Pie met prei en kip
Pie met prei en kip
Een hartige taart met een vulling van geplukte kip, prei en een romige mosterdsaus.
Pie met prei en kip
Pie met prei en kip
Een hartige taart met een vulling van geplukte kip, prei en een romige mosterdsaus.
Receptinformatie
Ingrediënten
4 personen
Bloem
75 g
Volkoren bloemEven lekker, veel gezonder
Melk
1 scheutje
Kippenbillengegaard in een bouillon
4
Uien
2
Look
3 teentjes
Prei
4 stengels
Boter
75 g
Kippenbouillon
4 dl
Room
1 dl
Mosterd
2 el
Nootmuskaat
Dragon
Citroensap
Water
4 dl
Zout
10 g
Reuzel
100 g
Eierdooier
1
Waterkers
Peper
Zout
Olijfolie
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem
Even lekker, veel gezonderWist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
Voor de vulling
4 kippenbillen (gegaard in een bouillon)
1
Kook de kippenbillen gaar in een bouillon. Laat ze daarna afkoelen.
4 stengels prei
2
Spoel de prei grondig.
2 uien, 3 teentjes Look
3
Snipper de uien en plet de look. Stoof ze samen aan in een klont boter.
peper, zout
4
Snijd de prei grof en stoof hem mee aan. Kruid met een snuif peper en zout. Zet er een deksel op en laat alles zachtjes garen.
5
Pluk het vlees van de afgekoelde kippenbillen.
75 g boter
6
Schep de gestoofde prei uit de pan. Laat in diezelfde pan een klont boter smelten voor de saus.
75 g bloem
7
Voeg de bloem toe en roer tot een roux.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
4 dl Kippenbouillon
8
Giet de kippenbouillon door een zeef bij de roux. Breng de saus al roerend aan de kook.
1 dl Room
9
Voeg de room toe. Meng er het geplukte kippenvlees en de gestoofde groenten onder.
2 el mosterd, nootmuskaat, dragon, citroensap
10
Breng de vulling op smaak met mosterd, een snuif peper, nootmuskaat, zout, enkele druppels citroensap en fijngesneden dragon.
Voor het deeg
11
Breng het water aan de kook.
4 dl Water, 450 g bloem, 10 g zout, 100 g reuzel
12
Doe de bloem, het zout en de reuzel in een kom. Giet er het kokende water bij en meng alles tot een deeg.
13
Vet een bakvorm van 24 cm diameter in met boter en bestuif met bloem.
14
Rol twee derde van het deeg dun uit. Bekleed er de springvorm mee en laat de randen wat overhangen.
15
Schep de vulling in de vorm.
16
Rol de rest van het deeg uit en leg de lap over de pie.
17
Knijp de randen van beide deegstukken samen met je vingers. Duw alles nog eens aan met een vork.
18
Snijd een kruisje in het midden van het deeg.
Om af te werken
19
Verwarm de oven voor op 180 °C.
1 eierdooier, melk
20
Kluts de eierdooier met een scheutje melk. Strijk de bovenkant van de pie in met dit mengsel.
21
Bak de pie 45 minuten in de voorverwarmde oven.
22
Haal de pie uit de oven en laat hem even afkoelen.
Waterkers, olijfolie
23
Leg enkele takjes waterkers op een bord. Sprenkel er een scheutje olijfolie over.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Volkoren bloem
Even lekker, veel gezonderWist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
Voor de vulling
4 kippenbillen (gegaard in een bouillon)
1
Kook de kippenbillen gaar in een bouillon. Laat ze daarna afkoelen.
4 stengels prei
2
Spoel de prei grondig.
2 uien, 3 teentjes Look
3
Snipper de uien en plet de look. Stoof ze samen aan in een klont boter.
peper, zout
4
Snijd de prei grof en stoof hem mee aan. Kruid met een snuif peper en zout. Zet er een deksel op en laat alles zachtjes garen.
5
Pluk het vlees van de afgekoelde kippenbillen.
75 g boter
6
Schep de gestoofde prei uit de pan. Laat in diezelfde pan een klont boter smelten voor de saus.
75 g bloem
7
Voeg de bloem toe en roer tot een roux.
Ad door De Nieuwe Levensgenieter
Wist je dat...? Door volkoren bloem (en geen witte) te kiezen, geef je moeiteloos een boost aan je gezondheid. Volkoren bevat meer vezels: goed voor je darmen (bewezen beschermend effect tegen darmkanker). En geeft je een langer verzadigd gevoel. Met volkoren geniet je dus dubbel van je favoriete gerechten!
4 dl Kippenbouillon
8
Giet de kippenbouillon door een zeef bij de roux. Breng de saus al roerend aan de kook.
1 dl Room
9
Voeg de room toe. Meng er het geplukte kippenvlees en de gestoofde groenten onder.
2 el mosterd, nootmuskaat, dragon, citroensap
10
Breng de vulling op smaak met mosterd, een snuif peper, nootmuskaat, zout, enkele druppels citroensap en fijngesneden dragon.
Voor het deeg
11
Breng het water aan de kook.
4 dl Water, 450 g bloem, 10 g zout, 100 g reuzel
12
Doe de bloem, het zout en de reuzel in een kom. Giet er het kokende water bij en meng alles tot een deeg.
13
Vet een bakvorm van 24 cm diameter in met boter en bestuif met bloem.
14
Rol twee derde van het deeg dun uit. Bekleed er de springvorm mee en laat de randen wat overhangen.
15
Schep de vulling in de vorm.
16
Rol de rest van het deeg uit en leg de lap over de pie.
17
Knijp de randen van beide deegstukken samen met je vingers. Duw alles nog eens aan met een vork.
18
Snijd een kruisje in het midden van het deeg.
Om af te werken
19
Verwarm de oven voor op 180 °C.
1 eierdooier, melk
20
Kluts de eierdooier met een scheutje melk. Strijk de bovenkant van de pie in met dit mengsel.
21
Bak de pie 45 minuten in de voorverwarmde oven.
22
Haal de pie uit de oven en laat hem even afkoelen.
Waterkers, olijfolie
23
Leg enkele takjes waterkers op een bord. Sprenkel er een scheutje olijfolie over.