Crème van geitenkaas en gemarineerde groenten
Crème van geitenkaas en gemarineerde groenten
Crème van geitenkaas en gemarineerde groenten
Crème van geitenkaas en gemarineerde groenten
Ingrediënten
4 personen
Fijne olijfolie
1 scheutje
Witte wijnazijn
0,25 l
Water
0,25 l
Suiker
5 g
Mosterdzaadgeel
1 el
Peperbolletjes
6
Zout
1 snuifje
Radijzen
10
Koolrabi
1
Komkommers
0,5
Geitenkaasvers
200 g
Karnemelkongezoet
1 scheutje
Cayennepeper
1 snuifje
Citroenen
0,5
Tuinkers
0,5 bakje
Benodigdheden
Blender, een blender, een zeef, een uitsteekring of dresseerring van 4 cm doorsnede, een plastic spuitzak
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
De marinade
1
Meng het water met de witte wijnazijn en verwarm het mengsel in een potje.
2
Schep de suiker erbij, samen met het mosterdzaad, de gekneusde peperbollen en een snuifje zout.
3
Breng de marinade even tot tegen het kookpunt en zet het vuur daarna af.
De groenten
4
Spoel alle groenten in ruim water.
5
Verwijder het loof van de radijsjes en snij ze in fijne rondjes.
6
Snij de knol van de koolrabi in schijfjes van enkele millimeter dik. De taaie steel en het loof gebruik je niet. Gebruik daarna een uitsteekkring of een dresseerring om perfecte cirkels uit de schijfjes koolrabi te steken.
7
Doe de schijfjes radijs en koolrabi in een mengschaal en schenk er de gezeefde warme marinade bovenop. (Vermijd dat de peperbolletjes en het mosterdzaad bij de groenten terecht komen.)
8
Plaats een deksel of een vel vershoudfolie over de mengschaal en laat de bereiding afkoelen in de koelkast.
De crème van geitenkaas
9
Snij de geitenkaas in stukjes en doe ze in de mengbeker van de blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
10
Schenk er een beetje ongezoete karnemelk bij. (Begin met een voorzichtig scheutje, zodat de kaasbereiding niet te lopend wordt.)
11
Voeg een scheutje citroensap en een klein snuifje cayennepeper toe.
12
Mix het mengsel tot een gladde crème en voeg naar smaak wat extra citroensap of cayennepeper toe.
13
Giet of schep de crème in een (plastic) spuitzak en laat het mengsel afkoelen en wat opstijven in de koelkast. Reken zeker een uurtje als je heel verse kaas hebt gebruikt.
Afwerking
14
Was de komkommer en snij de groente in lange dunne plakjes. Snij vervolgens de plakjes in fijne sliertjes (julienne).
15
Neem de afgekoelde marinade uit de koelkast en strooi er de julienne van komkommer bij.
16
Zet de afgesloten schaal nog een kwartiertje in de koelkast. Laat de gemarineerde groenten nadien uitlekken in een zeef.
17
Zet de borden klaar en spuit in het midden van elk bord een flinke toef van de kaascrème.
18
Drapeer een selectie van de fijne groenten over en rond de crème van geitenkaas. Laat je creativiteit werken! Tip: Doorgewinterde vleeseeters kunnen er eventueel ook enkele snippers gedroogde ham aan toevoegen.
19
Snipper wat tuinkers over elke portie en druppel er een beetje fijne olijfolie over.
De marinade
1
Meng het water met de witte wijnazijn en verwarm het mengsel in een potje.
2
Schep de suiker erbij, samen met het mosterdzaad, de gekneusde peperbollen en een snuifje zout.
3
Breng de marinade even tot tegen het kookpunt en zet het vuur daarna af.
De groenten
4
Spoel alle groenten in ruim water.
5
Verwijder het loof van de radijsjes en snij ze in fijne rondjes.
6
Snij de knol van de koolrabi in schijfjes van enkele millimeter dik. De taaie steel en het loof gebruik je niet. Gebruik daarna een uitsteekkring of een dresseerring om perfecte cirkels uit de schijfjes koolrabi te steken.
7
Doe de schijfjes radijs en koolrabi in een mengschaal en schenk er de gezeefde warme marinade bovenop. (Vermijd dat de peperbolletjes en het mosterdzaad bij de groenten terecht komen.)
8
Plaats een deksel of een vel vershoudfolie over de mengschaal en laat de bereiding afkoelen in de koelkast.
De crème van geitenkaas
9
Snij de geitenkaas in stukjes en doe ze in de mengbeker van de blender.
Advertentie
Op zoek naar dezelfde blender als Jeroen? Geniet nu van de KitchenAid Black Friday kortingen!
