dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pasta met boerenkool en venkelballetjes (thumbnail)Pasta met boerenkool en venkelballetjes

Pasta met boerenkool en venkelballetjes

30m
16
-
3.1K
Recepten

Pasta met boerenkool en venkelballetjes

Een simpele, smeuïge pasta boordevol lekkers. De saus bestaat uit drie kazen gecombineerd met boerenkool, die het een prachtige groene tint geeft. De venkelballetjes maken dit pastagerecht helemaal af.
Pasta met boerenkool en venkelballetjes (thumbnail)Pasta met boerenkool en venkelballetjes

Pasta met boerenkool en venkelballetjes

30m
16
-
3.1K
Recepten

Pasta met boerenkool en venkelballetjes

Een simpele, smeuïge pasta boordevol lekkers. De saus bestaat uit drie kazen gecombineerd met boerenkool, die het een prachtige groene tint geeft. De venkelballetjes maken dit pastagerecht helemaal af.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd30m
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes3.1K

Ingrediënten

4 personen
Boerenkool
1
Zout
Bicarbonaat
1 snuifje
Varkensgehakt
600 g
Ei
1
Venkelzaad
1 flinke snuif
Paneermeel
50 g
Peper
Olijfolie
2 scheutjes
Parmezaanse kaas
50 g
Ricotta
100 g
Geitenkaas
150 g
Spaghetti
500 g
Look
1 teentje
Sjalotten
1
Parmezaanschilfers

Benodigdheden

Blender, een blender, een keukenmachine

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1 boerenkool
1
Verwijder de nerven uit de bladeren van de boerenkool en snijd de bladeren grof.
zout, 1 snuifje bicarbonaat
2
Breng een grote pot flink water met zout en een snuifje bicarbonaat aan de kook. Kook er de bladeren boerenkool in plat.
600 g varkensgehakt, 1 ei, 1 flinke snuif Venkelzaad
3
Doe het gehakt in de pot van de keukenmachine en voeg het ei en een flinke snuif gemalen venkelzaad aan toe. Laat de keukenmachine al een eerste keer draaien.
50 g paneermeel, zout, peper
4
Voeg er vervolgens het paneermeel aan toe en kruid bij met peper en zout indien nodig.
1 scheutje olijfolie
5
Zet een pan met een scheutje olijfolie op het vuur. Rol balletjes van het beslag en bak ze goudbruin in de pan.
50 g Parmezaanse kaas, 100 g ricotta, 150 g geitenkaas
6
Doe de parmezaan, de ricotta en de verse geitenkaas in de pot van de blender.
500 g spaghetti
7
Haal de bladeren gare boerenkool uit het kokende water. Kook er vervolgens de pasta in gaar volgens de verpakking.
1 teentje Look
8
Doe een deel van de boerenkool in de blender met de kaas. Doe er een soeplepel van het kookvocht bij. Voeg er tenslotte het teentje look aan toe en mix fijn tot een smeuïge saus.
9
Snijd de rest van de kool fijn.
1 scheutje olijfolie
10
Haal de balletjes uit de pan, verwijder en ververs de olie.
1 Sjalotten
11
Snijd een sjalot grof en stoof ze aan in de pan met de boerenkool. Doe er de balletjes opnieuw bij.
12
Giet de pasta af wanneer hij klaar is en doe hem in de pan. Voeg er een soeplepel kookvocht aan toe.
peper, zout
13
Voeg er de groene saus van de boerenkool met de drie kazen aan toe, meng het geheel onder elkaar en kruid bij met peper en zout naar eigen smaak.
parmezaanschilfers
14
Serveer de pasta op een bord en werk af met enkele schilfers Parmezaanse kaas.
1
Verwijder de nerven uit de bladeren van de boerenkool en snijd de bladeren grof.
2
Breng een grote pot flink water met zout en een snuifje bicarbonaat aan de kook. Kook er de bladeren boerenkool in plat.

