Muffins van suikerbrood met gebakken appel en vanillesaus
Muffins van suikerbrood met gebakken appel en vanillesaus
Muffins van suikerbrood met gebakken appel en vanillesaus
Muffins van suikerbrood met gebakken appel en vanillesaus
Ingrediënten
4 personen
Boter
2 een klontje
Boskoop appels
2
Bruine suiker
2 el
Suikerbrood
400 g
Melk
0,9 l
Eierdooiers
6
Eieren
2
Witte suiker
200 g
Kaneelpoeder
1 snuifje
Bakpoeder
1 el
Amandelschilfers
100 g
Vanillestokje
1
Ijsblokjes
Bloemsuiker
1 el
Benodigdheden
Maatbeker, staafmixer, muffinvorm
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1 een klontje boter
1
Verwarm de oven voor tot 210 °C. Boter een muffinvorm in.
2 Boskoop appels, 1 een klontje boter, 2 el bruine suiker
2
Schil de appels en snijd ze in blokjes. Laat een klontje boter smelten in een pan en bak de blokjes appel. Strooi er de bruine suiker over en laat karamelliseren. Draai het vuur uit wanneer de appeltjes gekleurd zijn.
400 g suikerbrood
3
Breek het brood in stukken en doe het in een kom. Schep de gebakken appels erbij.
0,4 l melk, 2 eierdooiers, 2 eieren, 100 g witte suiker, 1 snuifje kaneelpoeder
4
Schenk de melk voor het flanbeslag in een maatbeker en doe er de hele eieren en de dooiers bij. Voeg de suiker en een flinke snuif kaneel toe en mix het beslag kort.
1 el bakpoeder
5
Giet het beslag bij het brood en de appels en voeg het bakpoeder eraan toe. Meng het geheel voorzichtig met je handen. Verdeel het beslag over de vormpjes.
100 g amandelschilfers
6
Strooi de amandelschilfers over de muffins en schuif de vorm 20 minuten in de oven.
De vanillesaus
0,5 l melk
7
Doe de melk in een steelpan.
4 eierdooiers, 100 g witte suiker
8
Doe de dooiers met de suiker in een kom en roer ze los.
1 vanillestokje
9
Snijd een vanillestokje in twee en voeg de peul en de zaadjes toe aan de melk.
10
Breng de melk aan de kook en giet ze bij de dooiers met de suiker. Roer tot een homogene saus en giet terug in de kookpot.
11
Zet de pan weer op het vuur en laat de saus zachtjes indikken. Haal de saus van het vuur als deze genoeg dikte heeft.
ijsblokjes
12
Doe de ijsblokjes in een grote kom en voeg er een scheut water aan toe. Zet de pan met de vanillesaus in het ijswater en laat ze al roerend afkoelen.
Afwerken en serveren
1 el bloemsuiker
13
Haal de muffins uit de oven en laat even afkoelen. Strooi er wat bloemsuiker over en haal ze voorzichtig uit de vorm.
1 een klontje boter
1
Verwarm de oven voor tot 210 °C. Boter een muffinvorm in.
2 Boskoop appels, 1 een klontje boter, 2 el bruine suiker
2
Schil de appels en snijd ze in blokjes. Laat een klontje boter smelten in een pan en bak de blokjes appel. Strooi er de bruine suiker over en laat karamelliseren. Draai het vuur uit wanneer de appeltjes gekleurd zijn.
400 g suikerbrood
3
Breek het brood in stukken en doe het in een kom. Schep de gebakken appels erbij.
0,4 l melk, 2 eierdooiers, 2 eieren, 100 g witte suiker, 1 snuifje kaneelpoeder
4
Schenk de melk voor het flanbeslag in een maatbeker en doe er de hele eieren en de dooiers bij. Voeg de suiker en een flinke snuif kaneel toe en mix het beslag kort.
1 el bakpoeder
5
Giet het beslag bij het brood en de appels en voeg het bakpoeder eraan toe. Meng het geheel voorzichtig met je handen. Verdeel het beslag over de vormpjes.
