Carpaccio van tomaat met gebakken witloof, perzik en ricottadressing
Carpaccio van tomaat met gebakken witloof, perzik en ricottadressing
Zin in de zomer op een bord? Deze tomatencarpaccio combineert sappige coeur de boeuf met kort gebakken witloof en zoete perzik. Ideaal als fris voorgerecht of kleurrijk bijgerecht bij een zomerse BBQ.
Carpaccio van tomaat met gebakken witloof, perzik en ricottadressing
Carpaccio van tomaat met gebakken witloof, perzik en ricottadressing
Zin in de zomer op een bord? Deze tomatencarpaccio combineert sappige coeur de boeuf met kort gebakken witloof en zoete perzik. Ideaal als fris voorgerecht of kleurrijk bijgerecht bij een zomerse BBQ.
Ingrediënten
4 personen
Coeur de boeuftomaten
4
Witloofstronken
4
Olijfolie
Bakboter
Peper
Zout
Perziken
2
Ciderazijn
1 scheutje
Walnoten
50 g
Basilicum
4 takjes
Ricotta
100 g
Basilicum
0,5 bosjes
Ciderazijn
Sinaasappelzeste en sap
1
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Voorbereiding
4 Coeur de boeuftomaten
1
Snijd de tomaten in fijne plakken.
4 witloof (stronken), olijfolie, Bakboter, peper, zout
2
Snijd het witloof in dunne repen en bak ze in een hete pan met olijfolie en boter, kort en krachtig. Kruid met peper en zout.
2 perziken, 1 scheutje Ciderazijn
3
Snijd de perziken in partjes en bak ze in een hete pan. Blus af ciderazijn.
50 g Walnoten
4
Rooster de walnoten licht in een droge koekenpan.
Maak de dressing
1 sinaasappel
5
Hou de zeste van de sinaasappel apart voor de afwerking.
100 g ricotta, olijfolie, Ciderazijn, 1 sinaasappel (sap), 4 takjes basilicum (fijngehakt)
6
Mix de ricotta met fijngehakte basilicum, olijfolie, ciderazijn en het sinaasappelsap tot een romige dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Afwerking
7
Schik het gebakken witloof op een bord en leg de plakjes tomaat erbovenop.
0,5 bosjes basilicum
8
Lepel er de dressing over en werk af met de sinaasappelzeste, een scheutje olijfolie en verse basilicumblaadjes.
9
Leg er tenslotte de gebakken perzik bij en werk af met de noten.
10
Voeg eventueel nog enkele rauwe blaadjes witloof toe.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Voorbereiding
4 Coeur de boeuftomaten
1
Snijd de tomaten in fijne plakken.
4 witloof (stronken), olijfolie, Bakboter, peper, zout
2
Snijd het witloof in dunne repen en bak ze in een hete pan met olijfolie en boter, kort en krachtig. Kruid met peper en zout.
2 perziken, 1 scheutje Ciderazijn
3
Snijd de perziken in partjes en bak ze in een hete pan. Blus af ciderazijn.
50 g Walnoten
4
Rooster de walnoten licht in een droge koekenpan.
Maak de dressing
1 sinaasappel
5
Hou de zeste van de sinaasappel apart voor de afwerking.
100 g ricotta, olijfolie, Ciderazijn, 1 sinaasappel (sap), 4 takjes basilicum (fijngehakt)
6
Mix de ricotta met fijngehakte basilicum, olijfolie, ciderazijn en het sinaasappelsap tot een romige dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Afwerking
7
Schik het gebakken witloof op een bord en leg de plakjes tomaat erbovenop.
0,5 bosjes basilicum
8
Lepel er de dressing over en werk af met de sinaasappelzeste, een scheutje olijfolie en verse basilicumblaadjes.
9
Leg er tenslotte de gebakken perzik bij en werk af met de noten.
10
Voeg eventueel nog enkele rauwe blaadjes witloof toe.
Wat vond je van dit recept?
Geef je mening en help anderen om de perfecte keuze te maken!Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden