Instructies

4 personen

Voorbereiding

4 Coeur de boeuftomaten
1

Snijd de tomaten in fijne plakken.

4 witloof (stronken), olijfolie, Bakboter, peper, zout
2

Snijd het witloof in dunne repen en bak ze in een hete pan met olijfolie en boter, kort en krachtig. Kruid met peper en zout.

2 perziken, 1 scheutje Ciderazijn
3

Snijd de perziken in partjes en bak ze in een hete pan. Blus af ciderazijn.

50 g Walnoten
4

Rooster de walnoten licht in een droge koekenpan.

Maak de dressing

1 sinaasappel
5

Hou de zeste van de sinaasappel apart voor de afwerking.

100 g ricotta, olijfolie, Ciderazijn, 1 sinaasappel (sap), 4 takjes basilicum (fijngehakt)
6

Mix de ricotta met fijngehakte basilicum, olijfolie, ciderazijn en het sinaasappelsap tot een romige dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Afwerking

7

Schik het gebakken witloof op een bord en leg de plakjes tomaat erbovenop.

0,5 bosjes basilicum
8

Lepel er de dressing over en werk af met de sinaasappelzeste, een scheutje olijfolie en verse basilicumblaadjes.

9

Leg er tenslotte de gebakken perzik bij en werk af met de noten.

10

Voeg eventueel nog enkele rauwe blaadjes witloof toe.