Linzensla met verse kruiden, feta en een zoetzure dressing
Linzensla met verse kruiden, feta en een zoetzure dressing
Linzensla met verse kruiden, feta en een zoetzure dressing
Linzensla met verse kruiden, feta en een zoetzure dressing
Ingrediënten
4 personen
Linzen
400 g
Feta
200 g
Peterselie
handvol
Rucola
handvol
Honing
0,5 dl
Appelazijn
0,04 l
Notenolie
1 scheutje
Tijm
4 takjes
Druivenpitolie
0,5 dl
Lente-ui
1 bosje
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Linzensla met verse kruiden, feta en een zoetzure dressing
400 g Linzen, 200 g feta, handvol peterselie, handvol Rucola, 0,5 dl honing, 0,04 l appelazijn, 1 scheutje notenolie, 4 takjes tijm, 0,5 dl druivenpitolie, 1 bosje lente-ui
1
Kook de linzen gaar zoals aangegeven op de verpakking. (Laat de linzen indien nodig vooraf weken in koud water. De duurtijd kan sterk verschillen. Kijk daarvoor op de verpakking.)
2
Giet de gekookte linzen af en spoel ze onder koud water. Zet de peulvruchtjes opzij.
3
Intussen bereiden we de dressing voor de linzensalade. Neem hiervoor een kom en meng daarin de honing, de ciderazijn, de notenolie en de druivenpitolie. (Gebruik druivenpitolie die koud geperst werd, of vervang ze door fijne olijfolie.)
4
Rits de blaadjes van de takjes verse tijm en hak ze fijn. Voeg de tijm toe aan de vinaigrette en kruid naar smaak met peper van de molen en een snuifje zout.
5
Meng de vinaigrette onder de afgekoelde linzen.
6
Snij de feta in dobbelsteentjes en snipper het witte en lichtgroene deel van de lente-uitjes (pijpajuintjes) fijn.
7
Snipper ook de bladpeterselie in fijne stukjes en doe hetzelfde met de blaadjes rucola.
8
Meng vlak voor het serveren de Griekse feta, de uitjes, de bladpeterselie en de rucola door de linzensla.
Linzensla met verse kruiden, feta en een zoetzure dressing
400 g Linzen, 200 g feta, handvol peterselie, handvol Rucola, 0,5 dl honing, 0,04 l appelazijn, 1 scheutje notenolie, 4 takjes tijm, 0,5 dl druivenpitolie, 1 bosje lente-ui
1
Kook de linzen gaar zoals aangegeven op de verpakking. (Laat de linzen indien nodig vooraf weken in koud water. De duurtijd kan sterk verschillen. Kijk daarvoor op de verpakking.)
2
Giet de gekookte linzen af en spoel ze onder koud water. Zet de peulvruchtjes opzij.
3
Intussen bereiden we de dressing voor de linzensalade. Neem hiervoor een kom en meng daarin de honing, de ciderazijn, de notenolie en de druivenpitolie. (Gebruik druivenpitolie die koud geperst werd, of vervang ze door fijne olijfolie.)
4
Rits de blaadjes van de takjes verse tijm en hak ze fijn. Voeg de tijm toe aan de vinaigrette en kruid naar smaak met peper van de molen en een snuifje zout.
5
Meng de vinaigrette onder de afgekoelde linzen.
6
Snij de feta in dobbelsteentjes en snipper het witte en lichtgroene deel van de lente-uitjes (pijpajuintjes) fijn.
7
Snipper ook de bladpeterselie in fijne stukjes en doe hetzelfde met de blaadjes rucola.
8
Meng vlak voor het serveren de Griekse feta, de uitjes, de bladpeterselie en de rucola door de linzensla.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
1u
Ingrediënten
Linzen
400 g
Feta
200 g
Peterselie
handvol
Rucola
handvol
Honing
0,5 dl
Appelazijn
0,04 l
Notenolie
1 scheutje
Tijm
4 takjes
Druivenpitolie
0,5 dl
Lente-ui
1 bosje
Linzensla met verse kruiden, feta en een zoetzure dressing
Je bestelt bij de slager een ouderwets gezellige fondueschotel of een schaaltje vlees voor gourmet, maar je wil nog altijd je kookkunsten etaleren aan je gasten? Dat kan je doen met de bereidingen die je bij het vlees serveert. Dit linzenslaatje is bijvoorbeeld een van Jeroens favorieten.Instructies
Linzensla met verse kruiden, feta en een zoetzure dressing
400 g Linzen, 200 g feta, handvol peterselie, handvol Rucola, 0,5 dl honing, 0,04 l appelazijn, 1 scheutje notenolie, 4 takjes tijm, 0,5 dl druivenpitolie, 1 bosje lente-ui
1
Kook de linzen gaar zoals aangegeven op de verpakking. (Laat de linzen indien nodig vooraf weken in koud water. De duurtijd kan sterk verschillen. Kijk daarvoor op de verpakking.)
2
Giet de gekookte linzen af en spoel ze onder koud water. Zet de peulvruchtjes opzij.
3
Intussen bereiden we de dressing voor de linzensalade. Neem hiervoor een kom en meng daarin de honing, de ciderazijn, de notenolie en de druivenpitolie. (Gebruik druivenpitolie die koud geperst werd, of vervang ze door fijne olijfolie.)
4
Rits de blaadjes van de takjes verse tijm en hak ze fijn. Voeg de tijm toe aan de vinaigrette en kruid naar smaak met peper van de molen en een snuifje zout.
5
Meng de vinaigrette onder de afgekoelde linzen.
6
Snij de feta in dobbelsteentjes en snipper het witte en lichtgroene deel van de lente-uitjes (pijpajuintjes) fijn.
7
Snipper ook de bladpeterselie in fijne stukjes en doe hetzelfde met de blaadjes rucola.
8
Meng vlak voor het serveren de Griekse feta, de uitjes, de bladpeterselie en de rucola door de linzensla.