100 g amandelschilfers
6
Strooi de amandelschilfers over de muffins en schuif de vorm 20 minuten in de oven.
De vanillesaus
0,5 l melk
7
Doe de melk in een steelpan.
4 eierdooiers, 100 g witte suiker
8
Doe de dooiers met de suiker in een kom en roer ze los.
1 vanillestokje
9
Snijd een vanillestokje in twee en voeg de peul en de zaadjes toe aan de melk.
10
Breng de melk aan de kook en giet ze bij de dooiers met de suiker. Roer tot een homogene saus en giet terug in de kookpot.
11
Zet de pan weer op het vuur en laat de saus zachtjes indikken. Haal de saus van het vuur als deze genoeg dikte heeft.
ijsblokjes
12
Doe de ijsblokjes in een grote kom en voeg er een scheut water aan toe. Zet de pan met de vanillesaus in het ijswater en laat ze al roerend afkoelen.
Afwerken en serveren
1 el bloemsuiker
13
Haal de muffins uit de oven en laat even afkoelen. Strooi er wat bloemsuiker over en haal ze voorzichtig uit de vorm.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Boter
2 een klontje
Boskoop appels
2
Bruine suiker
2 el
Suikerbrood
400 g
Melk
0,9 l
Eierdooiers
6
Eieren
2
Witte suiker
200 g
Kaneelpoeder
1 snuifje
Bakpoeder
1 el
Amandelschilfers
100 g
Vanillestokje
1
Ijsblokjes
Bloemsuiker
1 el
Muffins van suikerbrood met gebakken appel en vanillesaus
12 luchtige, warme muffins op basis van oud suikerbrood, flanbeslag en gebakken appeltjes. Supermakkelijk en overheerlijk, zeker met een flinke lepel vanillesaus.Instructies
1 een klontje boter
1
Verwarm de oven voor tot 210 °C. Boter een muffinvorm in.
2 Boskoop appels, 1 een klontje boter, 2 el bruine suiker
2
Schil de appels en snijd ze in blokjes. Laat een klontje boter smelten in een pan en bak de blokjes appel. Strooi er de bruine suiker over en laat karamelliseren. Draai het vuur uit wanneer de appeltjes gekleurd zijn.
400 g suikerbrood
3
Breek het brood in stukken en doe het in een kom. Schep de gebakken appels erbij.
0,4 l melk, 2 eierdooiers, 2 eieren, 100 g witte suiker, 1 snuifje kaneelpoeder
4
Schenk de melk voor het flanbeslag in een maatbeker en doe er de hele eieren en de dooiers bij. Voeg de suiker en een flinke snuif kaneel toe en mix het beslag kort.
1 el bakpoeder
5
Giet het beslag bij het brood en de appels en voeg het bakpoeder eraan toe. Meng het geheel voorzichtig met je handen. Verdeel het beslag over de vormpjes.
100 g amandelschilfers
6
Strooi de amandelschilfers over de muffins en schuif de vorm 20 minuten in de oven.
De vanillesaus
0,5 l melk
7
Doe de melk in een steelpan.
4 eierdooiers, 100 g witte suiker
8
Doe de dooiers met de suiker in een kom en roer ze los.
1 vanillestokje
9
Snijd een vanillestokje in twee en voeg de peul en de zaadjes toe aan de melk.
10
Breng de melk aan de kook en giet ze bij de dooiers met de suiker. Roer tot een homogene saus en giet terug in de kookpot.
11
Zet de pan weer op het vuur en laat de saus zachtjes indikken. Haal de saus van het vuur als deze genoeg dikte heeft.
ijsblokjes
12
Doe de ijsblokjes in een grote kom en voeg er een scheut water aan toe. Zet de pan met de vanillesaus in het ijswater en laat ze al roerend afkoelen.
Afwerken en serveren
1 el bloemsuiker
13
Haal de muffins uit de oven en laat even afkoelen. Strooi er wat bloemsuiker over en haal ze voorzichtig uit de vorm.