van de groenten.
0,5 rode chilipepers
7
Snijd de rode chilipeper in fijne plakjes en doe ze mee in de soepketel.
800 g Tomatenblokjes
8
Giet er de tomatenblokjes bij. Spoel de blikjes uit met een beetje water en giet het bij de saus.
500 g Tomaten passata
9
Doe er de passata bij. Bevochtig met de groente- of gevogeltebouillon. Roer goed.
gedroogde oregano, peper, zout
10
Kruid met gedroogde oregano, peper en zout.
laurier, tijm, peterselie, 1 takje rozemarijn
11
Verzamel een flinke portie kruiden om er een bouquet garni van te maken. Bind de laurier, de tijm, de peterselie en de rozemarijn stevig vast. Gebruik voldoende keukentouw, zodat de kruiden enkel smaak afgeven, en geen taaie blaadjes verliezen. Leg de kruidentuil in de soepketel.
Parmezaanse korst
12
Snijd de korst van de Parmezaanse kaas en leg hem in de soepketel. Laat de soep minstens een uur sudderen onder deksel.
1 boerenkool
13
Was tussendoor de boerenkool en verwijder de taaie stengels. Snijd de koolbladeren in stukken. Doe ze in de soepketel zo’n kwartier voor de soep klaar is en laat meekoken. Roer goed.
zout, 250 g tortellini
14
Breng water aan de kook met een snuifje zout. Kook de tortellini kort (2 à 3 minuten) tot ze bovendrijven. Giet af.
Advertentie
Water koken? Bespaar tot 10 minuten met een Quooker kraan!
15
Vis de kruidentuil en de kaaskorst uit de soepketel.
basilicum, peper, 75 g Parmezaanse kaas
16
Serveer de soep in een diep bord. Doe er een schep tortellini bij en werk af met enkele blaadjes basilicum. Breng op smaak met peper en wat geraspte Parmezaanse kaas.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
2u
Ingrediënten
Groente- of kippenbouillon
0,5 liter
Olijfolie
Rode uien
2
Look
1 teentje
Bleekselder
4 stengels
Venkel
1
Wortels
4
Rode chilipepers
0,5
Tomatenblokjes
800 g
Tomaten passata
500 g
Gedroogde oregano
Peper
Zout
Laurier
Tijm
Peterselie
Rozemarijn
1 takje
Parmezaanse korst
Boerenkool
1
Tortellini
250 g
Basilicum
Parmezaanse kaas
75 g
Tortellinisoep met boerenkool
Jeroen maakt een soort van Italiaanse waterzooi. Met veel groenten en een glansrol voor boerenkool. Deze bladgroente bevat opmerkelijk veel gezonde voedingsstoffen en vitaminen. Een kom powerfood dus, met tortellini en Parmezaanse kaas erbij.Instructies
0,5 liter groente- of kippenbouillon
1
Verwarm de bouillon op het vuur. Een recept om zelf een ketel groentebouillon te maken vind je hier.
olijfolie
2
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote soepketel.
2 rode uien
3
Pel de rode uien en snijd ze in halve ringen. Stoof de uien in de olijfolie.
1 teentje Look
4
Kneus en pel de knoflook. Snipper de teen en bak hem bij de uien.
4 stengels bleekselder, 1 venkel
5
Spoel de bleekselder schoon. Snijd de stengels in stukken. Snijd ook de venkel in niet al te fijne blokjes. Stoof de groenten met de ui.
4 Wortels
6
Schil de wortelen en snijd ze in stukken. Stoof aan met de rest van de groenten.
0,5 rode chilipepers
7
Snijd de rode chilipeper in fijne plakjes en doe ze mee in de soepketel.
800 g Tomatenblokjes
8
Giet er de tomatenblokjes bij. Spoel de blikjes uit met een beetje water en giet het bij de saus.
500 g Tomaten passata
9
Doe er de passata bij. Bevochtig met de groente- of gevogeltebouillon. Roer goed.
gedroogde oregano, peper, zout
10
Kruid met gedroogde oregano, peper en zout.
laurier, tijm, peterselie, 1 takje rozemarijn
11
Verzamel een flinke portie kruiden om er een bouquet garni van te maken. Bind de laurier, de tijm, de peterselie en de rozemarijn stevig vast. Gebruik voldoende keukentouw, zodat de kruiden enkel smaak afgeven, en geen taaie blaadjes verliezen. Leg de kruidentuil in de soepketel.
Parmezaanse korst
12
Snijd de korst van de Parmezaanse kaas en leg hem in de soepketel. Laat de soep minstens een uur sudderen onder deksel.
1 boerenkool
13
Was tussendoor de boerenkool en verwijder de taaie stengels. Snijd de koolbladeren in stukken. Doe ze in de soepketel zo’n kwartier voor de soep klaar is en laat meekoken. Roer goed.
zout, 250 g tortellini
14
Breng water aan de kook met een snuifje zout. Kook de tortellini kort (2 à 3 minuten) tot ze bovendrijven. Giet af.
15
Vis de kruidentuil en de kaaskorst uit de soepketel.
basilicum, peper, 75 g Parmezaanse kaas
16
Serveer de soep in een diep bord. Doe er een schep tortellini bij en werk af met enkele blaadjes basilicum. Breng op smaak met peper en wat geraspte Parmezaanse kaas.