Instructies

1 boerenkool
1
Verwijder de nerven uit de bladeren van de boerenkool en snijd de bladeren grof.
zout, 1 snuifje bicarbonaat
2
Breng een grote pot flink water met zout en een snuifje bicarbonaat aan de kook. Kook er de bladeren boerenkool in plat.
600 g varkensgehakt, 1 ei, 1 flinke snuif Venkelzaad
3
Doe het gehakt in de pot van de keukenmachine en voeg het ei en een flinke snuif gemalen venkelzaad aan toe. Laat de keukenmachine al een eerste keer draaien.
50 g paneermeel, zout, peper
4
Voeg er vervolgens het paneermeel aan toe en kruid bij met peper en zout indien nodig.
1 scheutje olijfolie
5
Zet een pan met een scheutje olijfolie op het vuur. Rol balletjes van het beslag en bak ze goudbruin in de pan.
50 g Parmezaanse kaas, 100 g ricotta, 150 g geitenkaas
6
Doe de parmezaan, de ricotta en de verse geitenkaas in de pot van de blender.
500 g spaghetti
7
Haal de bladeren gare boerenkool uit het kokende water. Kook er vervolgens de pasta in gaar volgens de verpakking.
1 teentje Look
8
Doe een deel van de boerenkool in de blender met de kaas. Doe er een soeplepel van het kookvocht bij. Voeg er tenslotte het teentje look aan toe en mix fijn tot een smeuïge saus.
9
Snijd de rest van de kool fijn.
1 scheutje olijfolie
10
Haal de balletjes uit de pan, verwijder en ververs de olie.
1 Sjalotten
11
Snijd een sjalot grof en stoof ze aan in de pan met de boerenkool. Doe er de balletjes opnieuw bij.
12
Giet de pasta af wanneer hij klaar is en doe hem in de pan. Voeg er een soeplepel kookvocht aan toe.
peper, zout
13
Voeg er de groene saus van de boerenkool met de drie kazen aan toe, meng het geheel onder elkaar en kruid bij met peper en zout naar eigen smaak.
parmezaanschilfers
14
Serveer de pasta op een bord en werk af met enkele schilfers Parmezaanse kaas.
1
Verwijder de nerven uit de bladeren van de boerenkool en snijd de bladeren grof.
2
Breng een grote pot flink water met zout en een snuifje bicarbonaat aan de kook. Kook er de bladeren boerenkool in plat.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pasta met boerenkool en venkelballetjes (thumbnail)Pasta met boerenkool en venkelballetjes
4 personen
30m
Ingrediënten
Boerenkool
1
Zout
Bicarbonaat
1 snuifje
Varkensgehakt
600 g
Ei
1
Venkelzaad
1 flinke snuif
Paneermeel
50 g
Peper
Olijfolie
2 scheutjes
Parmezaanse kaas
50 g
Ricotta
100 g
Geitenkaas
150 g
Spaghetti
500 g
Look
1 teentje
Sjalotten
1
Parmezaanschilfers

Pasta met boerenkool en venkelballetjes

Een simpele, smeuïge pasta boordevol lekkers. De saus bestaat uit drie kazen gecombineerd met boerenkool, die het een prachtige groene tint geeft. De venkelballetjes maken dit pastagerecht helemaal af.
Instructies
1 boerenkool
1
Verwijder de nerven uit de bladeren van de boerenkool en snijd de bladeren grof.
zout, 1 snuifje bicarbonaat
2
Breng een grote pot flink water met zout en een snuifje bicarbonaat aan de kook. Kook er de bladeren boerenkool in plat.
600 g varkensgehakt, 1 ei, 1 flinke snuif Venkelzaad
3
Doe het gehakt in de pot van de keukenmachine en voeg het ei en een flinke snuif gemalen venkelzaad aan toe. Laat de keukenmachine al een eerste keer draaien.
50 g paneermeel, zout, peper
4
Voeg er vervolgens het paneermeel aan toe en kruid bij met peper en zout indien nodig.
1 scheutje olijfolie
5
Zet een pan met een scheutje olijfolie op het vuur. Rol balletjes van het beslag en bak ze goudbruin in de pan.
50 g Parmezaanse kaas, 100 g ricotta, 150 g geitenkaas
6
Doe de parmezaan, de ricotta en de verse geitenkaas in de pot van de blender.
500 g spaghetti
7
Haal de bladeren gare boerenkool uit het kokende water. Kook er vervolgens de pasta in gaar volgens de verpakking.
1 teentje Look
8
Doe een deel van de boerenkool in de blender met de kaas. Doe er een soeplepel van het kookvocht bij. Voeg er tenslotte het teentje look aan toe en mix fijn tot een smeuïge saus.
9
Snijd de rest van de kool fijn.
1 scheutje olijfolie
10
Haal de balletjes uit de pan, verwijder en ververs de olie.
1 Sjalotten
11
Snijd een sjalot grof en stoof ze aan in de pan met de boerenkool. Doe er de balletjes opnieuw bij.
12
Giet de pasta af wanneer hij klaar is en doe hem in de pan. Voeg er een soeplepel kookvocht aan toe.
peper, zout
13
Voeg er de groene saus van de boerenkool met de drie kazen aan toe, meng het geheel onder elkaar en kruid bij met peper en zout naar eigen smaak.
parmezaanschilfers
14
Serveer de pasta op een bord en werk af met enkele schilfers Parmezaanse kaas.