keyboard_arrow_down
Instructies
Bekijk ingrediënten
4 personen
remove
add
Voorbereiding
4 Coeur de boeuftomaten
1
Snijd de tomaten in fijne plakken.
4 witloof (stronken), olijfolie, Bakboter, peper, zout
2
Snijd het witloof in dunne repen en bak ze in een hete pan met olijfolie en boter, kort en krachtig. Kruid met peper en zout.
2 perziken, 1 scheutje Ciderazijn
3
Snijd de perziken in partjes en bak ze in een hete pan. Blus af ciderazijn.
50 g Walnoten
4
Rooster de walnoten licht in een droge koekenpan.
Maak de dressing
1 sinaasappel
5
Hou de zeste van de sinaasappel apart voor de afwerking.
100 g ricotta, olijfolie, Ciderazijn, 1 sinaasappel (sap), 4 takjes basilicum (fijngehakt)
6
Mix de ricotta met fijngehakte basilicum, olijfolie, ciderazijn en het sinaasappelsap tot een romige dressing. Breng op smaak met peper en zout.
Afwerking
7
Schik het gebakken witloof op een bord en leg de plakjes tomaat erbovenop.
0,5 bosjes basilicum
8
Lepel er de dressing over en werk af met de sinaasappelzeste, een scheutje olijfolie en verse basilicumblaadjes.
9
Leg er tenslotte de gebakken perzik bij en werk af met de noten.
10
Voeg eventueel nog enkele rauwe blaadjes witloof toe.
expand_less
expand_more