Tajine van konijn met dadels en couscous
Tajine van konijn met dadels en couscous
Tajine van konijn met dadels en couscous
Tajine van konijn met dadels en couscous
Ingrediënten
4 personen
Konijnenbouten
4
Olijfolie
2 scheutjes
Peper
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Look
2 teentjes
Gember
30 g
Honing
3 el
Cayennepeper
3 snuifjes
Citroensap
1
Wortels
3
Selder
3
Ajuin
1
Kaneelstokje
1
Kurkuma
1 tl
Korianderpoeder
1 tl
Venkelpoeder
1 tl
Komijn
1 snuifje
Garam masala
1 snuifje
Witte wijn
0,2 l
Tomatenblokjes
1 blik
Water
0,2 l
Tijm
Laurier
2 blaadjes
Paprikapoeder
1 snuifje
Gemberpoeder
1 snuifje
Couscous
200 g
Peterselie
Dadels
100 g
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 konijnenbouten, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 2 teentjes Look, 30 g gember, 3 el honing, 1 snuifje cayennepeper, 1 citroen
1
Hak het laatste stukje bot van de konijnenbouten en leg ze in een grote kom of ovenschaal. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Pel en rasp de look en de gember erbij. Giet ook de honing erbij en kruid bij met een snuif cayennepeper en citroensap. Meng alles goed onder elkaar en laat de bouten even marineren.
1 scheutje olijfolie, 3 Wortels, 3 selder, 1 ajuin
2
Laat een flinke scheut olie heet worden in een tajine. Schil ondertussen de wortelen en spoel de selder onder koud water. Snijd de wortel, de selder en de ajuin in grote stukken.
TIPHeb je geen tajine voorhanden? Gebruik dan een gietijzeren stoofpot met dikke bodem.
1 kaneelstokje, 1 tl kurkuma, 1 tl korianderpoeder, 1 tl venkelpoeder, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje komijn, 1 snuifje garam masala
3
Kleur de bouten even aan in de hete olie. Giet de rest van de marinade erbij, laat nog kort even bakken en schep vervolgens de groenten erbij. Breng op smaak met de kruiden.
0,2 l witte wijn, 1 blik Tomatenblokjes
4
Blus de groenten met de witte wijn en voeg er de tomatenblokjes aan toe. Breng het geheel aan de kook en zet het deksel op de tajine. Laat minstens een uur sudderen.
0,2 l Water, tijm, 2 blaadjes laurier, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje gemberpoeder, 1 snuifje cayennepeper, 200 g couscous
5
Breng wat gezouten water aan de kook en voeg er de kruiden aan toe. Doe de couscous in een kom. Giet het kokende water op de couscous, dek af en laat 10 minuten wellen of tot al het vocht opgenomen is.
peterselie, 100 g Dadels
6
Pluk wat blaadjes van de peterselie en haal de pitten uit de dadels. Scheur de dadels in grote stukken en voeg ze toe aan de tajine. Laat de tajine nog even goed doorkoken.
7
Haal het deksel van de tajine, roer alles nog eens kort door elkaar en werk af met wat verse peterselie. Serveer de couscous erbij.
1
Hak het laatste stukje bot van de konijnenbouten en leg ze in een grote kom of ovenschaal. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Pel en rasp de look en de gember erbij. Giet ook de honing erbij en kruid bij met een snuif cayennepeper en citroensap. Meng alles goed onder elkaar en laat de bouten even marineren.
2
Laat een flinke scheut olie heet worden in een tajine. Schil ondertussen de wortelen en spoel de selder onder koud water. Snijd de wortel, de selder en de ajuin in grote stukken.
4 konijnenbouten, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 2 teentjes Look, 30 g gember, 3 el honing, 1 snuifje cayennepeper, 1 citroen
1
Hak het laatste stukje bot van de konijnenbouten en leg ze in een grote kom of ovenschaal. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Pel en rasp de look en de gember erbij. Giet ook de honing erbij en kruid bij met een snuif cayennepeper en citroensap. Meng alles goed onder elkaar en laat de bouten even marineren.
1 scheutje olijfolie, 3 Wortels, 3 selder, 1 ajuin
2
Laat een flinke scheut olie heet worden in een tajine. Schil ondertussen de wortelen en spoel de selder onder koud water. Snijd de wortel, de selder en de ajuin in grote stukken.
TIPHeb je geen tajine voorhanden? Gebruik dan een gietijzeren stoofpot met dikke bodem.
1 kaneelstokje, 1 tl kurkuma, 1 tl korianderpoeder, 1 tl venkelpoeder, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje komijn, 1 snuifje garam masala
3
Kleur de bouten even aan in de hete olie. Giet de rest van de marinade erbij, laat nog kort even bakken en schep vervolgens de groenten erbij. Breng op smaak met de kruiden.
