dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Zeeduivel met mosterdkorst, geplette aardappel met waterkers en ei (thumbnail)Zeeduivel met mosterdkorst, geplette aardappel met waterkers en ei

Zeeduivel met mosterdkorst, geplette aardappel met waterkers en ei

45m
11
-
2.3K
Recepten

Zeeduivel met mosterdkorst, geplette aardappel met waterkers en ei

Lekker stevige dagelijkse kost, namelijk vis met puree. Niet zomaar vis met puree: op de vis komt een mosterdkorst en bij de puree komt waterkers. In dit recept wordt zeeduivel gebruikt, maar je kunt eender welke stevige witte vis gebruiken. Afwerken doet Jeroen met een zachtgekookt eitje, iets wat ten huize Meus vaak met puree gecombineerd wordt.
Zeeduivel met mosterdkorst, geplette aardappel met waterkers en ei (thumbnail)Zeeduivel met mosterdkorst, geplette aardappel met waterkers en ei

Zeeduivel met mosterdkorst, geplette aardappel met waterkers en ei

45m
11
-
2.3K
Recepten

Zeeduivel met mosterdkorst, geplette aardappel met waterkers en ei

Lekker stevige dagelijkse kost, namelijk vis met puree. Niet zomaar vis met puree: op de vis komt een mosterdkorst en bij de puree komt waterkers. In dit recept wordt zeeduivel gebruikt, maar je kunt eender welke stevige witte vis gebruiken. Afwerken doet Jeroen met een zachtgekookt eitje, iets wat ten huize Meus vaak met puree gecombineerd wordt.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd45m
Ingrediënten11
Beoordeling-
Aantal likes2.3K

Ingrediënten

4 personen
Vastkokende aardappelen
800 g
Boter
50 g
Boter
2 een klontje
Panko
50 g
Mosterd
1 el
Graanmosterd
1 el
Zeeduivel
600 g
Waterkers
2 bosjes
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Eieren
4
Zure room
3 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

800 g Vastkokende aardappelen
1
Spoel de aardappelen en breng ze in een pot gezouten water aan de kook. Je hoeft ze niet te schillen.
50 g boter, 50 g panko, 1 el mosterd, 1 el graanmosterd
2
Prak de boter met de panko, wat peper en zout, een koffielepel mosterd en de graanmosterd in een kommetje.
600 g zeeduivel, 1 een klontje boter
3
Verdeel de zeeduivel in gelijke porties en kruid de vis met peper en zout. Laat een klontje boter smelten in een pan en kleur de stukken vis kort in de hete boter. Schik de vis in een ovenschaaltje en verdeel de mosterdkorst over de vis. Houd de ovenschaal nog even apart.
2 bosjes Waterkers
4
Kuis en was de waterkers en laat even uitlekken.
5
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn, spoel ze even onder koud water en pel ze.
1 een klontje boter, 1 Sjalotten, 1 teentje Look
6
Snijd de sjalot fijn en plet de look. Laat een klontje boter smelten in een pot en stoof er de sjalot en de look in aan. Snijd de aardappelen in stukjes en voeg ze toe aan de sjalot en de look.
7
Schuif de vis onder de grill. Houd dit goed in het gaten en speel wat met de plaatsing: wanneer de vis te snel gaart of korst, zet je de vis een niveau lager in de oven.
4 eieren
8
Kook de eitjes zacht in 6 minuten.
3 el Zure room
9
Voeg de zure room toe aan de aardappelen en ga er kort met een pureestamper door. Snijd de waterkers grof en meng hem onder de aardappelen. Laat het geheel nog even opwarmen en kruid met peper en zout.
10
Haal de vis uit de oven en pel de eitjes.
11
Schep een lepel geplette aardappel met waterkers op een bord, leg er een stuk vis bij en werk af met een zachtgekookt eitje.
1
Spoel de aardappelen en breng ze in een pot gezouten water aan de kook. Je hoeft ze niet te schillen.
2
Prak de boter met de panko, wat peper en zout, een koffielepel mosterd en de graanmosterd in een kommetje.

