dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Zwaardvis met harissa, nieuwe aardappelen met yoghurt en venkelsalade met radijs (thumbnail)Zwaardvis met harissa, nieuwe aardappelen met yoghurt en venkelsalade met radijs

Zwaardvis met harissa, nieuwe aardappelen met yoghurt en venkelsalade met radijs

40m
16
-
2.8K
Recepten

Zwaardvis met harissa, nieuwe aardappelen met yoghurt en venkelsalade met radijs

Een zalig stuk gegrilde vis met de pittige smaak van harissa, een lauwe salade met nieuwe aardappelen, yoghurt, veel groene kruiden en krokante venkel. Meer heb je niet nodig om een lekkere en evenwichtige maaltijd op tafel te toveren.
Zwaardvis met harissa, nieuwe aardappelen met yoghurt en venkelsalade met radijs (thumbnail)Zwaardvis met harissa, nieuwe aardappelen met yoghurt en venkelsalade met radijs

Zwaardvis met harissa, nieuwe aardappelen met yoghurt en venkelsalade met radijs

40m
16
-
2.8K
Recepten

Zwaardvis met harissa, nieuwe aardappelen met yoghurt en venkelsalade met radijs

Een zalig stuk gegrilde vis met de pittige smaak van harissa, een lauwe salade met nieuwe aardappelen, yoghurt, veel groene kruiden en krokante venkel. Meer heb je niet nodig om een lekkere en evenwichtige maaltijd op tafel te toveren.
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd40m
Ingrediënten16
Beoordeling-
Aantal likes2.8K

Ingrediënten

4 personen
Primeuraardappelen
600 g
Radijzen
0,5 bosjes
Venkels
0,5
Ijsblokjes
Zwaardvisfilets
600 g
Harissa
1 el
Olijfolie
2 scheutjes
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Venkelzaad
1 snuifje
Griekse yoghurt
2 el
Mayonaise
2 el
Lente-uien
2 stengels
Kervel
Dille
Mierikswortel pasta
1 el
Xeresazijn
1 scheutje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

600 g primeuraardappelen
1
Spoel de aardappelen onder koud water en kook ze in de schil gaar in gezouten water. Pel een teenje look en kook hem nog even mee met de aardappelen.
0,5 bosjes radijzen, 0,5 venkels, ijsblokjes
2
Vul een kom met ijsblokjes en water. Spoel de radijzen en snijd ze in 2. Snijd de radijsjes en de venkel met de mandoline in hele fijne plakjes en bewaar ze op het ijswater.
600 g zwaardvisfilets, 1 el Harissa, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje Venkelzaad
3
Doe een scheut olijfolie met het sap van een limoen, de harissa, wat gerookt paprikapoeder, een snuifje venkelpoeder en wat  zout in een kommetje en meng alles met een penseel. Kruid de vis met wat zout en smeer hem in met de marinade. Laat de vis even marineren.
2 el Griekse yoghurt, 2 el mayonaise
4
Schep de mayonaise en de yoghurt in een kom.
2 stengels lente-uien, kervel, dille, 1 el mierikswortel pasta
5
Snijd de lente-ui fijn en voeg hem toe aan de yoghurt en de mayonaise, gevolgd door wat fijngesneden kervel en dille en een eetlepel mierikswortelpasta.
6
Haal de look uit het water van de aardappelen en giet de aardappelen af en spoel ze even onder koud water. De bedoeling is om een lauwe aardappelsalade te krijgen, dus laat ze zeker niet volledig afkoelen.
7
Pel de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in de mengkom bij de Griekse yoghurt, de mayonaise en de kruiden.
1 scheutje olijfolie, 1 scheutje xeresazijn
8
Haal de venkel en de radijsjes uit het ijswater en laat ze even uitlekken. Doe ze in een kom en sprenkel er wat olijfolie en wat azijn over. Kruid met peper en zout.
9
Plet de look en voeg hem toe aan de aardappelsalade. Kruid de salade met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.
10
Gril de zwaardvis op de hete grill.
11
Snijd de zwaardvis in plakjes en leg ze op een groot bord en schep er een lepel aardappelsla bij. Werk af met de venkelsalade.
1
Spoel de aardappelen onder koud water en kook ze in de schil gaar in gezouten water. Pel een teenje look en kook hem nog even mee met de aardappelen.
2
Vul een kom met ijsblokjes en water. Spoel de radijzen en snijd ze in 2. Snijd de radijsjes en de venkel met de mandoline in hele fijne plakjes en bewaar ze op het ijswater.

