dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Pastéis de Belém (thumbnail)Pastéis de Belém

Pastéis de Belém

1u
9
-
2.2K
Recepten

Pastéis de Belém

Pastéis de Bélem zijn een Portugese lekkernij. Het zijn kleine taartjes gevuld met pudding. Traditioneel drink je er een koffie verkeerd bij.
Pastéis de Belém (thumbnail)Pastéis de Belém

Pastéis de Belém

1u
9
-
2.2K
Recepten

Pastéis de Belém

Pastéis de Bélem zijn een Portugese lekkernij. Het zijn kleine taartjes gevuld met pudding. Traditioneel drink je er een koffie verkeerd bij.
Type gerechtDessert
Totale tijd1u
Ingrediënten9
Beoordeling-
Aantal likes2.2K

Ingrediënten

4 personen
Bladerdeeg
2 vellen
Boter
Citroen
1
Melk
0,5 l
Vanillestok
1
Eieren
6
Kristalsuiker
170 g
Vanillepoeder
50 g
Kaneelpoeder
1 snuifje

Benodigdheden

Een muffinvorm, een keukenpenseel, een keukenmachine met een klopper, een bunsenbrander

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

Pastéis de Bélem

1
Verwarm de oven voor tot 215 °C.
2 vellen bladerdeeg
2
Leg de vellen bladerdeeg op elkaar. Rol ze uit tot een dikte van 2 mm. Rol ze op en snijd de rol in stukjes.
boter
3
Smelt een klontje boter. Vet de muffinvorm in met behulp van een keukenpenseel.
4
Duw een bolletje deeg met je vingers uit in de muffinvorm. Vul alle vormpjes.
1 citroen
5
Haal met een dunschiller wat gele schil van de citroen.
0,5 l melk
6
Verwarm de melk met citroenschillen in een kookpot op het vuur.
1 vanillestok
7
Snijd de vanillestok overlangs open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de melk.
6 eieren
8
Splits de eieren. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
120 g kristalsuiker, 50 g vanillepoeder
9
Meng de eierdooiers met de suiker met een garde. Roer er het vanillepoeder door.
10
Zeef de melk bij de eierdooiers en meng. Doe het weer in de kookpot en laat al roerend binden op het vuur. Laat het niet te lang op het vuur staan, want dan loop je de kans dat het gaat schiften.
11
Giet de pudding in de vormpjes.
12
Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
13
Haal de gebakjes uit de vormpjes.

De afwerking

50 g kristalsuiker, 1 snuifje kaneelpoeder
14
Meng de suiker met een flinke snuif kaneelpoeder.
15
Strooi het mengsel over de pastéis. Karamelliseer met een bunsenbrander.
1
Verwarm de oven voor tot 215 °C.
2
Leg de vellen bladerdeeg op elkaar. Rol ze uit tot een dikte van 2 mm. Rol ze op en snijd de rol in stukjes.

Instructies

Pastéis de Bélem

1
Verwarm de oven voor tot 215 °C.
2 vellen bladerdeeg
2
Leg de vellen bladerdeeg op elkaar. Rol ze uit tot een dikte van 2 mm. Rol ze op en snijd de rol in stukjes.
boter
3
Smelt een klontje boter. Vet de muffinvorm in met behulp van een keukenpenseel.
4
Duw een bolletje deeg met je vingers uit in de muffinvorm. Vul alle vormpjes.
1 citroen
5
Haal met een dunschiller wat gele schil van de citroen.
0,5 l melk
6
Verwarm de melk met citroenschillen in een kookpot op het vuur.
1 vanillestok
7
Snijd de vanillestok overlangs open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de melk.
6 eieren
8
Splits de eieren. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
120 g kristalsuiker, 50 g vanillepoeder
9
Meng de eierdooiers met de suiker met een garde. Roer er het vanillepoeder door.
10
Zeef de melk bij de eierdooiers en meng. Doe het weer in de kookpot en laat al roerend binden op het vuur. Laat het niet te lang op het vuur staan, want dan loop je de kans dat het gaat schiften.
11
Giet de pudding in de vormpjes.
12
Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
13
Haal de gebakjes uit de vormpjes.

De afwerking

50 g kristalsuiker, 1 snuifje kaneelpoeder
14
Meng de suiker met een flinke snuif kaneelpoeder.
15
Strooi het mengsel over de pastéis. Karamelliseer met een bunsenbrander.
1
Verwarm de oven voor tot 215 °C.
2
Leg de vellen bladerdeeg op elkaar. Rol ze uit tot een dikte van 2 mm. Rol ze op en snijd de rol in stukjes.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Pastéis de Belém (thumbnail)Pastéis de Belém
4 personen
1u
Ingrediënten
Bladerdeeg
2 vellen
Boter
Citroen
1
Melk
0,5 l
Vanillestok
1
Eieren
6
Kristalsuiker
170 g
Vanillepoeder
50 g
Kaneelpoeder
1 snuifje

Pastéis de Belém

Pastéis de Bélem zijn een Portugese lekkernij. Het zijn kleine taartjes gevuld met pudding. Traditioneel drink je er een koffie verkeerd bij.
Instructies

Pastéis de Bélem

1
Verwarm de oven voor tot 215 °C.
2 vellen bladerdeeg
2
Leg de vellen bladerdeeg op elkaar. Rol ze uit tot een dikte van 2 mm. Rol ze op en snijd de rol in stukjes.
boter
3
Smelt een klontje boter. Vet de muffinvorm in met behulp van een keukenpenseel.
4
Duw een bolletje deeg met je vingers uit in de muffinvorm. Vul alle vormpjes.
1 citroen
5
Haal met een dunschiller wat gele schil van de citroen.
0,5 l melk
6
Verwarm de melk met citroenschillen in een kookpot op het vuur.
1 vanillestok
7
Snijd de vanillestok overlangs open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de melk.
6 eieren
8
Splits de eieren. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
120 g kristalsuiker, 50 g vanillepoeder
9
Meng de eierdooiers met de suiker met een garde. Roer er het vanillepoeder door.
10
Zeef de melk bij de eierdooiers en meng. Doe het weer in de kookpot en laat al roerend binden op het vuur. Laat het niet te lang op het vuur staan, want dan loop je de kans dat het gaat schiften.
11
Giet de pudding in de vormpjes.
12
Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
13
Haal de gebakjes uit de vormpjes.

De afwerking

50 g kristalsuiker, 1 snuifje kaneelpoeder
14
Meng de suiker met een flinke snuif kaneelpoeder.
15
Strooi het mengsel over de pastéis. Karamelliseer met een bunsenbrander.