10
Schenk er een beetje ongezoete karnemelk bij. (Begin met een voorzichtig scheutje, zodat de kaasbereiding niet te lopend wordt.)
11
Voeg een scheutje citroensap en een klein snuifje cayennepeper toe.
12
Mix het mengsel tot een gladde crème en voeg naar smaak wat extra citroensap of cayennepeper toe.
13
Giet of schep de crème in een (plastic) spuitzak en laat het mengsel afkoelen en wat opstijven in de koelkast. Reken zeker een uurtje als je heel verse kaas hebt gebruikt.
Afwerking
14
Was de komkommer en snij de groente in lange dunne plakjes. Snij vervolgens de plakjes in fijne sliertjes (julienne).
15
Neem de afgekoelde marinade uit de koelkast en strooi er de julienne van komkommer bij.
16
Zet de afgesloten schaal nog een kwartiertje in de koelkast. Laat de gemarineerde groenten nadien uitlekken in een zeef.
17
Zet de borden klaar en spuit in het midden van elk bord een flinke toef van de kaascrème.
18
Drapeer een selectie van de fijne groenten over en rond de crème van geitenkaas. Laat je creativiteit werken! Tip: Doorgewinterde vleeseeters kunnen er eventueel ook enkele snippers gedroogde ham aan toevoegen.
19
Snipper wat tuinkers over elke portie en druppel er een beetje fijne olijfolie over.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
30m
Ingrediënten
Fijne olijfolie
1 scheutje
Witte wijnazijn
0,25 l
Water
0,25 l
Suiker
5 g
Mosterdzaadgeel
1 el
Peperbolletjes
6
Zout
1 snuifje
Radijzen
10
Koolrabi
1
Komkommers
0,5
Geitenkaasvers
200 g
Karnemelkongezoet
1 scheutje
Cayennepeper
1 snuifje
Citroenen
0,5
Tuinkers
0,5 bakje
Crème van geitenkaas en gemarineerde groenten
Dit frisse vegetarische voorgerecht op basis van verse geitenkaas en biogroenten is de perfecte start voor een zomers menu of een barbecuefeestje. Nog niet zo veel honger? Dan brengt dit kleurige bordje pit daar wel verandering in!Instructies
De marinade
1
Meng het water met de witte wijnazijn en verwarm het mengsel in een potje.
2
Schep de suiker erbij, samen met het mosterdzaad, de gekneusde peperbollen en een snuifje zout.
3
Breng de marinade even tot tegen het kookpunt en zet het vuur daarna af.
De groenten
4
Spoel alle groenten in ruim water.
5
Verwijder het loof van de radijsjes en snij ze in fijne rondjes.
6
Snij de knol van de koolrabi in schijfjes van enkele millimeter dik. De taaie steel en het loof gebruik je niet. Gebruik daarna een uitsteekkring of een dresseerring om perfecte cirkels uit de schijfjes koolrabi te steken.
7
Doe de schijfjes radijs en koolrabi in een mengschaal en schenk er de gezeefde warme marinade bovenop. (Vermijd dat de peperbolletjes en het mosterdzaad bij de groenten terecht komen.)
8
Plaats een deksel of een vel vershoudfolie over de mengschaal en laat de bereiding afkoelen in de koelkast.
De crème van geitenkaas
9
Snij de geitenkaas in stukjes en doe ze in de mengbeker van de blender.
10
Schenk er een beetje ongezoete karnemelk bij. (Begin met een voorzichtig scheutje, zodat de kaasbereiding niet te lopend wordt.)
11
Voeg een scheutje citroensap en een klein snuifje cayennepeper toe.
12
Mix het mengsel tot een gladde crème en voeg naar smaak wat extra citroensap of cayennepeper toe.
13
Giet of schep de crème in een (plastic) spuitzak en laat het mengsel afkoelen en wat opstijven in de koelkast. Reken zeker een uurtje als je heel verse kaas hebt gebruikt.
Afwerking
14
Was de komkommer en snij de groente in lange dunne plakjes. Snij vervolgens de plakjes in fijne sliertjes (julienne).
15
Neem de afgekoelde marinade uit de koelkast en strooi er de julienne van komkommer bij.
16
Zet de afgesloten schaal nog een kwartiertje in de koelkast. Laat de gemarineerde groenten nadien uitlekken in een zeef.
17
Zet de borden klaar en spuit in het midden van elk bord een flinke toef van de kaascrème.
18
Drapeer een selectie van de fijne groenten over en rond de crème van geitenkaas. Laat je creativiteit werken! Tip: Doorgewinterde vleeseeters kunnen er eventueel ook enkele snippers gedroogde ham aan toevoegen.
19
Snipper wat tuinkers over elke portie en druppel er een beetje fijne olijfolie over.