dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Heek 'Florentine' met sabayon (thumbnail)Heek 'Florentine' met sabayon

Heek 'Florentine' met sabayon

50m
14
-
3.3K
Recepten

Heek 'Florentine' met sabayon

Puree, spinazie en een stukje 'mooie meid' met daarover sabayon en Parmezaanse kaas. Dit is een echte klassieker om mee uit te pakken als er gasten komen.
Heek 'Florentine' met sabayon (thumbnail)Heek 'Florentine' met sabayon

Heek 'Florentine' met sabayon

50m
14
-
3.3K
Recepten

Heek 'Florentine' met sabayon

Puree, spinazie en een stukje 'mooie meid' met daarover sabayon en Parmezaanse kaas. Dit is een echte klassieker om mee uit te pakken als er gasten komen.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd50m
Ingrediënten14
Beoordeling-
Aantal likes3.3K

Ingrediënten

4 personen
Aardappelen
600 g
Boter
Melk
1 scheutje
Zout
Eieren
3
Witte wijn
2 eierdopjes
Water
1 eierdopje
Parmezaanse kaas
20 g
Citroensap
Cayennepeper
Heekfilets
600 g
Peper
Spinazie
250 g
Look
1 teentje

Benodigdheden

Een garde, een spatel, een pureestamper

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

De puree

600 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
boter, 1 scheutje melk, zout
2
Plet de aardappelen tot puree met een klontje boter en een scheut melk. Splits een ei en meng de eierdooier door de puree. Vries het eiwit eventueel in voor later gebruik. Breng de puree op smaak met een snuifje zout.

De sabayon

3 eieren
3
Splits de eieren. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
2 eierdopjes witte wijn, 1 eierdopje Water
4
Klop de eierdooiers los met witte wijn en water in een sauspan naast het vuur.
5
Zet de pan op het vuur en blijf kloppen in de vorm van een acht tot het een redelijk stijve sabayon wordt. Zorg dat de eierdooiers niet garen.
20 g Parmezaanse kaas
6
Rasp de Parmezaan. Klop hem door de sabayon.
zout, citroensap, cayennepeper
7
Breng de saus op smaak met zout, citroensap en een snuifje cayennepeper.
TIPIn plaats van citroensap kun je ook kookvocht van mosselen gebruiken of oestersap voor de sabayon.

De heek met spinazie

600 g heekfilets
8
Haal met een pincet de graten uit de heek en verdeel de vis in stukken.
TIPHeek is heel zacht van smaak waardoor de vis zeker geschikt is voor kinderen.
boter, peper, zout
9
Smelt een klont boter in een pan. Bak de vis op de velkant. Kruid met peper en zout.
TIPOm ervoor te zorgen dat de vis niet opkrult tijdens het bakken, maak je kleine insnijdingen in het vel. Duw de filet plat met een spatel zodat de filet gelijkmatig gaart. Als de boter te bruin wordt, voeg je een extra klontje toe zodat ze niet verbrandt.
10
Draai de vis om als hij bijna gaar is.
250 g spinazie
11
Maak de spinazie schoon en smelt een klontje boter in een pan.
1 teentje Look
12
Kneus en pel de knoflook. Prik het teentje op een vork.
13
Doe de spinazie in de pan en roer met de knoflook tot de blaadjes geslonken zijn. Kruid met peper en zout.
TIPDoor met de knoflook te roeren, krijg je een subtiele maar niet overheersende knoflooksmaak. Het vocht bij de spinazie moet volledig verdampen.
14
Verwarm de grill van de oven voor tot 240 °C.
15
Schep puree in een bord en maak een kuiltje in het midden. Doe er spinazie in en leg er een stuk vis op met het vel naar beneden.
16
Lepel sabayon over schroeven.
17
Zet 5 minuten onder de grill tot de saus goudbruin kleurt.
18
Serveer meteen.
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
2
Plet de aardappelen tot puree met een klontje boter en een scheut melk. Splits een ei en meng de eierdooier door de puree. Vries het eiwit eventueel in voor later gebruik. Breng de puree op smaak met een snuifje zout.

Instructies

De puree

600 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
boter, 1 scheutje melk, zout
2
Plet de aardappelen tot puree met een klontje boter en een scheut melk. Splits een ei en meng de eierdooier door de puree. Vries het eiwit eventueel in voor later gebruik. Breng de puree op smaak met een snuifje zout.

De sabayon

3 eieren
3
Splits de eieren. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
2 eierdopjes witte wijn, 1 eierdopje Water
4
Klop de eierdooiers los met witte wijn en water in een sauspan naast het vuur.
5
Zet de pan op het vuur en blijf kloppen in de vorm van een acht tot het een redelijk stijve sabayon wordt. Zorg dat de eierdooiers niet garen.
20 g Parmezaanse kaas
6
Rasp de Parmezaan. Klop hem door de sabayon.
zout, citroensap, cayennepeper
7
Breng de saus op smaak met zout, citroensap en een snuifje cayennepeper.
TIPIn plaats van citroensap kun je ook kookvocht van mosselen gebruiken of oestersap voor de sabayon.

