Zeebaars met groenten in oven en puree
Zeebaars met groenten in oven en puree
Zeebaars met groenten in oven en puree
Zeebaars met groenten in oven en puree
Ingrediënten
4 personen
Olijvenkleine ontpitte
100 g
Olijfoliefijne
0,1 l
Zeebaarzen400 tot 600 g/stuk, ontweid en ontschubd
2
Tomaten
3
Venkels
0,5
Worteldikke
1
Sjalotten
1
Look
2 teentjes
Artisjokhartenopgelegd
150 g
Rozemarijn
1 takje
Oregano
Bieslookof peterselie
Olijfolie
0,2 l
Peper
Zout
Kappertjes
2 flinke eetlepel
Grof zout
Loskokende aardappelen
800 g
Melk
1 scheutje
Eierdooier
1
Benodigdheden
Een dunschiller, een schaar, een aardappelstamper
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
Ovenschotel met vis
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
1
Pel de sjalot en snij ze in grove reepjes of snippers. Kneus de gepelde tenen look.
0,5 venkels
2
Snij het stuk venkel in grove stukken. Verwijder wel het taaie hart bij de steel van de groente.
3 tomaten, 1 Wortel
3
Snij de tomaten in grove stukken en doe hetzelfde met de geschilde wortel.
0,2 l olijfolie
4
Zet een braadslee op je fornuis. Stook er een matig vuur onder en schenk er een flinke bodem olijfolie in. (de olie is ook de saus)
peper, zout
5
Doe de stukken sjalot, venkel, wortel en tomaat in de braadslee, samen met de gekneusde looktenen. Laat de groenten alvast stoven en roer af en toe. Voeg wat versgemalen peper en een beetje zout toe.
2 flinke eetlepel kappertjes, 100 g olijven, 150 g artisjokharten
6
Snij de opgelegde artisjokharten in grote stukken en verdeel ze samen met de kappertjes en de kleine olijven over de groenten.
peper, grof zout, 1 takje rozemarijn, oregano
7
Breek een tak rozemarijn en verdeel het kruid samen met takjes oregano over de bereiding. Meng alles.
Extra toe te voegen: Breng het geheel op smaak met peper en een snuifje grof zout.
2 zeebaarzen
8
Verwarm de over voor tot 200°C. Controleer of de vis zorgvuldig ontschubt is. Schraap met een scherp koksmes van de staart richting de kop. Spoel nadien de losgeschraapte schubben van de vis.
peper, zout
9
Knip de staart en de vinnen van de zeebaarzen en leg de vissen bovenop de gestoofde groenten. Kruid ze met wat versgemalen peper en zout.
10
Schuif de braadslee in de hete oven van 200°C en gaar de vis met groenten in ongeveer 15 minuten. TIP: Zet de ovengrill even op, zodat het visvel wat kleur krijgt en krokant wordt.
Bieslook
11
Snipper de pijpjes bieslook fijn.
12
Serveer de ovengroenten op een schaal en leg er de zeebaarzen bovenop. Lepel wat braadvocht over de bereiding en eindig met snippers bieslook en/of peterselie.
Aardappelpuree
800 g Loskokende aardappelen, zout
13
Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met een snuif zout.
1 eierdooier, 0,1 l olijfolie, 1 scheutje melk
14
Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree. Voeg de eidooiers toe, een flinke scheut fijne olijfolie, een scheutje melk en een snuif zout.
15
Schep de fijne puree met olijfolie in een kom.
Ovenschotel met vis
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
1
Pel de sjalot en snij ze in grove reepjes of snippers. Kneus de gepelde tenen look.
0,5 venkels
2
Snij het stuk venkel in grove stukken. Verwijder wel het taaie hart bij de steel van de groente.
3 tomaten, 1 Wortel
3
Snij de tomaten in grove stukken en doe hetzelfde met de geschilde wortel.
0,2 l olijfolie
4
Zet een braadslee op je fornuis. Stook er een matig vuur onder en schenk er een flinke bodem olijfolie in. (de olie is ook de saus)
peper, zout
5
Doe de stukken sjalot, venkel, wortel en tomaat in de braadslee, samen met de gekneusde looktenen. Laat de groenten alvast stoven en roer af en toe. Voeg wat versgemalen peper en een beetje zout toe.
2 flinke eetlepel kappertjes, 100 g olijven, 150 g artisjokharten
6
Snij de opgelegde artisjokharten in grote stukken en verdeel ze samen met de kappertjes en de kleine olijven over de groenten.
peper, grof zout, 1 takje rozemarijn, oregano
7
Breek een tak rozemarijn en verdeel het kruid samen met takjes oregano over de bereiding. Meng alles.
Extra toe te voegen: Breng het geheel op smaak met peper en een snuifje grof zout.
