Gevulde aardappel met pittig varkensgehakt en tomatensalsa
Gevulde aardappel met pittig varkensgehakt en tomatensalsa
Gevulde aardappel met pittig varkensgehakt en tomatensalsa
Gevulde aardappel met pittig varkensgehakt en tomatensalsa
Ingrediënten
4 personen
Varkensgehakt
250 g
Cayennepeper
0,5 tl
Platte peterselie (vers)fijngehakt
2 el
Muntfijngehakt
2 el
Vastkokende aardappelen
8
Olijfolie
Boter
25 g
Gerookt paprikapoeder
0,5 tl
Zure room
100 g
Zout
Kerstomaten
350 g
Sjalottenfijngesnipperd
1
Bruine suiker
80 g
Wittewijnazijn
70 ml
Paprikapoeder
0,5 tl
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Prik de aardappelen rondom in met een vork, bestrijk ze met olie, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 1 uur in de oven.
3
Laat de aardappelen afkoelen, snijd ze in de lengte door en schep er het zachte kruim uit. Dit kan je eventueel bewaren voor een ander gerecht.
4
Breng ondertussen de gehalveerde kerstomaten met het sjalotje, de bruine suiker, witte wijnazijn en paprikapoeder aan de kook. Laat 30 minuten sudderen op een zacht vuur.
5
Smelt de boter met het gerookt paprikapoeder. Meng goed. Wentel de uitgeholde aardappelhelften door de boter. Leg ze met de snijkant naar boven op de bakplaat en zet 15 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
6
Bak ondertussen het gehakt in een droge koekenpan rul. Kruid met het cayennepeper en zout en meng er de peterselie en munt onder.
7
Vul de aardappeltaco’s met de tomatensalsa en het gehakt. Schep er een lepeltje zure room op, kruid met wat peper en serveer meteen.
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Prik de aardappelen rondom in met een vork, bestrijk ze met olie, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 1 uur in de oven.
3
Laat de aardappelen afkoelen, snijd ze in de lengte door en schep er het zachte kruim uit. Dit kan je eventueel bewaren voor een ander gerecht.
4
Breng ondertussen de gehalveerde kerstomaten met het sjalotje, de bruine suiker, witte wijnazijn en paprikapoeder aan de kook. Laat 30 minuten sudderen op een zacht vuur.
5
Smelt de boter met het gerookt paprikapoeder. Meng goed. Wentel de uitgeholde aardappelhelften door de boter. Leg ze met de snijkant naar boven op de bakplaat en zet 15 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
6
Bak ondertussen het gehakt in een droge koekenpan rul. Kruid met het cayennepeper en zout en meng er de peterselie en munt onder.
7
Vul de aardappeltaco’s met de tomatensalsa en het gehakt. Schep er een lepeltje zure room op, kruid met wat peper en serveer meteen.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
2u 25m
Ingrediënten
Varkensgehakt
250 g
Cayennepeper
0,5 tl
Platte peterselie (vers)fijngehakt
2 el
Muntfijngehakt
2 el
Vastkokende aardappelen
8
Olijfolie
Boter
25 g
Gerookt paprikapoeder
0,5 tl
Zure room
100 g
Zout
Kerstomaten
350 g
Sjalottenfijngesnipperd
1
Bruine suiker
80 g
Wittewijnazijn
70 ml
Paprikapoeder
0,5 tl
Gevulde aardappel met pittig varkensgehakt en tomatensalsa
Gevulde aardappel, dat is snel, makkelijk en o-ver-heerlijk. Ga de Mexicaanse toer op en vul je aardappelen met gehakt, zure room en een frisse tomatensalsa.Instructies
1
Verwarm de oven voor op 200°C.
2
Prik de aardappelen rondom in met een vork, bestrijk ze met olie, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 1 uur in de oven.
3
Laat de aardappelen afkoelen, snijd ze in de lengte door en schep er het zachte kruim uit. Dit kan je eventueel bewaren voor een ander gerecht.
4
Breng ondertussen de gehalveerde kerstomaten met het sjalotje, de bruine suiker, witte wijnazijn en paprikapoeder aan de kook. Laat 30 minuten sudderen op een zacht vuur.
5
Smelt de boter met het gerookt paprikapoeder. Meng goed. Wentel de uitgeholde aardappelhelften door de boter. Leg ze met de snijkant naar boven op de bakplaat en zet 15 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn.
6
Bak ondertussen het gehakt in een droge koekenpan rul. Kruid met het cayennepeper en zout en meng er de peterselie en munt onder.
7
Vul de aardappeltaco’s met de tomatensalsa en het gehakt. Schep er een lepeltje zure room op, kruid met wat peper en serveer meteen.