De heek met spinazie

600 g heekfilets
8
Haal met een pincet de graten uit de heek en verdeel de vis in stukken.
TIPHeek is heel zacht van smaak waardoor de vis zeker geschikt is voor kinderen.
boter, peper, zout
9
Smelt een klont boter in een pan. Bak de vis op de velkant. Kruid met peper en zout.
TIPOm ervoor te zorgen dat de vis niet opkrult tijdens het bakken, maak je kleine insnijdingen in het vel. Duw de filet plat met een spatel zodat de filet gelijkmatig gaart. Als de boter te bruin wordt, voeg je een extra klontje toe zodat ze niet verbrandt.
10
Draai de vis om als hij bijna gaar is.
250 g spinazie
11
Maak de spinazie schoon en smelt een klontje boter in een pan.
1 teentje Look
12
Kneus en pel de knoflook. Prik het teentje op een vork.
13
Doe de spinazie in de pan en roer met de knoflook tot de blaadjes geslonken zijn. Kruid met peper en zout.
TIPDoor met de knoflook te roeren, krijg je een subtiele maar niet overheersende knoflooksmaak. Het vocht bij de spinazie moet volledig verdampen.
14
Verwarm de grill van de oven voor tot 240 °C.
15
Schep puree in een bord en maak een kuiltje in het midden. Doe er spinazie in en leg er een stuk vis op met het vel naar beneden.
16
Lepel sabayon over schroeven.
17
Zet 5 minuten onder de grill tot de saus goudbruin kleurt.
18
Serveer meteen.
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
2
Plet de aardappelen tot puree met een klontje boter en een scheut melk. Splits een ei en meng de eierdooier door de puree. Vries het eiwit eventueel in voor later gebruik. Breng de puree op smaak met een snuifje zout.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Heek 'Florentine' met sabayon (thumbnail)Heek 'Florentine' met sabayon
4 personen
50m
Ingrediënten
Aardappelen
600 g
Boter
Melk
1 scheutje
Zout
Eieren
3
Witte wijn
2 eierdopjes
Water
1 eierdopje
Parmezaanse kaas
20 g
Citroensap
Cayennepeper
Heekfilets
600 g
Peper
Spinazie
250 g
Look
1 teentje

Heek 'Florentine' met sabayon

Puree, spinazie en een stukje 'mooie meid' met daarover sabayon en Parmezaanse kaas. Dit is een echte klassieker om mee uit te pakken als er gasten komen.
Instructies

De puree

600 g aardappelen
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar in licht gezouten water.
boter, 1 scheutje melk, zout
2
Plet de aardappelen tot puree met een klontje boter en een scheut melk. Splits een ei en meng de eierdooier door de puree. Vries het eiwit eventueel in voor later gebruik. Breng de puree op smaak met een snuifje zout.

De sabayon

3 eieren
3
Splits de eieren. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
2 eierdopjes witte wijn, 1 eierdopje Water
4
Klop de eierdooiers los met witte wijn en water in een sauspan naast het vuur.
5
Zet de pan op het vuur en blijf kloppen in de vorm van een acht tot het een redelijk stijve sabayon wordt. Zorg dat de eierdooiers niet garen.
20 g Parmezaanse kaas
6
Rasp de Parmezaan. Klop hem door de sabayon.
zout, citroensap, cayennepeper
7
Breng de saus op smaak met zout, citroensap en een snuifje cayennepeper.
TIPIn plaats van citroensap kun je ook kookvocht van mosselen gebruiken of oestersap voor de sabayon.

De heek met spinazie

600 g heekfilets
8
Haal met een pincet de graten uit de heek en verdeel de vis in stukken.
TIPHeek is heel zacht van smaak waardoor de vis zeker geschikt is voor kinderen.
boter, peper, zout
9
Smelt een klont boter in een pan. Bak de vis op de velkant. Kruid met peper en zout.
TIPOm ervoor te zorgen dat de vis niet opkrult tijdens het bakken, maak je kleine insnijdingen in het vel. Duw de filet plat met een spatel zodat de filet gelijkmatig gaart. Als de boter te bruin wordt, voeg je een extra klontje toe zodat ze niet verbrandt.
10
Draai de vis om als hij bijna gaar is.
250 g spinazie
11
Maak de spinazie schoon en smelt een klontje boter in een pan.
1 teentje Look
12
Kneus en pel de knoflook. Prik het teentje op een vork.
13
Doe de spinazie in de pan en roer met de knoflook tot de blaadjes geslonken zijn. Kruid met peper en zout.
TIPDoor met de knoflook te roeren, krijg je een subtiele maar niet overheersende knoflooksmaak. Het vocht bij de spinazie moet volledig verdampen.
14
Verwarm de grill van de oven voor tot 240 °C.
15
Schep puree in een bord en maak een kuiltje in het midden. Doe er spinazie in en leg er een stuk vis op met het vel naar beneden.
16
Lepel sabayon over schroeven.
17
Zet 5 minuten onder de grill tot de saus goudbruin kleurt.
18
Serveer meteen.