Instructies

800 g Vastkokende aardappelen
1
Spoel de aardappelen en breng ze in een pot gezouten water aan de kook. Je hoeft ze niet te schillen.
50 g boter, 50 g panko, 1 el mosterd, 1 el graanmosterd
2
Prak de boter met de panko, wat peper en zout, een koffielepel mosterd en de graanmosterd in een kommetje.
600 g zeeduivel, 1 een klontje boter
3
Verdeel de zeeduivel in gelijke porties en kruid de vis met peper en zout. Laat een klontje boter smelten in een pan en kleur de stukken vis kort in de hete boter. Schik de vis in een ovenschaaltje en verdeel de mosterdkorst over de vis. Houd de ovenschaal nog even apart.
2 bosjes Waterkers
4
Kuis en was de waterkers en laat even uitlekken.
5
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn, spoel ze even onder koud water en pel ze.
1 een klontje boter, 1 Sjalotten, 1 teentje Look
6
Snijd de sjalot fijn en plet de look. Laat een klontje boter smelten in een pot en stoof er de sjalot en de look in aan. Snijd de aardappelen in stukjes en voeg ze toe aan de sjalot en de look.
7
Schuif de vis onder de grill. Houd dit goed in het gaten en speel wat met de plaatsing: wanneer de vis te snel gaart of korst, zet je de vis een niveau lager in de oven.
4 eieren
8
Kook de eitjes zacht in 6 minuten.
3 el Zure room
9
Voeg de zure room toe aan de aardappelen en ga er kort met een pureestamper door. Snijd de waterkers grof en meng hem onder de aardappelen. Laat het geheel nog even opwarmen en kruid met peper en zout.
10
Haal de vis uit de oven en pel de eitjes.
11
Schep een lepel geplette aardappel met waterkers op een bord, leg er een stuk vis bij en werk af met een zachtgekookt eitje.
1
Spoel de aardappelen en breng ze in een pot gezouten water aan de kook. Je hoeft ze niet te schillen.
2
Prak de boter met de panko, wat peper en zout, een koffielepel mosterd en de graanmosterd in een kommetje.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Zeeduivel met mosterdkorst, geplette aardappel met waterkers en ei (thumbnail)Zeeduivel met mosterdkorst, geplette aardappel met waterkers en ei
4 personen
45m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
800 g
Boter
50 g
Boter
2 een klontje
Panko
50 g
Mosterd
1 el
Graanmosterd
1 el
Zeeduivel
600 g
Waterkers
2 bosjes
Sjalotten
1
Look
1 teentje
Eieren
4
Zure room
3 el

Zeeduivel met mosterdkorst, geplette aardappel met waterkers en ei

Lekker stevige dagelijkse kost, namelijk vis met puree. Niet zomaar vis met puree: op de vis komt een mosterdkorst en bij de puree komt waterkers. In dit recept wordt zeeduivel gebruikt, maar je kunt eender welke stevige witte vis gebruiken. Afwerken doet Jeroen met een zachtgekookt eitje, iets wat ten huize Meus vaak met puree gecombineerd wordt.
Instructies
800 g Vastkokende aardappelen
1
Spoel de aardappelen en breng ze in een pot gezouten water aan de kook. Je hoeft ze niet te schillen.
50 g boter, 50 g panko, 1 el mosterd, 1 el graanmosterd
2
Prak de boter met de panko, wat peper en zout, een koffielepel mosterd en de graanmosterd in een kommetje.
600 g zeeduivel, 1 een klontje boter
3
Verdeel de zeeduivel in gelijke porties en kruid de vis met peper en zout. Laat een klontje boter smelten in een pan en kleur de stukken vis kort in de hete boter. Schik de vis in een ovenschaaltje en verdeel de mosterdkorst over de vis. Houd de ovenschaal nog even apart.
2 bosjes Waterkers
4
Kuis en was de waterkers en laat even uitlekken.
5
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn, spoel ze even onder koud water en pel ze.
1 een klontje boter, 1 Sjalotten, 1 teentje Look
6
Snijd de sjalot fijn en plet de look. Laat een klontje boter smelten in een pot en stoof er de sjalot en de look in aan. Snijd de aardappelen in stukjes en voeg ze toe aan de sjalot en de look.
7
Schuif de vis onder de grill. Houd dit goed in het gaten en speel wat met de plaatsing: wanneer de vis te snel gaart of korst, zet je de vis een niveau lager in de oven.
4 eieren
8
Kook de eitjes zacht in 6 minuten.
3 el Zure room
9
Voeg de zure room toe aan de aardappelen en ga er kort met een pureestamper door. Snijd de waterkers grof en meng hem onder de aardappelen. Laat het geheel nog even opwarmen en kruid met peper en zout.
10
Haal de vis uit de oven en pel de eitjes.
11
Schep een lepel geplette aardappel met waterkers op een bord, leg er een stuk vis bij en werk af met een zachtgekookt eitje.