dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gember-chocoladetaart met peer (thumbnail)Gember-chocoladetaart met peer

Gember-chocoladetaart met peer

1u 10m
15
-
2.3K
Recepten

Gember-chocoladetaart met peer

Een chocoladebommetje met de verfijnde smaak van gember en peer.
Gember-chocoladetaart met peer (thumbnail)Gember-chocoladetaart met peer

Gember-chocoladetaart met peer

1u 10m
15
-
2.3K
Recepten

Gember-chocoladetaart met peer

Een chocoladebommetje met de verfijnde smaak van gember en peer.
Type gerechtDessert
Totale tijd1u 10m
Ingrediënten15
Beoordeling-
Aantal likes2.3K

Ingrediënten

4 personen
Kristalsuiker
400 g
Water
0,3 l
Citroenen
0,5
Gember
40 g
Peren
2
Boter
Boter
120 g
Bloem
Bloem
140 g
Bladerdeeg
1 vel
Chocolade
100 g
Melk
0,1 l
Gembersiroop
4 el
Eieren
2
Amandelextract
Amandelpoeder
200 g
Cacaopoeder
1 el

Benodigdheden

Een springvorm

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Peren

300 g kristalsuiker, 0,3 l Water
1
Meng de suiker met het water en breng het geheel aan de kook. Laat het water even koken tot alle suiker is opgelost.
0,5 citroenen, 40 g gember
2
Voeg er wat citroensap aan toe. Schil de gember, snij hem in reepjes en voeg hem toe aan het suikerwater. Laat de gember een 5-tal minuten konfijten.
2 peren
3
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in kwartjes. Dompel ze onder in het suikerwater. Leg er gewicht op zodat de peren mooi ondergedompeld blijven.

Beslag

boter, bloem
4
Verwarm de oven voor op 175°C en vet een springvorm in met boter en bloem.
1 vel bladerdeeg
5
Bedek de ingevette taartvorm met het bladerdeeg, duw het deeg goed aan in de randen en prik gaatjes in de bodem.
100 g Chocolade
6
Smelt de chocolade au bain-marie.
120 g boter, 100 g kristalsuiker
7
Doe de boter met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop het geheel met het ‘K’ hulpstuk tot een bleke massa.
0,1 l melk, 4 el gembersiroop
8
Meet de melk af en doe er de gembersiroop bij.
2 eieren, amandelextract
9
Voeg de eieren toe aan de boter en suiker. Giet er ook de melk met gembersiroop bij. Doe er nog een druppel amandelextract bij.
200 g amandelpoeder, 140 g bloem, 1 el cacaopoeder
10
Weeg de bloem en het amandelpoeder af. Doe er nog een flinke eetlepel cacaopoeder bij. Voeg lepel per lepel toe aan het beslag.
11
Meng tenslotte de gesmolten chocolade onder het beslag.
12
Stort het chocoladebeslag in de vorm.
13
Haal de peren uit de siroop en laat ze kort uitlekken op keukenpapier. Schik ze op het beslag. Wrijf de kwartjes nog in met wat siroop.
14
Schuif de taart minstens 45 minuten in de oven.
15
Haal de taart uit de oven als ze goed gebakken is. Laat eerst helemaal afkoelen voor je ze aansnijdt. Je kan de taart eventueel bestrooien met wat bloemsuiker.
1
Meng de suiker met het water en breng het geheel aan de kook. Laat het water even koken tot alle suiker is opgelost.
2
Voeg er wat citroensap aan toe. Schil de gember, snij hem in reepjes en voeg hem toe aan het suikerwater. Laat de gember een 5-tal minuten konfijten.

Instructies

Peren

300 g kristalsuiker, 0,3 l Water
1
Meng de suiker met het water en breng het geheel aan de kook. Laat het water even koken tot alle suiker is opgelost.
0,5 citroenen, 40 g gember
2
Voeg er wat citroensap aan toe. Schil de gember, snij hem in reepjes en voeg hem toe aan het suikerwater. Laat de gember een 5-tal minuten konfijten.
2 peren
3
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in kwartjes. Dompel ze onder in het suikerwater. Leg er gewicht op zodat de peren mooi ondergedompeld blijven.