2 zeebaarzen
8
Verwarm de over voor tot 200°C. Controleer of de vis zorgvuldig ontschubt is. Schraap met een scherp koksmes van de staart richting de kop. Spoel nadien de losgeschraapte schubben van de vis.
peper, zout
9
Knip de staart en de vinnen van de zeebaarzen en leg de vissen bovenop de gestoofde groenten. Kruid ze met wat versgemalen peper en zout.
10
Schuif de braadslee in de hete oven van 200°C en gaar de vis met groenten in ongeveer 15 minuten. TIP: Zet de ovengrill even op, zodat het visvel wat kleur krijgt en krokant wordt.
Bieslook
11
Snipper de pijpjes bieslook fijn.
12
Serveer de ovengroenten op een schaal en leg er de zeebaarzen bovenop. Lepel wat braadvocht over de bereiding en eindig met snippers bieslook en/of peterselie.
Aardappelpuree
800 g Loskokende aardappelen, zout
13
Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met een snuif zout.
1 eierdooier, 0,1 l olijfolie, 1 scheutje melk
14
Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree. Voeg de eidooiers toe, een flinke scheut fijne olijfolie, een scheutje melk en een snuif zout.
15
Schep de fijne puree met olijfolie in een kom.
Zie je een fout in dit recept?Een probleem melden
4 personen
45m
Ingrediënten
Olijvenkleine ontpitte
100 g
Olijfoliefijne
0,1 l
Zeebaarzen400 tot 600 g/stuk, ontweid en ontschubd
2
Tomaten
3
Venkels
0,5
Worteldikke
1
Sjalotten
1
Look
2 teentjes
Artisjokhartenopgelegd
150 g
Rozemarijn
1 takje
Oregano
Bieslookof peterselie
Olijfolie
0,2 l
Peper
Zout
Kappertjes
2 flinke eetlepel
Grof zout
Loskokende aardappelen
800 g
Melk
1 scheutje
Eierdooier
1
Zeebaars met groenten in oven en puree
Vis met puree krijg je aan groot en klein verkocht. De puree bereid ik met fijne olijfolie, want de vis en groentebereiding die erbij komt heeft een mediterraan tintje. Bovenop grote stukken gevarieerde groenten, leg ik verse zeebaars. Na een kort verblijf in een hete oven, zet je een eenvoudig, eerlijk gerecht op de tafel.TIP: Deze bereiding kan je ook maken met bv. forel. Pas de gaartijd aan.Instructies
Ovenschotel met vis
1 Sjalotten, 2 teentjes Look
1
Pel de sjalot en snij ze in grove reepjes of snippers. Kneus de gepelde tenen look.
0,5 venkels
2
Snij het stuk venkel in grove stukken. Verwijder wel het taaie hart bij de steel van de groente.
3 tomaten, 1 Wortel
3
Snij de tomaten in grove stukken en doe hetzelfde met de geschilde wortel.
0,2 l olijfolie
4
Zet een braadslee op je fornuis. Stook er een matig vuur onder en schenk er een flinke bodem olijfolie in. (de olie is ook de saus)
peper, zout
5
Doe de stukken sjalot, venkel, wortel en tomaat in de braadslee, samen met de gekneusde looktenen. Laat de groenten alvast stoven en roer af en toe. Voeg wat versgemalen peper en een beetje zout toe.
2 flinke eetlepel kappertjes, 100 g olijven, 150 g artisjokharten
6
Snij de opgelegde artisjokharten in grote stukken en verdeel ze samen met de kappertjes en de kleine olijven over de groenten.
peper, grof zout, 1 takje rozemarijn, oregano
7
Breek een tak rozemarijn en verdeel het kruid samen met takjes oregano over de bereiding. Meng alles.
Extra toe te voegen: Breng het geheel op smaak met peper en een snuifje grof zout.
2 zeebaarzen
8
Verwarm de over voor tot 200°C. Controleer of de vis zorgvuldig ontschubt is. Schraap met een scherp koksmes van de staart richting de kop. Spoel nadien de losgeschraapte schubben van de vis.
peper, zout
9
Knip de staart en de vinnen van de zeebaarzen en leg de vissen bovenop de gestoofde groenten. Kruid ze met wat versgemalen peper en zout.
10
Schuif de braadslee in de hete oven van 200°C en gaar de vis met groenten in ongeveer 15 minuten. TIP: Zet de ovengrill even op, zodat het visvel wat kleur krijgt en krokant wordt.
Bieslook
11
Snipper de pijpjes bieslook fijn.
12
Serveer de ovengroenten op een schaal en leg er de zeebaarzen bovenop. Lepel wat braadvocht over de bereiding en eindig met snippers bieslook en/of peterselie.
Aardappelpuree
800 g Loskokende aardappelen, zout
13
Schil de aardappelen en kook ze gaar in water met een snuif zout.
1 eierdooier, 0,1 l olijfolie, 1 scheutje melk
14
Giet de aardappelen af en stamp ze tot puree. Voeg de eidooiers toe, een flinke scheut fijne olijfolie, een scheutje melk en een snuif zout.
15
Schep de fijne puree met olijfolie in een kom.