0,2 l witte wijn, 1 blik Tomatenblokjes
4
Blus de groenten met de witte wijn en voeg er de tomatenblokjes aan toe. Breng het geheel aan de kook en zet het deksel op de tajine. Laat minstens een uur sudderen.
0,2 l Water, tijm, 2 blaadjes laurier, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje gemberpoeder, 1 snuifje cayennepeper, 200 g couscous
5
Breng wat gezouten water aan de kook en voeg er de kruiden aan toe. Doe de couscous in een kom. Giet het kokende water op de couscous, dek af en laat 10 minuten wellen of tot al het vocht opgenomen is.
peterselie, 100 g Dadels
6
Pluk wat blaadjes van de peterselie en haal de pitten uit de dadels. Scheur de dadels in grote stukken en voeg ze toe aan de tajine. Laat de tajine nog even goed doorkoken.
7
Haal het deksel van de tajine, roer alles nog eens kort door elkaar en werk af met wat verse peterselie. Serveer de couscous erbij.
1
Hak het laatste stukje bot van de konijnenbouten en leg ze in een grote kom of ovenschaal. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Pel en rasp de look en de gember erbij. Giet ook de honing erbij en kruid bij met een snuif cayennepeper en citroensap. Meng alles goed onder elkaar en laat de bouten even marineren.
2
Laat een flinke scheut olie heet worden in een tajine. Schil ondertussen de wortelen en spoel de selder onder koud water. Snijd de wortel, de selder en de ajuin in grote stukken.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Konijnenbouten
4
Olijfolie
2 scheutjes
Peper
1 snuifje
Zout
1 snuifje
Look
2 teentjes
Gember
30 g
Honing
3 el
Cayennepeper
3 snuifjes
Citroensap
1
Wortels
3
Selder
3
Ajuin
1
Kaneelstokje
1
Kurkuma
1 tl
Korianderpoeder
1 tl
Venkelpoeder
1 tl
Komijn
1 snuifje
Garam masala
1 snuifje
Witte wijn
0,2 l
Tomatenblokjes
1 blik
Water
0,2 l
Tijm
Laurier
2 blaadjes
Paprikapoeder
1 snuifje
Gemberpoeder
1 snuifje
Couscous
200 g
Peterselie
Dadels
100 g
Tajine van konijn met dadels en couscous
Een tajine kennen we ondertussen allemaal. Zo'n dampende Noord-Afrikaanse stoofpot, daar kijkt quasi iedereen watertandend naar uit. In deze variant gaan konijn en dadels hand in hand.Instructies
4 konijnenbouten, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje peper, 1 snuifje zout, 2 teentjes Look, 30 g gember, 3 el honing, 1 snuifje cayennepeper, 1 citroen
1
Hak het laatste stukje bot van de konijnenbouten en leg ze in een grote kom of ovenschaal. Sprenkel er wat olijfolie over en kruid met peper en zout. Pel en rasp de look en de gember erbij. Giet ook de honing erbij en kruid bij met een snuif cayennepeper en citroensap. Meng alles goed onder elkaar en laat de bouten even marineren.
1 scheutje olijfolie, 3 Wortels, 3 selder, 1 ajuin
2
Laat een flinke scheut olie heet worden in een tajine. Schil ondertussen de wortelen en spoel de selder onder koud water. Snijd de wortel, de selder en de ajuin in grote stukken.
TIPHeb je geen tajine voorhanden? Gebruik dan een gietijzeren stoofpot met dikke bodem.
1 kaneelstokje, 1 tl kurkuma, 1 tl korianderpoeder, 1 tl venkelpoeder, 1 snuifje cayennepeper, 1 snuifje komijn, 1 snuifje garam masala
3
Kleur de bouten even aan in de hete olie. Giet de rest van de marinade erbij, laat nog kort even bakken en schep vervolgens de groenten erbij. Breng op smaak met de kruiden.
0,2 l witte wijn, 1 blik Tomatenblokjes
4
Blus de groenten met de witte wijn en voeg er de tomatenblokjes aan toe. Breng het geheel aan de kook en zet het deksel op de tajine. Laat minstens een uur sudderen.
0,2 l Water, tijm, 2 blaadjes laurier, 1 snuifje paprikapoeder, 1 snuifje gemberpoeder, 1 snuifje cayennepeper, 200 g couscous
5
Breng wat gezouten water aan de kook en voeg er de kruiden aan toe. Doe de couscous in een kom. Giet het kokende water op de couscous, dek af en laat 10 minuten wellen of tot al het vocht opgenomen is.
peterselie, 100 g Dadels
6
Pluk wat blaadjes van de peterselie en haal de pitten uit de dadels. Scheur de dadels in grote stukken en voeg ze toe aan de tajine. Laat de tajine nog even goed doorkoken.
7
Haal het deksel van de tajine, roer alles nog eens kort door elkaar en werk af met wat verse peterselie. Serveer de couscous erbij.