Tomatensoep met pancetta en champignons
Tomatensoep met pancetta en champignons
Tomatensoep met pancetta en champignons
Tomatensoep met pancetta en champignons
Ingrediënten
4 personen
Gedroogde champignons
handvol
Groentebouillon
2 l
Olijfolie
Pancetta
100 g
Champignons
2 bakje
Look
2 teentjes
Ajuinen
2
Rozemarijn
Wortels
4
Bleekselder
0,5
Tijm
Laurierblaadjes
3
Tomatenpuree
2 el
Tomatenblokjes
3 blik
Peper
Zout
Peterselie
Parmezaanse kaas
1 blokje
Benodigdheden
Een fijne zeef, een grote kookpot
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
handvol gedroogde champignons, 2 l groentebouillon
1
Voorzie een grote pot groentebouillon. Voeg een handvol gedroogde champignons toe als je dit in huis hebt. Ze geven een heerlijke smaak af!
olijfolie, 100 g pancetta
2
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote pot. Snijd de pancetta in stukjes en bak ze in de hete olie.
2 bakje champignons
3
Maak de champignons schoon en snijd ze in vier. Bak ze mee met de pancetta.
2 teentjes Look, 2 ajuinen
4
Pel de teentjes look en plet ze fijn. Pel ook de uien en snijd ze in fijne blokjes (brunoise). Laat ze mee bakken in de olie.
rozemarijn
5
Pluk een paar takjes rozemarijn en rits de blaadjes eraf. Snijd ze fijn en doe ze in de pot.
4 Wortels, 0,5 bleekselder
6
Schil de wortels en snijd ze in fijne blokjes (brunoise). Spoel de stengels selder onder koud stromend water en snijd ze fijn. Doe beide in de pot en roer goed.
tijm, rozemarijn, 3 laurierblaadjes
7
Maak een bouquet garni met tijm, rozemarijn en laurier. Leg ze bij de groenten.
2 el Tomatenpuree, 3 blik Tomatenblokjes
8
Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Voeg daarna de tomatenblokjes toe.
9
Snijd de korst van de blok Parmezaanse kaas en leg ze bij de groenten voor extra smaak.
peper, zout
10
Giet de groentebouillon door een zeef bij de groenten. Kruid met peper en zout en laat de soep rustig verder pruttelen onder een deksel tot alle groenten gaar zijn.
peterselie, 1 blokje Parmezaanse kaas
11
Snijd de peterselie fijn en rasp een aantal parmezaanschilfers.
olijfolie
12
Schep de soep in een kommetje en serveer er wat fijngesneden peterselie en enkele parmezaanschilfers bij. Werk af met een lekje goede olijfolie. Smakelijk!
handvol gedroogde champignons, 2 l groentebouillon
1
Voorzie een grote pot groentebouillon. Voeg een handvol gedroogde champignons toe als je dit in huis hebt. Ze geven een heerlijke smaak af!
olijfolie, 100 g pancetta
2
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote pot. Snijd de pancetta in stukjes en bak ze in de hete olie.
2 bakje champignons
3
Maak de champignons schoon en snijd ze in vier. Bak ze mee met de pancetta.
2 teentjes Look, 2 ajuinen
4
Pel de teentjes look en plet ze fijn. Pel ook de uien en snijd ze in fijne blokjes (brunoise). Laat ze mee bakken in de olie.
rozemarijn
5
Pluk een paar takjes rozemarijn en rits de blaadjes eraf. Snijd ze fijn en doe ze in de pot.
4 Wortels, 0,5 bleekselder
6
Schil de wortels en snijd ze in fijne blokjes (brunoise). Spoel de stengels selder onder koud stromend water en snijd ze fijn. Doe beide in de pot en roer goed.
tijm, rozemarijn, 3 laurierblaadjes
7
Maak een bouquet garni met tijm, rozemarijn en laurier. Leg ze bij de groenten.
2 el Tomatenpuree, 3 blik Tomatenblokjes
8
Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Voeg daarna de tomatenblokjes toe.
9
Snijd de korst van de blok Parmezaanse kaas en leg ze bij de groenten voor extra smaak.
peper, zout
10
Giet de groentebouillon door een zeef bij de groenten. Kruid met peper en zout en laat de soep rustig verder pruttelen onder een deksel tot alle groenten gaar zijn.
peterselie, 1 blokje Parmezaanse kaas
11
Snijd de peterselie fijn en rasp een aantal parmezaanschilfers.
olijfolie
12
Schep de soep in een kommetje en serveer er wat fijngesneden peterselie en enkele parmezaanschilfers bij. Werk af met een lekje goede olijfolie. Smakelijk!
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u 30m
Ingrediënten
Gedroogde champignons
handvol
Groentebouillon
2 l
Olijfolie
Pancetta
100 g
Champignons
2 bakje
Look
2 teentjes
Ajuinen
2
Rozemarijn
Wortels
4
Bleekselder
0,5
Tijm
Laurierblaadjes
3
Tomatenpuree
2 el
Tomatenblokjes
3 blik
Peper
Zout
Peterselie
Parmezaanse kaas
1 blokje
Tomatensoep met pancetta en champignons
Een warme kom Italiaanse minestronesoep waarmee je meteen je groenten van de dag binnen hebt. Deze groenteboost zit boordevol smaak en stukjes krokant gebakken pancetta, tomatenblokjes, selder, wortel, ajuin en champignons.Instructies
handvol gedroogde champignons, 2 l groentebouillon
1
Voorzie een grote pot groentebouillon. Voeg een handvol gedroogde champignons toe als je dit in huis hebt. Ze geven een heerlijke smaak af!
olijfolie, 100 g pancetta
2
Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote pot. Snijd de pancetta in stukjes en bak ze in de hete olie.
2 bakje champignons
3
Maak de champignons schoon en snijd ze in vier. Bak ze mee met de pancetta.
2 teentjes Look, 2 ajuinen
4
Pel de teentjes look en plet ze fijn. Pel ook de uien en snijd ze in fijne blokjes (brunoise). Laat ze mee bakken in de olie.
rozemarijn
5
Pluk een paar takjes rozemarijn en rits de blaadjes eraf. Snijd ze fijn en doe ze in de pot.
4 Wortels, 0,5 bleekselder
6
Schil de wortels en snijd ze in fijne blokjes (brunoise). Spoel de stengels selder onder koud stromend water en snijd ze fijn. Doe beide in de pot en roer goed.
tijm, rozemarijn, 3 laurierblaadjes
7
Maak een bouquet garni met tijm, rozemarijn en laurier. Leg ze bij de groenten.
2 el Tomatenpuree, 3 blik Tomatenblokjes
8
Voeg de tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Voeg daarna de tomatenblokjes toe.
9
Snijd de korst van de blok Parmezaanse kaas en leg ze bij de groenten voor extra smaak.
peper, zout
10
Giet de groentebouillon door een zeef bij de groenten. Kruid met peper en zout en laat de soep rustig verder pruttelen onder een deksel tot alle groenten gaar zijn.
peterselie, 1 blokje Parmezaanse kaas
11
Snijd de peterselie fijn en rasp een aantal parmezaanschilfers.
olijfolie
12
Schep de soep in een kommetje en serveer er wat fijngesneden peterselie en enkele parmezaanschilfers bij. Werk af met een lekje goede olijfolie. Smakelijk!