Instructies

600 g primeuraardappelen
1
Spoel de aardappelen onder koud water en kook ze in de schil gaar in gezouten water. Pel een teenje look en kook hem nog even mee met de aardappelen.
0,5 bosjes radijzen, 0,5 venkels, ijsblokjes
2
Vul een kom met ijsblokjes en water. Spoel de radijzen en snijd ze in 2. Snijd de radijsjes en de venkel met de mandoline in hele fijne plakjes en bewaar ze op het ijswater.
600 g zwaardvisfilets, 1 el Harissa, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje Venkelzaad
3
Doe een scheut olijfolie met het sap van een limoen, de harissa, wat gerookt paprikapoeder, een snuifje venkelpoeder en wat  zout in een kommetje en meng alles met een penseel. Kruid de vis met wat zout en smeer hem in met de marinade. Laat de vis even marineren.
2 el Griekse yoghurt, 2 el mayonaise
4
Schep de mayonaise en de yoghurt in een kom.
2 stengels lente-uien, kervel, dille, 1 el mierikswortel pasta
5
Snijd de lente-ui fijn en voeg hem toe aan de yoghurt en de mayonaise, gevolgd door wat fijngesneden kervel en dille en een eetlepel mierikswortelpasta.
6
Haal de look uit het water van de aardappelen en giet de aardappelen af en spoel ze even onder koud water. De bedoeling is om een lauwe aardappelsalade te krijgen, dus laat ze zeker niet volledig afkoelen.
7
Pel de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in de mengkom bij de Griekse yoghurt, de mayonaise en de kruiden.
1 scheutje olijfolie, 1 scheutje xeresazijn
8
Haal de venkel en de radijsjes uit het ijswater en laat ze even uitlekken. Doe ze in een kom en sprenkel er wat olijfolie en wat azijn over. Kruid met peper en zout.
9
Plet de look en voeg hem toe aan de aardappelsalade. Kruid de salade met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.
10
Gril de zwaardvis op de hete grill.
11
Snijd de zwaardvis in plakjes en leg ze op een groot bord en schep er een lepel aardappelsla bij. Werk af met de venkelsalade.
1
Spoel de aardappelen onder koud water en kook ze in de schil gaar in gezouten water. Pel een teenje look en kook hem nog even mee met de aardappelen.
2
Vul een kom met ijsblokjes en water. Spoel de radijzen en snijd ze in 2. Snijd de radijsjes en de venkel met de mandoline in hele fijne plakjes en bewaar ze op het ijswater.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Zwaardvis met harissa, nieuwe aardappelen met yoghurt en venkelsalade met radijs (thumbnail)Zwaardvis met harissa, nieuwe aardappelen met yoghurt en venkelsalade met radijs
4 personen
40m
Ingrediënten
Primeuraardappelen
600 g
Radijzen
0,5 bosjes
Venkels
0,5
Ijsblokjes
Zwaardvisfilets
600 g
Harissa
1 el
Olijfolie
2 scheutjes
Gerookt paprikapoeder
1 snuifje
Venkelzaad
1 snuifje
Griekse yoghurt
2 el
Mayonaise
2 el
Lente-uien
2 stengels
Kervel
Dille
Mierikswortel pasta
1 el
Xeresazijn
1 scheutje

Zwaardvis met harissa, nieuwe aardappelen met yoghurt en venkelsalade met radijs

Een zalig stuk gegrilde vis met de pittige smaak van harissa, een lauwe salade met nieuwe aardappelen, yoghurt, veel groene kruiden en krokante venkel. Meer heb je niet nodig om een lekkere en evenwichtige maaltijd op tafel te toveren.
Instructies
600 g primeuraardappelen
1
Spoel de aardappelen onder koud water en kook ze in de schil gaar in gezouten water. Pel een teenje look en kook hem nog even mee met de aardappelen.
0,5 bosjes radijzen, 0,5 venkels, ijsblokjes
2
Vul een kom met ijsblokjes en water. Spoel de radijzen en snijd ze in 2. Snijd de radijsjes en de venkel met de mandoline in hele fijne plakjes en bewaar ze op het ijswater.
600 g zwaardvisfilets, 1 el Harissa, 1 scheutje olijfolie, 1 snuifje gerookt paprikapoeder, 1 snuifje Venkelzaad
3
Doe een scheut olijfolie met het sap van een limoen, de harissa, wat gerookt paprikapoeder, een snuifje venkelpoeder en wat  zout in een kommetje en meng alles met een penseel. Kruid de vis met wat zout en smeer hem in met de marinade. Laat de vis even marineren.
2 el Griekse yoghurt, 2 el mayonaise
4
Schep de mayonaise en de yoghurt in een kom.
2 stengels lente-uien, kervel, dille, 1 el mierikswortel pasta
5
Snijd de lente-ui fijn en voeg hem toe aan de yoghurt en de mayonaise, gevolgd door wat fijngesneden kervel en dille en een eetlepel mierikswortelpasta.
6
Haal de look uit het water van de aardappelen en giet de aardappelen af en spoel ze even onder koud water. De bedoeling is om een lauwe aardappelsalade te krijgen, dus laat ze zeker niet volledig afkoelen.
7
Pel de aardappelen, snijd ze in stukken en doe ze in de mengkom bij de Griekse yoghurt, de mayonaise en de kruiden.
1 scheutje olijfolie, 1 scheutje xeresazijn
8
Haal de venkel en de radijsjes uit het ijswater en laat ze even uitlekken. Doe ze in een kom en sprenkel er wat olijfolie en wat azijn over. Kruid met peper en zout.
9
Plet de look en voeg hem toe aan de aardappelsalade. Kruid de salade met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.
10
Gril de zwaardvis op de hete grill.
11
Snijd de zwaardvis in plakjes en leg ze op een groot bord en schep er een lepel aardappelsla bij. Werk af met de venkelsalade.