Wijting met beurre blanc van ansjovis, gebakken witte kool en mosterdaardappelen
Wijting met beurre blanc van ansjovis, gebakken witte kool en mosterdaardappelen
Wijting met beurre blanc van ansjovis, gebakken witte kool en mosterdaardappelen
Wijting met beurre blanc van ansjovis, gebakken witte kool en mosterdaardappelen
Ingrediënten
4 personen
Vastkokende aardappelen
800 g
Water
0,2 l
Vermout
0,2 l
Witte wijnazijn
0,1 l
Tijm
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Selder
1 stengel
Laurier
2 blaadjes
Peperbolletjes
Witte kolen
0,25
Ansjovisfilets
6
Graanmosterd
2 el
Zure room
2 el
Boter
1 klontje
Boter
Boter
100 g
Room
0,1 l
Wijting
600 g
Bieslook
0,5 bosjes
Engelse saus
1 scheutje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
800 g Vastkokende aardappelen
1
Spoel de aardappelen onder koud water en kook ze gaar in gezouten water.
0,2 l Water, 0,2 l vermout, 0,1 l Witte wijnazijn, tijm
2
Voor de basis van de beurre blanc brengen we een pot water aan de kook met vermout, azijn en enkele takjes tijm.
1 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 stengel selder, 2 blaadjes laurier, peperbolletjes
3
Voeg ook nog enkele smaakmakers toe: sjalot, look, laurier, gekneusde peperbollen en wat grof gesneden selder. Laat de basis voor de beurre blanc even inkoken.
1 Sjalotten, 0,25 Witte kolen, 6 ansjovisfilets
4
Doe al wat voorbereidend snijwerk: snijd de witte kool in hele fijne reepjes, alsook de sjalot en snijd de ansjovis fijn. Houd alles nog even apart.
5
Giet de basis voor de beurre blanc door een zeefje.
2 el graanmosterd, 2 el Zure room, 1 klontje boter
6
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn, spoel ze kort onder koud water en pel ze. Snijd de aardappelen in stukken en doe ze in een pot. Ga er kort met een pureestamper door maar plet ze niet te fijn. Voeg er de zure room en de graanmosterd aan toe en meng alles onder elkaar. Voeg er nog een klontje boter aan toe en kruid ze met peper en zout. Hou de aardappelen even warm.
boter, 0,1 l Room
7
Zet een pan en een wok op het vuur. Laat wat boter smelten in de wok en in de pan en breng wat van de gezeefde reductie aan de kook met de room.
600 g wijting
8
Kruid de vis met peper en zout en bak hem in de pan met boter.
9
Voeg de witte kool en de fijngesneden sjalot toe aan de wok en kruid met peper en zout. Laat de witte kool rustig bakken.
0,5 bosjes Bieslook
10
Snipper de bieslook fijn en meng hem onder de aardappelen.
100 g boter, 1 scheutje Engelse saus
11
Snijd de boter voor de beurre blanc in blokjes en roer ze onder de reductie met de room. Breng de beurre blanc op smaak met de Engelse saus, de fijngesneden ansjovis en een snuif peper.
12
Schep wat van de geplette aardappel op een bord, schep er wat gebakken witte kool op en leg er een stukje gebakken vis op. Werk af met de beurre blanc van ansjovis.
800 g Vastkokende aardappelen
1
Spoel de aardappelen onder koud water en kook ze gaar in gezouten water.
0,2 l Water, 0,2 l vermout, 0,1 l Witte wijnazijn, tijm
2
Voor de basis van de beurre blanc brengen we een pot water aan de kook met vermout, azijn en enkele takjes tijm.
1 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 stengel selder, 2 blaadjes laurier, peperbolletjes
3
Voeg ook nog enkele smaakmakers toe: sjalot, look, laurier, gekneusde peperbollen en wat grof gesneden selder. Laat de basis voor de beurre blanc even inkoken.
1 Sjalotten, 0,25 Witte kolen, 6 ansjovisfilets
4
Doe al wat voorbereidend snijwerk: snijd de witte kool in hele fijne reepjes, alsook de sjalot en snijd de ansjovis fijn. Houd alles nog even apart.
5
Giet de basis voor de beurre blanc door een zeefje.
