dako logo
Populaire thema's
Zoeken op
Gehaktballetjes met krieken en kervelpuree (thumbnail)Gehaktballetjes met krieken en kervelpuree

Gehaktballetjes met krieken en kervelpuree

35m
0
-
517
Recepten

Gehaktballetjes met krieken en kervelpuree

Verzot op gehakballetjes met krieken? Probeer dan eens deze heerlijke combinatie met kervelpuree. Smakelijk!
Gehaktballetjes met krieken en kervelpuree (thumbnail)Gehaktballetjes met krieken en kervelpuree

Gehaktballetjes met krieken en kervelpuree

35m
0
-
517
Recepten

Gehaktballetjes met krieken en kervelpuree

Verzot op gehakballetjes met krieken? Probeer dan eens deze heerlijke combinatie met kervelpuree. Smakelijk!
Type gerechtHoofdgerecht
Totale tijd35m
Ingrediënten0
Beoordeling-
Aantal likes517

Ingrediënten

4 personen
Aardappelen
800 g
Kervel
1 bosje
Melk
Peper
Zout
Nootmuskaat
Gemengd gehakt
700 g
Ei
1
Paneermeel
60 g
Olie
1 el
Krieken
500 g
Suiker
45 g
Maïzena
1 el
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden

Instructies

1
Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water.
2
Meng intussen het gehakt met het losgeklopt ei, paneermeel, peper en zout. Rol er balletjes van en bak de balletjes in een pan met wat olie tot ze mooi goudbruin zijn.
3
Maak intussen de warme krieken. Doe een beetje van het kriekensap in een kommetje of tas en meng er het aardappelzetmeel of de maïzena onder. Klop goed los.
4
Doe de rest van de krieken met het sap in een steelpannetje. Voeg er de maïzena bij en roer voorzichtig tijdens het opwarmen zodat het sap mooi kan indikken.
5
Hak de helft van de kervel fijn.
6
Plet de aardappelen en meng er de kervel onder. Doe er wat melk bij, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Pureer tot een mooi geheel en houd warm.
7
Schep de kervelpuree op de borden. Schik er de gehaktballetjes bij en lepel er wat warme krieken op. Werk af met wat verse kervel.
1
Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water.
2
Meng intussen het gehakt met het losgeklopt ei, paneermeel, peper en zout. Rol er balletjes van en bak de balletjes in een pan met wat olie tot ze mooi goudbruin zijn.

Instructies

1
Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water.
2
Meng intussen het gehakt met het losgeklopt ei, paneermeel, peper en zout. Rol er balletjes van en bak de balletjes in een pan met wat olie tot ze mooi goudbruin zijn.
3
Maak intussen de warme krieken. Doe een beetje van het kriekensap in een kommetje of tas en meng er het aardappelzetmeel of de maïzena onder. Klop goed los.
4
Doe de rest van de krieken met het sap in een steelpannetje. Voeg er de maïzena bij en roer voorzichtig tijdens het opwarmen zodat het sap mooi kan indikken.
5
Hak de helft van de kervel fijn.
6
Plet de aardappelen en meng er de kervel onder. Doe er wat melk bij, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Pureer tot een mooi geheel en houd warm.
7
Schep de kervelpuree op de borden. Schik er de gehaktballetjes bij en lepel er wat warme krieken op. Werk af met wat verse kervel.
1
Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water.
2
Meng intussen het gehakt met het losgeklopt ei, paneermeel, peper en zout. Rol er balletjes van en bak de balletjes in een pan met wat olie tot ze mooi goudbruin zijn.

Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
dako logo
Gehaktballetjes met krieken en kervelpuree (thumbnail)Gehaktballetjes met krieken en kervelpuree
4 personen
35m
Ingrediënten
Aardappelen
800 g
Kervel
1 bosje
Melk
Peper
Zout
Nootmuskaat
Gemengd gehakt
700 g
Ei
1
Paneermeel
60 g
Olie
1 el
Krieken
500 g
Suiker
45 g
Maïzena
1 el

Gehaktballetjes met krieken en kervelpuree

Verzot op gehakballetjes met krieken? Probeer dan eens deze heerlijke combinatie met kervelpuree. Smakelijk!
Instructies
1
Schil de aardappelen en kook ze beetgaar in gezouten water.
2
Meng intussen het gehakt met het losgeklopt ei, paneermeel, peper en zout. Rol er balletjes van en bak de balletjes in een pan met wat olie tot ze mooi goudbruin zijn.
3
Maak intussen de warme krieken. Doe een beetje van het kriekensap in een kommetje of tas en meng er het aardappelzetmeel of de maïzena onder. Klop goed los.
4
Doe de rest van de krieken met het sap in een steelpannetje. Voeg er de maïzena bij en roer voorzichtig tijdens het opwarmen zodat het sap mooi kan indikken.
5
Hak de helft van de kervel fijn.
6
Plet de aardappelen en meng er de kervel onder. Doe er wat melk bij, kruid met peper, zout en nootmuskaat. Pureer tot een mooi geheel en houd warm.
7
Schep de kervelpuree op de borden. Schik er de gehaktballetjes bij en lepel er wat warme krieken op. Werk af met wat verse kervel.