Pastéis de Belém
Pastéis de Belém
Pastéis de Belém
Pastéis de Belém
Ingrediënten
4 personen
Bladerdeeg
2 vellen
Boter
Citroen
1
Melk
0,5 l
Vanillestok
1
Eieren
6
Kristalsuiker
170 g
Vanillepoeder
50 g
Kaneelpoeder
1 snuifje
Benodigdheden
Een muffinvorm, een keukenpenseel, een keukenmachine met een klopper, een bunsenbrander
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Pastéis de Bélem
1
Verwarm de oven voor tot 215 °C.
2 vellen bladerdeeg
2
Leg de vellen bladerdeeg op elkaar. Rol ze uit tot een dikte van 2 mm. Rol ze op en snijd de rol in stukjes.
boter
3
Smelt een klontje boter. Vet de muffinvorm in met behulp van een keukenpenseel.
4
Duw een bolletje deeg met je vingers uit in de muffinvorm. Vul alle vormpjes.
1 citroen
5
Haal met een dunschiller wat gele schil van de citroen.
0,5 l melk
6
Verwarm de melk met citroenschillen in een kookpot op het vuur.
1 vanillestok
7
Snijd de vanillestok overlangs open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de melk.
6 eieren
8
Splits de eieren. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
120 g kristalsuiker, 50 g vanillepoeder
9
Meng de eierdooiers met de suiker met een garde. Roer er het vanillepoeder door.
10
Zeef de melk bij de eierdooiers en meng. Doe het weer in de kookpot en laat al roerend binden op het vuur. Laat het niet te lang op het vuur staan, want dan loop je de kans dat het gaat schiften.
11
Giet de pudding in de vormpjes.
12
Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
13
Haal de gebakjes uit de vormpjes.
De afwerking
50 g kristalsuiker, 1 snuifje kaneelpoeder
14
Meng de suiker met een flinke snuif kaneelpoeder.
15
Strooi het mengsel over de pastéis. Karamelliseer met een bunsenbrander.
Pastéis de Bélem
1
Verwarm de oven voor tot 215 °C.
2 vellen bladerdeeg
2
Leg de vellen bladerdeeg op elkaar. Rol ze uit tot een dikte van 2 mm. Rol ze op en snijd de rol in stukjes.
boter
3
Smelt een klontje boter. Vet de muffinvorm in met behulp van een keukenpenseel.
4
Duw een bolletje deeg met je vingers uit in de muffinvorm. Vul alle vormpjes.
1 citroen
5
Haal met een dunschiller wat gele schil van de citroen.
0,5 l melk
6
Verwarm de melk met citroenschillen in een kookpot op het vuur.
1 vanillestok
7
Snijd de vanillestok overlangs open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de melk.
6 eieren
8
Splits de eieren. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
120 g kristalsuiker, 50 g vanillepoeder
9
Meng de eierdooiers met de suiker met een garde. Roer er het vanillepoeder door.
10
Zeef de melk bij de eierdooiers en meng. Doe het weer in de kookpot en laat al roerend binden op het vuur. Laat het niet te lang op het vuur staan, want dan loop je de kans dat het gaat schiften.
11
Giet de pudding in de vormpjes.
12
Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
13
Haal de gebakjes uit de vormpjes.
De afwerking
50 g kristalsuiker, 1 snuifje kaneelpoeder
14
Meng de suiker met een flinke snuif kaneelpoeder.
15
Strooi het mengsel over de pastéis. Karamelliseer met een bunsenbrander.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Bladerdeeg
2 vellen
Boter
Citroen
1
Melk
0,5 l
Vanillestok
1
Eieren
6
Kristalsuiker
170 g
Vanillepoeder
50 g
Kaneelpoeder
1 snuifje
Pastéis de Belém
Pastéis de Bélem zijn een Portugese lekkernij. Het zijn kleine taartjes gevuld met pudding. Traditioneel drink je er een koffie verkeerd bij.Instructies
Pastéis de Bélem
1
Verwarm de oven voor tot 215 °C.
2 vellen bladerdeeg
2
Leg de vellen bladerdeeg op elkaar. Rol ze uit tot een dikte van 2 mm. Rol ze op en snijd de rol in stukjes.
boter
3
Smelt een klontje boter. Vet de muffinvorm in met behulp van een keukenpenseel.
4
Duw een bolletje deeg met je vingers uit in de muffinvorm. Vul alle vormpjes.
1 citroen
5
Haal met een dunschiller wat gele schil van de citroen.
0,5 l melk
6
Verwarm de melk met citroenschillen in een kookpot op het vuur.
1 vanillestok
7
Snijd de vanillestok overlangs open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de melk.
6 eieren
8
Splits de eieren. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
120 g kristalsuiker, 50 g vanillepoeder
9
Meng de eierdooiers met de suiker met een garde. Roer er het vanillepoeder door.
10
Zeef de melk bij de eierdooiers en meng. Doe het weer in de kookpot en laat al roerend binden op het vuur. Laat het niet te lang op het vuur staan, want dan loop je de kans dat het gaat schiften.
11
Giet de pudding in de vormpjes.
12
Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
13
Haal de gebakjes uit de vormpjes.
De afwerking
50 g kristalsuiker, 1 snuifje kaneelpoeder
14
Meng de suiker met een flinke snuif kaneelpoeder.
15
Strooi het mengsel over de pastéis. Karamelliseer met een bunsenbrander.