Beslag

boter, bloem
4
Verwarm de oven voor op 175°C en vet een springvorm in met boter en bloem.
1 vel bladerdeeg
5
Bedek de ingevette taartvorm met het bladerdeeg, duw het deeg goed aan in de randen en prik gaatjes in de bodem.
100 g Chocolade
6
Smelt de chocolade au bain-marie.
120 g boter, 100 g kristalsuiker
7
Doe de boter met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop het geheel met het ‘K’ hulpstuk tot een bleke massa.
0,1 l melk, 4 el gembersiroop
8
Meet de melk af en doe er de gembersiroop bij.
2 eieren, amandelextract
9
Voeg de eieren toe aan de boter en suiker. Giet er ook de melk met gembersiroop bij. Doe er nog een druppel amandelextract bij.
200 g amandelpoeder, 140 g bloem, 1 el cacaopoeder
10
Weeg de bloem en het amandelpoeder af. Doe er nog een flinke eetlepel cacaopoeder bij. Voeg lepel per lepel toe aan het beslag.
11
Meng tenslotte de gesmolten chocolade onder het beslag.
12
Stort het chocoladebeslag in de vorm.
13
Haal de peren uit de siroop en laat ze kort uitlekken op keukenpapier. Schik ze op het beslag. Wrijf de kwartjes nog in met wat siroop.
14
Schuif de taart minstens 45 minuten in de oven.
15
Haal de taart uit de oven als ze goed gebakken is. Laat eerst helemaal afkoelen voor je ze aansnijdt. Je kan de taart eventueel bestrooien met wat bloemsuiker.
1
Meng de suiker met het water en breng het geheel aan de kook. Laat het water even koken tot alle suiker is opgelost.
2
Voeg er wat citroensap aan toe. Schil de gember, snij hem in reepjes en voeg hem toe aan het suikerwater. Laat de gember een 5-tal minuten konfijten.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gember-chocoladetaart met peer (thumbnail)Gember-chocoladetaart met peer
4 personen
1u 10m
Ingrediënten
Kristalsuiker
400 g
Water
0,3 l
Citroenen
0,5
Gember
40 g
Peren
2
Boter
Boter
120 g
Bloem
Bloem
140 g
Bladerdeeg
1 vel
Chocolade
100 g
Melk
0,1 l
Gembersiroop
4 el
Eieren
2
Amandelextract
Amandelpoeder
200 g
Cacaopoeder
1 el

Gember-chocoladetaart met peer

Een chocoladebommetje met de verfijnde smaak van gember en peer.
Instructies

Peren

300 g kristalsuiker, 0,3 l Water
1
Meng de suiker met het water en breng het geheel aan de kook. Laat het water even koken tot alle suiker is opgelost.
0,5 citroenen, 40 g gember
2
Voeg er wat citroensap aan toe. Schil de gember, snij hem in reepjes en voeg hem toe aan het suikerwater. Laat de gember een 5-tal minuten konfijten.
2 peren
3
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in kwartjes. Dompel ze onder in het suikerwater. Leg er gewicht op zodat de peren mooi ondergedompeld blijven.

Beslag

boter, bloem
4
Verwarm de oven voor op 175°C en vet een springvorm in met boter en bloem.
1 vel bladerdeeg
5
Bedek de ingevette taartvorm met het bladerdeeg, duw het deeg goed aan in de randen en prik gaatjes in de bodem.
100 g Chocolade
6
Smelt de chocolade au bain-marie.
120 g boter, 100 g kristalsuiker
7
Doe de boter met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop het geheel met het ‘K’ hulpstuk tot een bleke massa.
0,1 l melk, 4 el gembersiroop
8
Meet de melk af en doe er de gembersiroop bij.
2 eieren, amandelextract
9
Voeg de eieren toe aan de boter en suiker. Giet er ook de melk met gembersiroop bij. Doe er nog een druppel amandelextract bij.
200 g amandelpoeder, 140 g bloem, 1 el cacaopoeder
10
Weeg de bloem en het amandelpoeder af. Doe er nog een flinke eetlepel cacaopoeder bij. Voeg lepel per lepel toe aan het beslag.
11
Meng tenslotte de gesmolten chocolade onder het beslag.
12
Stort het chocoladebeslag in de vorm.
13
Haal de peren uit de siroop en laat ze kort uitlekken op keukenpapier. Schik ze op het beslag. Wrijf de kwartjes nog in met wat siroop.
14
Schuif de taart minstens 45 minuten in de oven.
15
Haal de taart uit de oven als ze goed gebakken is. Laat eerst helemaal afkoelen voor je ze aansnijdt. Je kan de taart eventueel bestrooien met wat bloemsuiker.