2 el graanmosterd, 2 el Zure room, 1 klontje boter
6
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn, spoel ze kort onder koud water en pel ze. Snijd de aardappelen in stukken en doe ze in een pot. Ga er kort met een pureestamper door maar plet ze niet te fijn. Voeg er de zure room en de graanmosterd aan toe en meng alles onder elkaar. Voeg er nog een klontje boter aan toe en kruid ze met peper en zout. Hou de aardappelen even warm.
boter, 0,1 l Room
7
Zet een pan en een wok op het vuur. Laat wat boter smelten in de wok en in de pan en breng wat van de gezeefde reductie aan de kook met de room.
600 g wijting
8
Kruid de vis met peper en zout en bak hem in de pan met boter.
9
Voeg de witte kool en de fijngesneden sjalot toe aan de wok en kruid met peper en zout. Laat de witte kool rustig bakken.
0,5 bosjes Bieslook
10
Snipper de bieslook fijn en meng hem onder de aardappelen.
100 g boter, 1 scheutje Engelse saus
11
Snijd de boter voor de beurre blanc in blokjes en roer ze onder de reductie met de room. Breng de beurre blanc op smaak met de Engelse saus, de fijngesneden ansjovis en een snuif peper.
12
Schep wat van de geplette aardappel op een bord, schep er wat gebakken witte kool op en leg er een stukje gebakken vis op. Werk af met de beurre blanc van ansjovis.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
40m
Ingrediënten
Vastkokende aardappelen
800 g
Water
0,2 l
Vermout
0,2 l
Witte wijnazijn
0,1 l
Tijm
Sjalotten
2
Look
1 teentje
Selder
1 stengel
Laurier
2 blaadjes
Peperbolletjes
Witte kolen
0,25
Ansjovisfilets
6
Graanmosterd
2 el
Zure room
2 el
Boter
1 klontje
Boter
Boter
100 g
Room
0,1 l
Wijting
600 g
Bieslook
0,5 bosjes
Engelse saus
1 scheutje
Wijting met beurre blanc van ansjovis, gebakken witte kool en mosterdaardappelen
Wat is er beter dan een lekker stukje gebakken Noordzeevis? Jeroen kiest voor wijting en daarbij serveert hij pittige, geplette aardappelen, gebakken sliertjes witte kool en een rijke saus met stukjes ansjovis.Instructies
800 g Vastkokende aardappelen
1
Spoel de aardappelen onder koud water en kook ze gaar in gezouten water.
0,2 l Water, 0,2 l vermout, 0,1 l Witte wijnazijn, tijm
2
Voor de basis van de beurre blanc brengen we een pot water aan de kook met vermout, azijn en enkele takjes tijm.
1 Sjalotten, 1 teentje Look, 1 stengel selder, 2 blaadjes laurier, peperbolletjes
3
Voeg ook nog enkele smaakmakers toe: sjalot, look, laurier, gekneusde peperbollen en wat grof gesneden selder. Laat de basis voor de beurre blanc even inkoken.
1 Sjalotten, 0,25 Witte kolen, 6 ansjovisfilets
4
Doe al wat voorbereidend snijwerk: snijd de witte kool in hele fijne reepjes, alsook de sjalot en snijd de ansjovis fijn. Houd alles nog even apart.
5
Giet de basis voor de beurre blanc door een zeefje.
2 el graanmosterd, 2 el Zure room, 1 klontje boter
6
Giet de aardappelen af wanneer ze gaar zijn, spoel ze kort onder koud water en pel ze. Snijd de aardappelen in stukken en doe ze in een pot. Ga er kort met een pureestamper door maar plet ze niet te fijn. Voeg er de zure room en de graanmosterd aan toe en meng alles onder elkaar. Voeg er nog een klontje boter aan toe en kruid ze met peper en zout. Hou de aardappelen even warm.
boter, 0,1 l Room
7
Zet een pan en een wok op het vuur. Laat wat boter smelten in de wok en in de pan en breng wat van de gezeefde reductie aan de kook met de room.
600 g wijting
8
Kruid de vis met peper en zout en bak hem in de pan met boter.
9
Voeg de witte kool en de fijngesneden sjalot toe aan de wok en kruid met peper en zout. Laat de witte kool rustig bakken.
0,5 bosjes Bieslook
10
Snipper de bieslook fijn en meng hem onder de aardappelen.
100 g boter, 1 scheutje Engelse saus
11
Snijd de boter voor de beurre blanc in blokjes en roer ze onder de reductie met de room. Breng de beurre blanc op smaak met de Engelse saus, de fijngesneden ansjovis en een snuif peper.
12
Schep wat van de geplette aardappel op een bord, schep er wat gebakken witte kool op en leg er een stukje gebakken vis op. Werk af met de beurre blanc van ansjovis.